Ako prebieha odovzdávanie bytu, na ktoré úrady ísť?

Profilova fotka
Ahojte, my uz sme byt kupili, aj mame list vlastnictva. V kupnej zmluve mame dohodnuty datum prebratia bytu 1. marca. Problem je, ze realitka ma pocit, ze uz vsetko vybavila a odovzdanie/preberanie bytu ju uz velmi nezaujima. Este s nimi budeme urcite diskutovat, nech si splnia poslednu povinnost, za ktoru sme im zaplatili. Ale keby to nevyslo, vedeli by ste niekto poradit ako prebieha odovzdanie bytu? Na ake vsetky urady treba ist prepisat vlastnikov a co vsetko treba este urobit? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj :-) ked moja rodina kupovala dom, cez realitku, tak zastupca realitky ma byt pri odovzdavani, mali by ste spolu prezriet cely dom pred tym, skontrolovat či je v ňom všetko na čom ste sa dohodli, a podpisať stavy plynomeru, elektriky popripade inych odberových miest, a to obe strany a nahlasiť to na - -mestký úrad -dodavatelom -elektriky - plynu a dohliadnuť na odhlasenie z trvaleho pobytu všetkých osôb nahlásených v dome,či byte. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My jsme první byt přebírali s účastí makléřky, ten druhý (i předání bytu prvního) jen s majiteli, tam už nikdo z realitky nebyl... Podepsali jsme papír o předání, vyplnili stavy elektroměrů, vodoměrů atd. a bylo to.
Odpovedať
Profilova fotka
Takze netreba ist v den preberania nahlasit na tie vsetky urady co pisala maryloou? Vy ste potom isli na dalsi den alebo ako?
Odpovedať
Profilova fotka
alikaa: Nevím jak v SR, ale v ČR jsme opravdu jen podepsali papír a byt převzali. Na městský úřad jsme nešli a elektřinu jsem si šla nahlásit na své jméno sama, kopii jsem pak k založení dala původním vlastníkům bytu. Oni odhlásili telefon a internet a my si to pak zase přihlásili na své jméno.
Odpovedať
ahojte. nas caka v najblizsich dnoch tiez preberanie bytu od povodnych majitelov. nakolko s nimi mame aj trosku neprijemne skusenosti, chcem sa uistit, ci maju pravo od nas pytat nejake peniazky za alikvotnu cast mesiaca, kedze urcite do konca mesiaca cakat nebudu. vsetky stavy plynomeru, elektromeru, vodomeru atd. sa zapisu do protokolu a s tym sa mame ist potom spolocne oni odhlasit a my nahlasit na prislusne urady. podotykam, ze nakup bol realizovany cez realitku, takze ma byt pritom realitak pritomny. on sice potvrdil, ze mu mame dat potom vediet ked k tomu pride, ale zmluva s realitkou je uzatvorena na dobu urcitu do 15.-teho=to znamena, ze uz vlastne neplati? v zmluve sa uvadza o.i., ze ma poskytnut sucinnost pri preberani bytu. si myslim, ze aj ked je uz po 15.-tom, kedze kupna zmluva sa uzatvarala v case platnosti zmluvy, ucinky zmluvy s realitkou trvaju az do splnenia vsetkych zavazkov, ci sa mylim? realitak nema dobre "spomienky" na nas obchod, tak len dufam, ze sa z toho nebude chciet vyzut ]-( . a povodny majitel ho tam ani nepotrebuje, sa vyjadril, ze naco nam ho k tomu, ze si vieme sami odpisat stavy... ale my na tom po tych skusenostiach budeme trvat! som sa trochu rozpisala, sorry, ale ak mi viete poradit, co s tymi alikvotnymi poplatkami za uzivanie bytu do toho datumu preberania, ak by nejake od nas chceli, budem velmi vdacna x-) !!! prosim, cim skor, ak sa da ;-) dakujem velmi pekne :-)
Odpovedať
a mam este jednu prosbu, viete mi niekto poslat vzor toho preberacieho protokolu alebo ma usmernit, kde to najdem, keby nahodou...8-( ?! dik :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Alinuska, nam tiez uz skoncila sprostredkovatelska zmluva s realitkou, ale tiez sa zaviazali byt sucinni pri preberani bytu, tak aj ja som zvedava ako to nakoniec bude. Podla mojich informacii by to malo prebehnut asi tak, ze sa odpisu stavy vodomeru, elektromeru, plynomeru na preberaci protokol (ktoreho vzor nemam, ale dufam, ze realitka ma) a s tymto papierom sa ma ist na vodarne, elektrarne a plynarne, kde byvali majitelia vyrovnaju pripadne nedoplatky, alebo im budu vratene preplatky a od dalsieho dna si vas zapisu ako novych majitelov a zacnu vam vsetko pocitat od nuly. Neviem ale ako je to s najomnym a so spravcom bytoveho domu, ako je to s tymito poplatkami a prepisovanim majitelov. Vyuctovanie najomneho chodi niekedy v juni, co ak byvali majitelia budu mat nedoplatky? To uz urcite nedoplatia....
