Vymeniť kuchynskú linku pred predajom bytu?

Ahojte, máme 3-izb. byt v BA-Vrakuni a chystáme sa ho predať. Investovali by ste do novej kuch.linky pred predajom s tým zámerom, aby sa byt ľahšie predal? Resp. myslíte si, že sa bude ľahšie predávať, alebo že sa predá skôr? Ceny 3-izbákov vo Vrakuni sú tak rôzne, a to bez ohľadu na fázu zrekonštruovanosti bytu, že váhame, či sa to oplatí. Ďakujem vopred za každý názor a želám peknú nedeľu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som ho nemenila. kuchyna vie zaujat ale aj odradit od kupu bytu. osobne by som kupila byt si starsou linkou kt. vymenim ako s novou kt. sa mi nepaci. podla mna zbytocna investicia kt. nikti nepreplati
Odpovedať
určite nie ;-) nemusíš sa trafiť do vkusu potencionálnych kupcov ;-)
Odpovedať
Nie. Kamaratka kupila byt s novou linkou a vobec sa jej nepaci, bude ju menit. Byvaly majitel ju pred predajom vymenil, ale samozrejme dal lacnejsiu verziu, pre nu neprakticku, ani farba a dizajn dvierok jej nesadli...
Odpovedať
@vikusjk urcite nie. novy majitel si spravi podla vlastneho vkusu.
Odpovedať
V ziadnom pripade nemen linku. Radsej ponukni kupcovi extra zlavu v cene novej kuchyne, to by ho mohlo zaujat ovela viac.
Odpovedať
@vikusjk urcite by som nemenil kuchynsku linku. Ako uz pisali ostatni predo mnou, je vysoko pravdepodobne, ze by sa nova linka novemu majitelovi nepacila a bude si ju chciet vymenit. Pre vas by to boli zbytocne vyhodene peniaze a novy majitel odmietne zaplatit za nieco, co chce aj tak vymenit. Ak by ste argumentovali tym, ze je nova, moze vam povedat, tak si ju odmontujte a odvezte, co by boli uplne zbytocne starosti a naklady navyse. A ani by vam za nu nezaplatil v kupnej cene bytu. ;-)
Odpovedať
Dakujem za rady, ono dnes sa byty ako je nas dost tazko predavaju, ako buducich kupujucich odhadujem mozno nejaky mlady par, ktory ako prvy byt bude volit nieco lacne, a preto by mozno privitali byt aj s novou linkou, ale tak pockame, ponukneme ho zatial takto, a uvidime, ako sa budu veci vyvijat ;-)
Odpovedať
@vikusjk no urcite by to vizualne bytu pomohlo. Ale pravdepodobne o tu sumu si potom asi navysite cenu, nie? Myslim ze radsej nizsiu cenu a buduci majitel nech si da linku aku chce. Mozno bude chciet aj tak prerobit dispoziciu... Alebo sa mu nebude pacit styl linky ktory by ste vybrali. Takze nedavala by som novu.
Odpovedať
@anairda no ono je to cele komplikovane, ale to nejdem rozoberat, dam na vase rady a zatial teda neprerobime, uvidime, ako sa bude predavat, ak by dlhsie nesiel (napr. viac ako pol roka - netusim, ako dlho sa teraz predavaju starsie byty, teda nie novostavby v BA, navyse Vrakuna - aj ked dobra cast Vrakune, ale tak predsa Vrakuna), tak by sme sa poradili s realitnym maklerom napr., alebo so znalcom, uvidime ;-) V kazdom pripade dakujem pekne za vsetky rady x-)
Odpovedať
No byt treba hlavne dobre nafotit - za slnecneho dna v case ked tam mate pekne svetlo. Pred fotenim na bielo vymalovat steny, poodkladat vsetky osobne veci, sosky, fotky. Co najviac byt minimalizovat. Taketo veci vedia robit divy. @vikusjk
Odpovedať
@anairda vdaka za rady, malovat budeme pred predajom urcite, ale len to, co sa da, napr. v obyvke mame interierovu omietku a dve steny su broskynove, to nech si uz premaluje kto chce :-N 8-) ;-) Ja sa neviem zbavit pocitu, ze by sa s novou linkou ovela lahsie predal, a aj za lepsiu cenu. tie byty tu idu tak divne, ja nechapem tie ceny, komplet zrekonstruovany trojizbak na relativne dobrej ulici za 75 tis. € co je podla mna pod cenu, potom stary, povodny stav, tiez na dobrej ulici, za 86 tis. €... z coho ti ludia vychadzaju pri stanoveni ceny =-) =-)
