Váš názor na usporiadanie kuchyne z Decodomu

Aky mate nazor na usporiadanie kuchyne?ide o kuchynu Decodom Elis- leska bordova v kombinacii s vanilkou, pracovna doska siva
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
kuchyňa je spojená s obývačkou? tie skrinky naľavo by som potiahol až k oknu, ostal tam nevyužitý priestor, ale pri decodome to asi nebude možné že, iba na mieru :-)
Odpovedať
Dvierka chladnicky a mraznicky budú búchať do steny- možno; budú sa dať dostatočne otvárať? Mne by vadilo, keby som mala pocas varenia vodu za chrbtom, velakrat treba troska doliat a pod, ale každého osobná vec. :-)
Odpovedať
Na pracu odbornika je to slabe. Bez linii, stipky napadu. Tie horne skrinky tam vobec nepasuju, bar.pult takyto skleneny je hit rokov 90tych. veci z chladnicky treba prenasat poza umyvadlo. Umyte niest mokre ponady dlazku do hrnca na sporak... Bordovu lesklu budes lestit 100x denne.
Odpovedať
kam by ste dali chladnicku?aka farba je vhodna na udrzbu?nechcem tam drevo, ale potrebuejm priestor farebne ozivit
Odpovedať
aka je sirka kuchyne? Kde je jedalen? neboj sa bielej, ci vanilka, capuchino. Ozivis zastenou,ci doplnkami a nakoniec mozno uvidis ze ani nebude treba. popozeraj tu par albumov z kuchynami.
Odpovedať
sirka je 4,10m
Odpovedať
Profilova fotka
Vyvysenu cast na ostrove by som zrusil, je to zbytocnost. My mame sedenie pri ostrove pri pracovnej doske a je to super. Vysku ostrova mame 90cm. Chladnicku by som dal zabudovanu. Varnu dosku by som dal na plochu kde je umyvadlo. Prijemnejsie sa sedi pri ostrove ked ti do tvare neidu vypary z hrncov.
Odpovedať
Aka je vyhoda mat zabudovanu chladnicku?pri ostrovceku neplanujem sedenie nejak casto, len sa mi pacila ta vyvysena cast
Odpovedať
Profilova fotka
Madein1974 ma pravdu, sedenie pri stole,kde sa ti prednosom vari, to je velmi zly napad (horuca para, dokonca olej)...nechces potiahnut radsej linku do L-ka? Standardne sa dava poradie chladnicka, prip. potravinova skrina, kratka prac. doska (na ukladanie veci, ktore davas / vyberas z chladnicky), umyvadlo, velka prac. plocha , varna doska, kratka prac. doska (staci 40cm) a potom napr. panel s rurou a mikrovlnkou. Pre lavaka v opacnom poradi. Druha vec, uz sme tu riesili nevhodnost rury pri chladnicke, najme nevstavanej (nie je vhodny ani obstavany vyklenok). Niekto s tym suhlasi, niekto nie, ale u nevstavanych je to vyslovene v navodoch vzdy "zakazane" :-). Radsej prehodit na druhu stranu. Ale naozaj pozor, musis mat medzi chladnickou a stenou nejaky priestor (10cm zhruba) aj kvoli otvaraniu chladnicky, inak ju uplne neotvoris (a mozes mat problem vysunut police pri cisteni, alebo dokonca suflik na zeleninu, ci mrazakove sufliky), a budes ruckou bit do steny.
Odpovedať
Profilova fotka
hod aj podorys s rozmermi (najlepsie, aj kde je spajza, jedalen, obyvka...)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka2010 Dam ti radu - ked kliknes "Odpovedz" , dotycnemu pride sprava ze si mu odpisala do Upozorneni... Bez toho ti malokto odpise... Vyhoda zabudovanej spociva v tom ze sa stava sucastou skriniek linky, je plne zabudovana, schovana. V ramci dizajnu to je krajsie. Nevyhodou je ze je mierne mensia ako volne stojaca. Skusala si niekedy sedenie pRi takom vyvysenom pulte v kuchyni? Mne osobne to velmi vadi, lepsie je mat vysku ako pri stole... Samozrejme kazdemu vyhovuje nieco ine.