Odpovedať
ahoj alikaa, si zlaticko, ze si sa ozvala :-) . kazdy den tu zurivo surfujem v 3 temach, kde som vkladala prispevok, a nist...tak vies si predstavit, ako som sa potesila, ked som zbadala, ze aspon niekto odpovedal :-N ??? my sme trosku medzitym postupili. v pondelok ideme na to :-p , tak drz palceky prosim !!! realitak potvrdil (udajne bez namietok), ze pride, tak som zvedava. my sa chystame vybavit plynarne, elektrarne, bytovy podnik (spravca bytov) a SIPO. vodarne su riesene vraj cez bytovy podnik. co s komunalnym odpadom a nahlasenim k dani z nehnutelnosti? inak aj ja som zvedava, co bude s najomnym, vsade sa chceme pytat, ako to je a bude s tymi poplatkami, resp. nedoplatkami ci preplatkami. nie som si celkom ista, ci to budu moct a ci budu ochotni to vyrovnat priamo na mieste 8-( ?! a tiez dan z nehnutelnosti za tie cca 2 mesiace toho roku, ktora sa vlastne bude platit az buduci rok, tak to uz asi ostane na nas... ]-( no nic, uz tolko vydrzim do pondelka a sama som zvedava, ako to cele bude prebiehat???????????? :-p :-p :-p potom dam vediet, ako sme dopadli ;-) papa a pekny vikend prajem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Alinuska tak drzim velmi palce. My by sme mali preberat byt buduci piatok, cize 29. februara. Takze by som bola velmi rada, keby si mi sem napisala ako to u vas prebiehalo. Budete po tych plynarnach, elektrarnach a pod. behat aj s ex-majitelmi, ci iba s realitakom, alebo sami?
Odpovedať
ahoj alikaa. ako vidis, dnes som v praci, takze sa ziadne preberanie bytu nakoniec nekona ]-( . rano zavolal manzel povodnym majitelom a oni ze este nie su celkom vystahovani, tak sme to odlozili, ze az ked bude celkom vypratany byt. neviem, ako si to predstavovali, ze nam odovzdaju kluce, ked tam este maju polovicu veci ?!?!?!? no tak asi si vies urobit obraz, ako to s nimi je 8-( sme sa dohodli na dnes a rano este ze manzel zavolal...mu majitel povedal, ze sak sme sa dohodli na utorok, co nie je pravda, a najlepsie je, ze ani utorok, t.j. zajtra, este nebudu komplet vystahovani, bo len na zajtra udajne maju objednane auto...vsak uvidime, kedy to nakoniec bude =-) ? nam to aj vyhovuje, keby tam boli rovno do konca mesiaca a hotovo :-p . ak to bude este dovtedy, urcite dam vediet, ako to prebiehalo. a po tych plynarnach, elektrarnach, na bytovy a na SIPO budeme chodit s nimi, na tom sme trvali a trvame. realitak pride k preberaniu bytu, ale nemyslim, ze by potom vsade chodil s nami, to neviem potvrdit. tak zatial papa a ja sa urcite ozvem. a este raz diky, ze si mi napisala ;-) :-) !!!
