Vchod do obývacej časti cez kuchynskú časť

Chcela by som vediet vase nazory alebo skusenosti. ak je spojena kuchyna a obyvacka staci jeden vchod z kuchynskej casti, alebo je nutne /vhodne/ mat vchod aj priamo do obyvacky? je to jedna velka miestnost opticky oddelena len kozubom. kuchyna je v prednej casti a do obyvacky by bolo potrebne urobit vchod az na konci dlhej chodby.
Odpovedať
asi individuálna vec; ak iba 1 vchod: - budeš musieť návštevy viesť cez kuchyňu - ak sa bude variť´niečo, z čoho nie je najpríjemnejšia vôňa a prechádzaš cez kuchyňu, môžeš (ale nemusíš) napáchnuť. Možno máš účinný digestor. - prejdú väčšie nábytky okolo kozubu? Nevýhodou viacerých vchodov môže byť, že ťah prievanu sa zvýši, ak bude o dvere viac a kuchyňu bude cítiť v dome tiež viac. (My sme to tak mali). Mnohým ľuďom na druhej strane nevadí, ak cítiť kuchyňu v dome...
Odpovedať
ahoj. náš dom bol pôvodne takto riešený. pôvodní majitelia mali vchod z chodby do kuchyne, vpravo priechod - otvorený - z kuchyne do obyvky. okrem toho bolo v tej kuchyni ešte - dvere do pracovne, dvere do spálne a dvere do kúpeľne. my sme zamurovali vchod z chodby do kuchyne a vybúrali vchod do obyvky. keď sme tam prvýkrát prišli, bolo pre mňa nepríjemné pozerať do kuchyne cudziemu človeku, všetko bolo vidno, ako umývajú/neumývajú riady, čo je navarené,... o to som vážne záujem nemala. takto návštevu hneď usadím v obyvke, síce vidia kuchyňu, ale z uhla, ktorý veľa neprezrádza. kuchyňa je rajón, kam návšteva nutne nemusí. môj názor. ale ak máte možnosť, určo kuchyňu ako vchod do obyvky nedaj. ja som už aj oľutovala veľký priechod a spojenú kuchyňu a obyvku. nie je to praktické, je to pekné, ale nepraktické - pachy, hluk z kuchyne hneď počuť pri TV,...
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlas s @leiluskaa
Odpovedať
@itl kozub je len v jednej tretine. dve tretiny sirky izby je volny. a presne toto mi vadi, ze mi bude nie velmi bliky prechadzat priamo okolo linky....
Odpovedať
@leiluskaa uplnu pravdu mas!!! uz som uvazovala aj nad tym, ze do zadnej casti dam kuchynu a obyvacku dopredu. ma to vsak jeden hacik. kozub by bol otoceny do kuchyne. :-( a viac svetla je v prednej casi - dve okna juha a zapad. vzadu len jedno na zapad. asi odfotim terajsi stav a hodim sem.
Odpovedať
veru, hoď foto. ja sa možno tiež odhodlám a nahádžem sem foto, ale akosi ma to ešte neláka :-D každopádne, vchádzať cez kuchyňu nie je bohviečo, sama poznáš, máš rozvarené, v kuchyni múka, riady, príde ti návšteva. u nás, na starom byte síce bola veľká obyvka, ale mama usádzala návštevy do kuchyne, lebo tam sa fajčilo. mega mi to vadilo a aj to, že každý videl všetko - dres, riad v ňom a podobne. takže ja už v živote nikdy.
Odpovedať
@leiluskaa no ved teraz mam kuchynu oproti a ked ide dakto necakany tak najprv zavrem dvere do kuchyne a berem ho do obyvacky.... len tu terajsiu kuchynu potrebujeme na izbu. a obyvacka ma teraz 9 metrov. preto to chcem takto poriesit. ale nafotim. viac hlav - viac rozumu. ;-)
Odpovedať
My u vsetkych znamych aj kamosiek sedavame v kuchyni, u nas to bolo detto ked sme mali obyvku mimo, do obyvky a do sedacky sa nikomu nechce. Ked sme u kamosiek,bezne popri kecani krajame zeleninu, ci krmime ich-nase deti naraz ovocim, jogurtami, popijame kavu, lamem situ hlavu a nespomeniem si na nikoho u ho by sme sedavali v sedackach v obyvackach. A niekto uplne cudzi mi nechodi ani do obyvky,max. vstupna chodba.
Odpovedať
My u vsetkych znamych aj kamosiek sedavame v kuchyni, u nas to bolo detto ked sme mali obyvku mimo, do obyvky a do sedacky sa nikomu nechce. Ked sme u kamosiek,bezne popri kecani krajame zeleninu, ci krmime ich-nase deti naraz ovocim, jogurtami, popijame kavu, lamem si hlavu a nespomeniem si na nikoho u ho by sme sedavali v sedackach v obyvackach. A niekto uplne cudzi mi nechodi ani do obyvky,max. vstupna chodba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?