Odpovedať
Co poviete na tento navrh kuchyne z Decodomu: My sme chceli varnu dosku v rohu ale oni nemaju take rohove skrinky
Odpovedať
Článok sa načítava...
nám decodom nevedel vôbec napasovať skrinky, mali by sme nevyužitý priestor v rohoch a vychádzali také cca 10-15 cm medzery medzi spodnými skrinkami, kde chceli dať iba dosky na zakrytie, lebo majú svoje typizované skrinky a iné nerobia. A v rohu, kde mám vstavané spotrebiče, tak tam vedeli dať iba roletkovú skrinku, lebo vraj dvierka na taký rozmer skrinky nerobia. Takže sme to zadali stolárovi a zrazu nebol žiadny nevyužitý voľný priestor, žiadna roletková skrinka. Akurát čo som sklamaná, že som sa dala nahovoriť na čiernu pracovnú dosku. Čo sa týka barového pultu, tak ten je využitý stále, mám problém rodinu nahnať, aby aspoň pri obede sedeli za stolom. @zuzka2010 určite by som dala zabudovanú chladničku, barový stolík by som nechala, ale nie presklený. Asi by som to potiahla do L, ako radí jankah77, alebo skôr G, ak by ti vyšiel na to priestor,
Odpovedať
posielam nacrt
Odpovedať
Moja komunikacia s dekodomom skoncila v priebehu 5 min. Ked nevedeli napasovat kuchnu do U na moj pôdorys a nevedeli dat take rohove skrinky ake som si predstavovala, nevedeli mi dat dvierka vo farbe v tej akej som chcela, lebo typ kuchyne ktoru som chcela sa v tej farbe nevyrabal, iba ine typy porovnajte si cenu stolara a linky z decodomu...
Odpovedať
@zuzka2010 mne táto linka takto ako ju máš príde ako zlý a veľmi nepraktický návrh.....
Odpovedať
Profilova fotka
No pravda, celee zleee, nevyuzity priestor, ostrov vyho uplne, urob riadne L-ko a vyuzi maximalne priestor hornych skriniek a dopasujes aj chladnicku aj ruru... A inak decodom nie je prisposobivy rozmerovo, radsej zadaj projekt stolarovi a daj si urobit podla svojich predstav na mieru, je to tvoja kuchyna, lreco by si sa mala prisposobovat rozmermi decodomu, ked niesu schopni vyrobit skrinky atypicke, len za sialene drahy priplatok, sa na nich vybodni a udob si po svojom:-)
Odpovedať
nie je to prilis mala plocha na rohovu kuchynu?
Odpovedať
je to mala plocha na ostrov s varnou plochou. Teda aninie tak mala ako napr. to okno tam zavadzia. Tie vysoke skrinky su nevhodne umiestnene popri okne uplne ho zabijaju. Trvas na to ostrove?
Odpovedať
Hmmm,pozeram ako pozeram, keby som kupila dom s takymto usporiadanim dala by so to nasledovne. stena pri spajzke - vysoke skrinky, chladnicka + rura pod okno ale len na sirku okna drez,mycka,sm.kos., + mozno by som pridala na jednu stranu policky na knihy zboku skrinky stena ako su dvere na terasu pracovna ploch na nizkych skrinkach + vrchne skrinky a do toho napasovat ostrov mozno po dlzke a nie sirke,taky akurat aby sa dalo okolo neho behat. nieje to ideal, kreslisla by som kreslila a kreslila a skusala, ale tento navrh z decodomu ani zadara.
Odpovedať
Profilova fotka
takze, zacnem od steny na ktorej je okno (na stenu, kde su spajzove dvere sa ti toho vela nezmesti, takze to neriesim): chladnicku by som dala vlavo (vstavanu), potom pracovna ak sa ti paci umyvadlo pod oknom, mozes ho tam pokojne nechat (mozes pekne vystredit s oknom, ako mas teraz, ak chces odkvapkavaciu plochu, skor by som ju dala nalavo). Potom dlhaaaa pracovna plocha, roh (vyuzit mozes pre kavovar, varnu konvicu, domacu pekaren.... - roh ako pracovna plocha je velmi neprakticka, lepsie je vyuzitelna na "pristroje" a ako pracovnu cast vyuzivat rovnu cast linky), varna doska, kratka pracovna plocha, vysoka skrinka s rurou a mikrovlnkou. Osobne by sa mi pacilo dat do toho rohu varnu dosku, hoci viem, ze mnohi to zaznavaju. Potom by pokracovala prac. cast a na jej pravom konci by bol kavovar a pod. a nakoniec vysoka skrinka s rurou a mikrovlnkou...