Odpovedať
Profilova fotka
No tak to teda mate predavajucich.... my sme dnes volali tym nasim, ze ako su na tom a vraj uz byvaju v novom, len este davaju prec vstavane skrine a koberce, co sme ich poprosili a ze do piatku to vsetko vypracu a predbezne sme sa dohodli na piatok poobede, ze nam byt odovzdaju. Ale vraj si mame doniest vlastny zamok, lebo ten ich si oni zobrali do ich noveho bytu.... Kedze ich novy byt vybavovali cez tu istu realitku ako sme isli my, tak sme sa pytali ako to u nich bolo pri odovzdavani a vraj realitka tam nebola, len im poslala mailom preberaci protokol a ze iba odpisali stavy meracov a plynarne, vodarne si obehali sami (bez predavajuceho), elektrarnam vraj staci zavolat telefonicky. Ked som si pozerala sprostredkovatelsku zmluvu realitky tak naozaj si tam vobec nedali odovzdavanie bytu, hnusaci jedni. Mna by vsak aj zaujimalo ako je to s najomnym a tak. Alinuska drzim vam palce, potom napis ako ste dopadli
Odpovedať
Profilova fotka
My jsme prebirali byt v listopadu a slo to asi takhle: rano jsme se vsichni sesli v byte (prodavajici, my a realitak). Spolecne jsme opsali stavy vsech meridel (voda, plyn, elektrika, teplo) a podepsali prevzeti bytu a hnedle jeli s prodavajcima obehat vsechny urady (Plynarny, CEZ, bytove druzstvo, na postu vyridit SIPO.....mno proste uplne vsechno a slo to jako na dratku). Sice to bylo vyzivne dopoledne, ale zase prodavajci meli jistotu, ze uz budeme mit vsechno vyrizene a my zase, ze se oni vsude radne odhlasili a tudiz by v budoucnu nemelo dojit k nejakym financnim nedorozumenim. Myslim si, ze z takoveho predani jsme mohli byt vsichni jen a jen spokojeni. Preji hodne stesticka i vam vsem, ktere to teprve ceka ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tak taketo preberanie bytu by si zelal asi kazdy... ti nasi s nami nikam nepojdu, lebo ani pri ich preberani bytu sa o nich nikto nestaral, ani realitka ani predavajuci, cize realitak tiez s nami nebude, ten len poslal mailom preberaci protokol.
Odpovedať
Profilova fotka
holky,.. mate nekdo ten prebiraci protokol v elektronicke forme? muze mi ho nekdo poslat? do IP bych napsala svoji mailovou adresu .. diky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hhranolka: v el. podobe ho tady dnes nemam, ale kdyby Ti to stacilo zitra, tak Ti naskenuju to nase. Kdyztak mi pisni do IP e-mail.
Odpovedať
alikaa, prosim prosim, neposles mi ten vas preberaci protokol do IP? teda nam sa to zasa komplikuje. nas predavajuci chce zmenit cislo uctu, na ktory im mame poslat druhu polovicu peniazkov. povodne cislo je uvedene v kupnej zmluve, ale tvrdi, ze kedze sa davno nepouzivalo, ze im ho banka zrusila, tak chce dat nove. mne sa to zda prinajmensom podozriveeee... ]-( ale ty vasi predavajuci tiez nie su ziadna vyhra ako tak citam. to co ma byt, ze s nimi nikto nechodil, tak nebudu ani oni?!?!?! :-. a realitak je tiez neseriozny, ked sa k tomu tak postavil. no, nejdem zakriknut toho nasho, tiez by som vedela porozpravat... :-| ale k tomuto sa postavil ako chlap :-D , prislubil, ze pritom bude. no uvidime...??????? som nejaka nascipla, tak asi tu zajtra ani nebudem. ozvem sa v pondelok ako sme dopadli?!?!?!? este raz pekne prosim o vzor toho preberacieho protokolu, aby som mala obraz, ako ma vyzerat a porovnam to potom, ok? velka vdaka ;-) :-) !!! t1nk mozes aj ty poslat, ak chces, aspon uvidim, ako je to u vas a ako u nas...diky :-)
Odpovedať
...a ozaj, alikaa, aj ja drzim palce vam, ved v piatok vas to tiez caka, tak nech vsetko dobre dopadne, tfuj-tfuj :-D papa zatial
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si ten preberaci protokol co mi poslala realitka musim este upravit. Mam este jeden preberaci protokol od kamosky a chcem to skombinovat. Takze mozno este dnes, alebo zajtra vam to potom poslem do ip.
Odpovedať
Profilova fotka
hhranolka a alinuska poslala som vam do IP nas preberaci protokol, co nam realitka poslala. Snad vam take staci.