Odpovedať
@vikusjk orientacia bytu, podorys, ake je to poschodie, aki su susedia, ci je dom zatepleny, to ako majitelom predaj suri, aj to ako je byt atraktivny... Prave take veci ako broskynove steny vela zavazia - uz len fotky s takouto stenou mozu odradit potencialnych kupujucich... Ze proste vobec byt nezaujme, ze ani sa nan nepridu pozriet. A pritom to nwma logiku, lebo farba steny to je nic, to si mozu premalovat. To mas ako ze za peknou a upravenou zenou sa 90% chlapov otoci a neupravena je ako siva mys. Prvy dojem netreba podcenovat. My sme tento vikend malovali steny na chalupe manzelovych starych rodicov. Chcu ju predat, tak aby to lepsie, vzdusnejsie posobilo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
A to ze niekto inzeruje byt z 86tis neznamena ze za tu cenu sa aj preda. Urcite to bude tevat dlhsie. A ten za 75tis sa preda rychlejsie. Ale alo som napisala vyssie, mozno aj ten za 86tis ma vyhody ktora stoja za tu cenu - super orientacia, lepsi podorys atd...
Odpovedať
Profilova fotka
@vikusjk suhlas s anairda, mna by tie broskynove steny totalne odradili.... neznasam take farby :-D kuchynska linka -- vyhodit iba v tom pripade, ak vyzera tak ako vyzerala ta v nasom byte --- povodna este z cias kolaudacie toho bytu, teda z roku 1960 cca... ale ty mas asi staru, iba 30 rocnu - takze ak vyslovene nie je taka, ze sa na nu pozriem a povracam sa, tak ju tam nechaj.... ono nie je kuchyna a kuchyna --- ja mam naozaj lacnu, vysla do nejakych 3 tisic aj so spotrebicmi.... Ale taku tam asi davat nechces, ze??? Co je aj logicke, zrovna kuchyna je nieco, s cim sa proste naozaj do vkusu druhych netrafis... a ked sa trafis do odtienu, netrafis sa do vnutorneho vybavenia.....
Odpovedať
ja by som privitala, keby byt, ktory by som chcela kupit bol bez novej linky a podobne...., ak si to tam majitelia prerobili, byvali tam a potom chceli predat, to je ok, ale ak niekto chce nieco do bytu kupit len kvoli tomu aby sa lepsie predal..., to je hlupost..., mna by to neoslovilo, pre mna je lepsie ked si ten byt mozem prerobot podla seba, predavala som byt po babke, mal len bezpecnostne dvere a vymenene okna, v kupelni nebola ani vana, ani sprcha, kuchyna povodna, steny povodne a byt sa predal ani nevieme ako.... @vikusjk nepodcenuj svoju nehnutelnost ze je vo Vrakuni, mozno je tam viac Romov ako inde, ale lokalita je to jak kazda ina...., kto chce byvat a kupit nehnutelnost, kupi aj vo Vrakuni, nemam rada ked napr. moji znami ohrnaju nos nas jednotlivymi castami Blavy ..., vsak keby sme mali vsetci na vilu pod Slavinom, tak tam byvame nie? mne sa napr. velmi paci v Podunajskych Biskupiciach tie rodinne domy, ja byvam v RD mimo BA ale dennodenne cez Vrakunu chodim, aj tam by som vedela byvat...
Odpovedať
@monciky dakujem ;-) vies, ze v nasom okoli vobec nie su romovia? oni sa zacinaju objavovat tak okolo billy, co uz su vlastne podunajske. Vrakuna je neslavna kvoli Pentagonu, pricom ale napr. rodinne domy v starej vrakuni su fajn miestom pre zivot, a aj my nebyt tuzby po dome, tak by sme byt nepredavali ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 no vidis, kolko ludi, tolko chuti, my napr. ked sme vyberali byty, vzdy nas viac oslovil taky, ktory nemal iba biele steny, ale bol trosku oziveny. Ja chapem, ako si to myslela, ale aj tak to nebudeme premalovavat, nech si to premaluje buduci majitel, alebo si ho mozno kupi niekto, komu sa to bude pacit ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?