Vaše názory na náš prvý návrh kuchyne

Profilova fotka
zdravim, chcela by som sa poradit. rekonstruujeme byt a nechali sme si urobit prvu vizualizaciu kuchyne podla mojich predstav. Zaujimaju ma najma nazory a skusenosti ludi, co maju varnu dosku na ostrove. Chcela by som vediet, ci je OK mat dosku na ostrove, ale vodu na druhej casti linky, ci neprska neporiadok z varenia okolo a za linku na zem. Ci by nebolo lepsie mat linku do U a nie len takto rovnobezne. Celkovo, ak mate akykolvek podnet k takto navrhnutej kuchyni, potesi ma kazdy nazor :-) farby ani materialy nie su dolezite, tie mam vcelku premyslene skor ma zaujima funkcne rozclenenie a usporiadanie. Dakujem vsetkym za postrehy. nadstavujeme strechu a robime z byto mezonet.
Odpovedať
Profilova fotka
1. ruru pod sporak, tuto skrinu zrusit. 2. urobit kuchynu do U 3. vyhodit mrzke skrinky nad a okolo chladnicky a miesto toho pekne zapracovat do 90 vysokej skrinky. 4. drez pred oknom moze robit problem pri otvarani okna, bude asi treba vytahovaciu bateriu. 5. policky by som urobila pod tym trciacim pultikom 6. mikrovlnku mozno do nastenej skrinky
Odpovedať
alebo osadiť okno vyššie, prípadne jeho spodnú časť urobiť fixnú Mne sa to celkom páči.
Odpovedať
@cinnamon ja by som varny ostrov posunula dolava, aby sa okolo neho dalo chodit z kazdej strany. inac chvalim velkost pracovnej plochy okolo varnej dosky. ;-) chladnicku by som dala zabudovanu, aby to bolo v rovnovahe so skrinkami vpravo. co sa tyka drezu - tiez ho mam pod oknom. lave kridlo sa otvara normalne a prave davam len na vetracku. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 napad s ostrovcekom dobry
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a...
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 urobit to uplne symetricke by bolo super.
Odpovedať
@zla_erika ako pre koho. :-D mne osobne sa veci usporiadane symetricky pacia , ale poznam vela ludi, ktori maju potrebu cokolvek symetricke okamzite rozhadzat. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 takto nejako by sa mi to pacilo
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za napady, nad niektorymi sa vazne zamyslime. chcela som mat ruru vo vyske oci, ale je fakt, ze takto nebudem mat skrinu na potraviny. ostrovcek samostatne stojaci v strede teda symetricky neviem, ci sa zmesti, pretoze na stene, ktora tam chyba bude este kachlova pec, zistim, ako je to s priestorom. chladnicku uz mame, neviem, ci rozpocet dovoli kupovat novu zabudovanu. urcite by sa mi to pacilo viacej, mozno casom. okno je trojdielne a stredna cast sa nebude otvarat. super, ze ste mi odpisali, velmi si to cenim.
Odpovedať
Profilova fotka
@cinnamon ruru si pod varny panel nedavaj, teraz som si ju dala vysoko a fakt to ocenujem :) chladnicka -- da sa aj aby samostatna vyzerala dobre,.... co mi tu vadi ale je toto - chces poradit, hodis skicu, avsak rozmery postradam :-p len este si musis uvedomit jedno -- ak das vysoku skrinku s rurou do rohu, musi tam byt maly priestor, aby sa ti dali otvarat dvierka... ja osobne by som skor sla do kuchyne do U -- proste spojit to tam popri stene, vsetko sa da, ked sa chce, len to treba trosku premzsliet :)
Odpovedať
@cinnamon okno moze byt aj dvojdielne, ak je dost siroka parapeta, obe kridla bateriu obidu. Tie pidi skrinky pri chladnicke irituju aj mna :) Chladnicku by som uz zabudovanu nechcela ani za nic, su o dost mensie, ako samostatne stojace. Ked uz, zabudovat len zvlast velku chladnicku a zvlast mat mrazak dajme tomu suflicky pod pultom. Ale ked mas, tak bez debaty :) Mne sa to inak paci aj tak, ako to je, ale kym som necitala kaktusik, tak som si to s tou rurou neuvedomila, ano, trebalo by dat pozor, aby sa nezabudol nechat priestor, kludne s dekorom linky 5 az 10 cm od steny. Ak ten U napad popri stene nie je zly, ale tu si treba uvedomit, ze to ucko by trebalo rozsirit blizsie k stolu, lebo odhadujem priestor medzi jednou a druhou stranou je kolko, 60-70 cm? Bolo by treba nechat priestor na dve skrinky vedla seba, aby sa zmestila skrinka ta rozna s rurou a mikro a vedla nej ta vytuzena potravinova, do roznych skriniek su tie kolotoce na hrnce, alebo iny riad... Mne osobne sa nepacia police, ako pacit sa pacia, su krasne, ale ja neznasam mat priestory na okrasu, pokial nie su funkcne, odmietam tam utierat prach. V ziadnom pripade by som ja ten ostrov nemohla mat volny z dvoch stran, pri mojich detoch, ktore sa zjavuju hlavne vtedy, ked nesiem hrniec s vriacou vodou a podobne pohromy, ustriehnut dve strany pristupu, najma, ak mam priestor za chrbtom, kedze dres je pri okne, to by nedopadlo dobre, az mi mraz chodi po chrbte. Pripadne nechat, ako to je a tu potravinovu skrinku dat naproti chladnicke, pricom za jej chrbtom vybudovat nejaku umelu stenu, opticky by to kuchynu aj trocha uzavrelo... A kazdopadne, ruru urcite aspon meter nad podlahu, nie pod varnu dosku, v navrhu to mas dobre ja to mam presne tak aj s tou mikrovlnkou, dnes sa to tusim inak uz ani nedava. Podla mna aj keby si to dala urobit, ako to teraz mas, tak to bude dobre :)
Odpovedať
@cinnamon mam len ostrov ako prac.plochu, na nom aj varnu dosku aj dres, ostrov pochodzny dookola, keby som robila dalsiu kuchynu,zas by som to tak dala. sirka je 1m, varna doska 40x90cm, jasne ze nieco sa oprska, ale utre sa to jednoduchsie ako stena. Ucko by som uz nechcela, rohove riesenia su vzdy komplikovane a nievelmi pekne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pozor pri výbere mikrovlnky. Väčšina má ľavé otváranie, čo by nemuselo byť praktické vo vašom prípade. Obchádzať dvierka mikrovlnky s horúcim tanierom polievky.... Samozrejme sú na trhu aj mikro s ľavými dvierkami.
Odpovedať
@cinnamon ja by som okno dala vyssie aspon o jednu radu a aby bolo ako jedno nie dvojkridlove. tiez sme mali v projekte to iste a zmenili sme to. nelutujem. teda ak je este moznost zmenit. ak uz je tak nic. ruru by som dala pod varnu dosku. tiez som chcela do vysky ale nakoniec som zmenila. inak mam podobnu kuchynu ako mas v navrhu len chladnicku mam na opacnej strane a nemam tu potravinovu skrinku s rurou. inak robim vzdy vsetko na ostrove na opacnej strane cize pracovnej plochy mas dost
Odpovedať
@mima1 cinnamon rekonstruuje byt. s oknom neurobi nic, aj keby velmi chcela. :-)
Odpovedať
@adulik23 preto som pisala ze ak je moznost. nepozrela som ci stavia dom alebo ma byt :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?