Odpovedať
to alinuska: my sme na preberaci protokol len opisali stavy vsetkych meracov aj s cislom meraca (aj kurenie, na ktore sme povodne zabudli, lebo sme byt kupovali v lete) a podpisali sme to kupujuci aj predavajuci do elektrarni ci vodarni sme chodit nemuseli, vsetko slo telefonicky a protokol pre istotu este postou (kedze su tam tie stavy odsuhlasene, nikto neriesil, ci tam ti ludia prisli) a len tak mimochodom, odstahovavali sa skoro dva mesiace po termine ale uz su prec a nasa rekonstrukcia v plnom prude :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak uz mame preberanie za sebou, preberali sme v piatok vecer, bez realitky. Tiez sme zapisali len stavy meracov a ich cisla. Na elektrarne staci zavolat, na plynarne treba ist osobne a aj na spravcovsku spolocnost, kde sa zahlasi aj voda. Dnes som volala do elektrarni a ex-majitelia sa este neodhlasili a vraj sa nemozeme tym padom my nahlasit, takze budeme cakat kym si oni obehaju toto a az potom my mozeme. Takze este nepojdem na plynarne, ale na spravcovsku spolocnost mozem ist, tam len treba odovzdat take tlacivo. Alinuska ako ste vy dopadli?
Odpovedať
alikaa ahoj, aj my to uz mame za sebou. byt sme preberali v piatok, ale este dnes sme dobavovali nejake zalezitosti. realitak sa nakoniec zo samotneho preberania vyzul, aj ked musim objektivne povedat, ze volu prejavil, ale nas predavajuci ho prevalcoval, ze pri samotnom odovzdavani nemusi byt, tak mu to dvakrat netrebalo hovorit 8-( . trosku si upravil reputaciu tym, ze "male" nedostatky, ktore mu usli v kupnej zmluve, upravil v dodatku, kedze predavajuci este menili cislo uctu. rano doniesol dodatok k zmluve, isli sme to vsetci 4 podpisat na urad, dal nam protokol a opytal sa, ci je nevyhnutne, aby bol osobne pritom...ja som povedala, ze ide o 5 minut, ci mu to robi problem a on ze nie, ale ked ostatnym to bolo "volne" (predavajucich zaujimalo z toho vsetkeho len to, kedy ideme do banky ]-( ), tak nevahal a isiel si "po svojom". no, musim povedat, ze je dobre, ze sme trvali na tom, aby predavajuci isiel s nami odhlasit plynarne aj elektrarne, pretoze v plynarnach mal na rovasi nejaky nedoplatok, bez uhrady ktoreho by nas nemohli podla vsetkeho prihlasit a na elektrarnach musel podpisat odhlasenie a az tak nas nahlasili (tak ako si to napisala aj u vas). na bytovom (spravca) sme boli uz bez neho, tam stacila kopia kupnej zmluvy a kopia preberacieho protokolu. do vodarni sme nemuseli, presne ako pises, voda sa plati cez spravcu. potom sme utekali este do banky. dnes vybavovanie pokracovalo. kedze sme vsetko v banke v piatok nevybavili, pokracovali sme pre istotu tam, kde sme skoncili, potom sme boli na danovom oznamit vznik danovej povinnosti a prihlasit sa na poplatok za komunalny odpad. na sipo sme nakoniec neboli, vraj to vsetky tie "spolocnosti" nahlasia za nas. teraz este vybavit trvaly pobyt a kopec papierovaciek okolo povolenia na prerabanie bytu a mozme zacat rekonstruovat :-D , este je pred nami ale kopec roboty a vybavovaciek :-p ... skoro by som zabudla, velmi velmi velmi krasne dakujem za vzor protokolu, ale nakoniec som sa k tomu dostala az dnes, lebo som od stvrtka mala dovolenku a doma net nemame. nas je trosinku iny, ale podstata je ta ista (vsak to by bolo, keby nebola :-D ?!). my tam nemame vobec spomenute zariadenie bytu ani ziadne spotrebice, iba hole odovzdanie klucov a stavy medii. a naviac tam mame uvedene, do kedy ma vypratat pivnicu, lebo to akosi nestihol... 8-( ]-( . ale podstatne je, ze byt je uz prazdny (az na ten bordel v nom ]-( ) a FAB-ka vymenena ;-) ! my budem najprv rekonstruovat (byt je v povodnom stave) a pravdepodobne az tak najskor o 1/2 roka stahovat 8-) . kedy sa stahujete vy? budete aj prerabat? cokobe, diky za infosky, u nas na radiatoroch nemali merace, takze kurenie sa plati na plochu bytu, s tym zatial nic nenarobime. takze uz rekonstruujete? tak drzim palce, nech sa vam dari a nech si to prerobite cim-skor podla svojich snov. smiem vediet co vsetko prerabate? baby drzte sa, chce to pevne nervy a koooopeeeec trpezlivosti :-p :-D , ale vysledok by mal stat za to ;-) x-)
