Zmena varnej dosky z elektrickej na plynovú

Vedeli by ste mi niekto poradit ci sa to da a kolko by to asi stalo - varnu dosku mame asi 15r elektricku, pomaly dosluhuje a najradsej by sme ju zmenili na plynovu lebo nove sklokeramicke a indukcne sa nam nepozdavaju. Plyn v byte je zavedeny - asi 2.5 metra od sporaka je pouzivany plynovy kotol. dakujem za odpovede a skusenosti.
Odpovedať
Stalo by to dosku plus ventil plus hadicu a kúpil by som inducku netreba sa toho báť to sa nedá porovnat s klasic.elektrickou doskou
Odpovedať
@s555 dakujem za odpoved - a kolko by to asi mohlo byt .. material (okrem dosky) tipujem tak na 50e a montaz? To asi musia spravit plynari a montaz dosky tiez (?)
Odpovedať
@meluela cena za materiál a montaz je relativna, takisto ako osoba ktorá to namontuje
Odpovedať
@meluela no myslim ze idete uplne zlym smerom .... pouvazujte este nad indukcnou. Plyn sa na indukcnu nechyta v nicom. Varil som na plyne a uz by som sa k nemu nikdy nevratil. Co sa vam na indukcii nepozdava ? Mozno mate len malo informacii alebo zle informacie . Skuste precitat toto. ;-) http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
@pacho74 asi nakoniec skoncime nudzovo pri sklokeramike a potom neskor pri vacsej prerabke sa uvidi. Na indukcii sa mi zatial nepozdava: system varenia (nie je preskumane co to robi s potravinou, je to nieco podobne ako pri mikrovlnke), vznikajuce elektromagneticke pole (neviem posudit nakolko by to mohol byt zdravotny problem napr. v tehotenstve), vsade spominany pistavy zvuk, nutnost vymenit cast hrncov a hlavne potreba min 10-15 cm priestor pod doskou na montaz ... my mame po pod doskou hned sporak, takze to by asi neslo. Mne sa vzdy najlepsie varilo na plyne, aj profici varia na plyne, lebo sa da najlepsie regulovat.
Odpovedať
@pacho74 kazdy poriadny kulinar vari na plyne ;-) teda vynimky sa mozno najdu, ale 99% dobrych kucharov uprednostni plyn - hlavne rychle a zdrave jedla azijskej kuchyne co sa robia na woku - tam treba plamen, a to na indukcii nespravis :-) Ja by som inu ako plynovu nechcela. Tak ale vsetko je vec preferencii.
Odpovedať
@anairda ja chcem oboje :-D
Odpovedať
@meluel presne ako som predpokladal su za tym mylne informacie. To iste elektromagneticke pole ti vyzaruje aj obycajna sklokeramika a prirovnavat to k mikrovlnke je fakt velmi velka neznalost fungovania jednotlivych systemov. Ruru ma pod indukciou kopec ludi a nie ej to problem. Kto nevaril na indukcii vzdy tvrdi ze na plyne sa vari lepsie vratane mna kym soim si nezaobstaral indukciu. Mne hrnce nepiskaju a je to velmi ojedinali jav ktory skor sposobuje konstrukcia hrncov. @anairda zabudni na tuto dogmu co tu ludia radi siria. Uz som tu niekolko krat dkazal ze aj spickove kuchyne a spickovy kuchari prechadzaju na indukciu. Kedysi spravny kulinar varil na kachliach na drevo pred tym na vatre. To je dogma z cias ked sa prechadalo na plyn. Moja stara mama sa tiez velmi dlho branila plynu. ;-) Este by ma zaujimalo kde si vzala ze dobru cinu na indukcii nespravim ? Mas aj nejake fakty alebo su to len tebou reprodukovane informacie precitane niekde na nete ? Preco by to neslo, preco potrebujem plamen? Vies ako funguje WOK ? Tesim sa na vysvetlenie. :-D
Odpovedať
@meluela mikrovlnka a indukcia maju spolocnu len tu elektrinu ale inak su od seba na hony vzdialene. Plyn sa lepsie reguluje len ked ho porovnavas s obycajnou sklokeramikou s indukciou je to presne naopak. Vies ju regulovat ovela jemnejsie a presnejsie ako plyn a na zmenu reaguje tak rychlo ako plyn. Na modernych indukciach vies regulovat teplotu dokonca presne podla stupnov. ;-) @anairda plyn potrebujem len na opecenie a olupanie papriky ale poradim si aj s rurou. Na indukcii nepotrebujem na rozpustanie vodny kupel . Omacky aj mlieko viem uvarit a aj nasledne bez pripalnia a nemusim pri tom stat a strazit to. Tuk mam v panvici rozpaleny ovela rychlejsie a na vyssiu teplotu ako vo WOKu. Velke mozstva vody na polievku alebo na cestoviny mam tiez za chvilku na bode varu ..... atd. Tazke na co ten plyn vlastne ? Co mi vlastne plyn ponuka okrem dalsieho uctu v schranke spalenin ktore ja dycham, spinavych mastnych hrncov nebezpecenstva poziaru a popalenia ? Aky benefit alebo vyhodu ? ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?