Odpovedať
alinuska, dakujem krasne my sme to vzali pekne od podlahy, zacali sme novym kurenim (komplet trubky aj radiatory), novou elektrikou (komplet nove rozvody na zastrcky, vypinace aj svetla), vyrovnavanie podlah, zvacsovanie kuchyne, podhlad, nove okna, nove vchodove dvere, stierky, teraz robime kupelnu a wc spolu so stupackami, potom "uz len" parkety, podlahy, interierove dvere a kuchynska linka (ale ta az uplne posledna, stahovat sa budeme skor ako bude kuchyna hotova
Odpovedať
Profilova fotka
Alinuska, tak nakoniec to aj u vas dobre dopadlo, to som rada. Nasi ex-majitelia nam tiez este neodovzdali pivnicu, ale oni su taki velmi poctivi, krasne nam vydrhli byt, az ziaril pri preberani :-D vo vsetkom nam vysli v ustrety, napr. chceli sme aby vsetky koberce, co mali nalepene na linoleu odstranili, alebo vsetky skarede starodavne vstavane skrine, tak sa chudaci s tym tyzden pred odovzdanim trapili. Ini by si povedali, ze ved je to sucast bytu, tak kasleme na to. Dnes by nam mali dat aj klucik od pivnice, tu zatial aj tak nebudeme potrebovat, maximalne tam budeme skladovat krabice od nejakych nabytkov. Nastastie my sme kupili byt, na ktorom prakticky nie su potrebna rekonstrukcia. Panelak je iba 15-rocny, kuchyna je nova, tiez plastove okna su 2 mesiace stare, tiez maju prerobenu kupelnu, aj je cely byt vystierkovany. Jedine co na nom robime, ze si ho teraz nanovo cely malujeme, buduci tyzden dame podlahy a este dalsi tyzden nam pridu spravit nove interierove dvere a mozeme sa stahovat ;-) Drzim vam palce s prerabkami. To uz su take pekne starosti, no nie? ;-)
Odpovedať
alikaa - starosti su to pekne ale niekedy mam pocit, ze je ich privela - my sme naschval chceli byt bez rekonstrukcie aby sa nam nestalo, ze povodny majitel zatrie nejaky prasknuty mur sadrou a tvari sa, ze je to ok, alebo nieco podobne, aby sme jednoducho videli skutocny stav kazdeho cm bytu a tiez chceme mat farby a materialy podla nasich predstav a byty, ktore sme boli pozriet ich ani len trosku nesplnali - mame radi skor klasicky alebo minimalisticky moderny design, takze hladanie bolo tazke ale stalo to za to! :) dajte potom vediet ako dopadli rekonstukcie, hodte na net nejake foto, nechc mam co zavidiet kym to aj my dokoncime - drzim paste (+alikaa, mozes mi prosim do IP poslat kontakt na firmu, co vam robi int. dvere? nejako si nevieme vybrat :-S tak hladame inspiracie)
Odpovedať
ahojte babenky, cokobebe ma pravdu. su to sice prijemne starosti, ale dost vycerpavajuce :-p . my sme este ani nezacali a uz teraz mam hlavu v smutku, ako to cele urobit, na koho sa obratit, odkial bude to a to, kde vyhodne nakupovat a pod. manzel chcel tiez vyslovene byt v povodnom stave, aby sme si ho prerobili podla svojich predstav, len som zvedava, ci to podla toho aj pojde :-. :-D ?!?!?!? a tiez budeme prerabat vsetko od podlah, cez kurenie, elektriku, stierky, malbu, zvacsovanie kupelne, obklady, znizovanie stropov a tak...proste je toho viac nez dost, co do prace a behania okolo toho a do penazi, to ani nehovorim, bo sa mi z toho az hlava kruti 8-( :-p aaaale, ako som uz pisala, vysledok by mal stat za to ;-) na druhej strane ale musim povedat (napisat :-D ), ze kupit uz zariadeny byt ma svoje vyhody, napr. my sme minuly rok mali vyhliadnuty jeden paradne prerobeny a luxusne vybaveny bytik, ktory nas hned ocaril a do ktoreho by podla mna netrebalo vrazit ani korunu, ale zial na nase pomery stal dost vela a aj ked sme nakoniec k tej cene pristupili, majitelia sa rozhodli, ze skusia cez realitku z toho "vytlct" viac, co sa im aj nakoniec podarilo a predali ho o 1,2 mil. drahsie ako sme s nimi boli predbezne "dohodnuti" my... :-( alikaa, tak takych poriadnych ex-majitelov vam mozno iba zavidiet. u nas v byte ostali koberce v izbach, stena v spalni ofrkana asi po nejakej oslave?, o prachu a drobnych necistotach po stahovani a chlpoch od ich domaceho milacika na koberci uz ani nehovoriac, na linke pohare, flasa od piva a "pozdrav" s neuhradenym sipom, ale jasne, ze to sme, nastastie uz pouceni, absolutne neriesili. a vobec...to je jedno, vsetko si krasne dame do poriadku, hlavne, ze je to uz iba nase. s tou pivnicou je to zatial nedoriesene, termin maju do nedele, ale nejako sa neozyvaju, tak som zvedava, ako to este budeme riesit ]-( alikaa, ozvi sa, ako pokracujete a samozrejme aj ty cokobebe, my sme na tom dost podobne s tou prerabkou, tak ma to dost zaujima =-) papa baby :-) drzime si palce navzajom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Cokobebe poslala som ti info o firme co nam bude robit podlahy a dvere. Tak si tu potom odomna mozete precitat referencie ;-) Alinuska, my sme tiez najprv chceli kupovat povodny stav a tak sme zacali obzerat neprerabane byty, ale ked sme si predstavili co vsetko tam budeme musiet robit a kolko casu a nervov to zozerie, tak sme potom zacali obzerat byty s prerabkami a tito sa trafili do nasho vkusu, tak sme nevahali :-)
Odpovedať
Dievčatá - alikaa a alinuska - som Vám obidvom nesmierne vdacna za Vasu emailovu debatu. Strasne ste mi pomohli, pretoze moja dcera ide tiez preberat byt a mozem sa priznat,ze vobec som si nevedela predstavit co vsetko treba urobit - snad okrem odpísania stavov jednotlivych meracov /teplo, elektrina, plyn...../.Pevne verim,ze aj jej pride k odovzdavaniu bytu realitak. A mozem Vas ubezpecit, ze pojdem k tomu aj ja - ako mamina - a dam si na tieto vase pokyny sakra bacha. Verim,ze sa Vam vase byvania uz dostavaju do pohody, vase rekonstrukcie bytov. nastastie moja dcera kupila byt, celkom fajn - snad - ostava tam kuchynska linka, nejake spoterbice a vlastne ostatne veci by si mal povodny majitel odviest. Dievcata tesim sa, a urcite Vam napisem ako to u nas pri preberani bytu prebehlo. P.S. My ked sme preberali byt v r. 1978 nebolo co kontrolovat, bol nový a vlastne všetky byty boli rovanake....a byvame stale v nom a sme celkom spokojy, samozrejme aj u nas prebehli nejake rekonstrukcne prace. majte sa pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ala, to som rada ze sme ti pomohli. Potom daj vediet ako tvoja dcera dopadla. My uz cakame len na nove dvere, nabytok postupne prichadza a uz sme tam aj jednu noc spali, ale este to nie je uplne obyvatelne, ale do par tyzdnov sa nam to snad podari. My nerobime velke rekonstrukcie, lebo byt bol celkom vynoveny, len sme vymalovali a dali nove podlahy, este menime interierove dvere a kachlickujeme wcko. V roku 1978 boli este vsetci taki poctivci, lebo vsetci si boli rovni, nikto bohatsi ani chudobnejsi, vtedy sa uplne inak zilo a navyse byty stali par tisic. Teraz ked si niekto zavesi na krk celozivotnu hypoteku, tak si dava sakramensky pozor aby vsetko bolo ako ma. Lebo cim viac za nieco platis o to viac stretnes podvodnikov.
Odpovedať
ala, aj ja som velmi rada, ze to pomohlo aj inym. mne osobne teda velmi. cenne rady a infosky pomohli, ale aj psychicka podpora, ze v tom nie sme same, bola dolezita. my teda este len zbierame podpisy od susedov, ale pomalicky sme uz zacali s nejakymi prerabkami, teda skor upravami (stare podlahy, vsetok neporiadok a stare haraburdy isli von, zacali sme skrabat steny a tak = zatial take nehlucne prace ;-) ). velmi vam s dcerkou drzim palce, aby to preberanie islo bez problemov :-) a nech to nove byvanie splni vsetky ocakavania x-) !!! ahoj alikaa, tak vy uz vo velkom prerabate, teda doladujete, super. uz ste tam dokonca aj spali, tak ako ste sa zabyvali? ake mas z toho bytiku pocity? nech sa vam dalej dari a nech sa vam tiez super byva x-) !!!
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?