Odpovedať
Profilova fotka
Inak mozes si otvorit stranku Navrhinterieru a pohrat sa tam so skrinkami, presuvat...alebo si nastrihaj z papiera skrinky roznych sirok, (60,50, 80, rohove), na papier nakresli svoju kuchynu v mierke a skusaj si rozne varianty. Mysli na to, ze ake ukony robis v kuchyni-aby usporiadanie skriniek bolo prakticke, a najma, kde co by si chcela ulozit (v ktorej zone).
Odpovedať
Profilova fotka
Varianta 14 - bohuzial, nemam stiahnute rohove skrinky, takze je to take kostrbate, dala som tam normalnu, este z pravej strany napr. polickove ukoncenie..
Odpovedať
poprosim Vas o nazor na tento navrh kuchyne
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som bola skor za variantu 2 - drez mimo okna (nemusis riesit sklopnu bateriu a neustale oplieskane okno :-) ...v rohu varna doska (ale so skosenym rohom, bohuzial, nemam ten dielik stiahnuty)
Odpovedať
Profilova fotka
ani tento tvoj druhy navrh nemas zly, ale neviem...proste ta varna doska v priestore je pre mna prilis nebezpecna zalezitost (kedze je to v trase, kadial budete chodit ku terasovym dveram, horuca para ci olej...) ...mozno keby bol ten ostrovcek vacsej hlbky, aby varna doska nebola od kraja po kraj. teraz pozeram, ze to okno nema byt vycentrovane v strede steny (ako som to dala ja na navrhoch), ale asi viac vpravo (?). V tom prip. by som (v ramci mojich navrhoch urobila zrkadlovo obratenu verziu)... Ked uz chces ostrovcek, mozes to mat aj ako pracovnu plochu, a sporak na zakladnej casti linky. Ak mas (budes mat male deti), je to dost neprakticke i nebezpecne mat na ostrovceku varnu dosku, stale prenasat horuce hrnce (zlievanie cestovin, zemiakov) ap. Pouvazuj.
Odpovedať
@jankah77 pre mna ako "budúcej používatelky kuchyne" je velmi daleko drez s vodou od varnej dosky. Ved voda,drez ide ruka v ruke so sporákom. Niekde som čítala,že by to nemalo byť dalej ako jedna dlžka ruky...max krok....ja to zo svojej skúsenosti považujem za podstatné.....neviem prečo si skoro každý snaží dať vodu pod okno!!!!je fakt také výhodné???? treba sa zamyslieť....Ja mám už v druhej kuchyni práve pod oknom prac. plochu....Ked je menej svetla, tak mi je lepšie práve pri okne, ked robím napr. koláče a podobne. a ovela lahšie a bezpečnejšie sa vzhladom na môj vek 8-) dostanem k oknu na umytie a povesenie záclony..... Namiesto varného ostrova,by som dala nejaký jedálenský stôl a využila miesto takto..... Sporák v rohu je o málinko nepraktickejší ako drez v rohu, práve v tom prípade ak sa v rodine nájdu dvaja,čo varia,prípadne si zohrievajú jedlo,je tam menej miesta..... Toto mi odobril aj kuchynskom štúdiu,že varnu dosku do rohu ony neodporúčajú.... To isté s chladničkou v rohu,to tu už písalo veľa ľudí,že treba dávať pozor na otváranie....a zvlášť u zabudovanej.... Práve sme vyberali chladničku /my samostatne stojacu/ a predavač nás na niektoré upozornil,že sa dvere pri otvorení akoby vysunú o šírku dverí chladničky,až za šírku 600mm chladničky:-D /neviem to ináč napísať/ My po skusenosti so zabudovanou chladničkou s mrazničkou už chceme iba volne stojacu!!!! Ešte pridám....hoci som to tu už na fore písala....Tie barové vysoké stojičky v 95% prípadoch sú iba modny preprd,okolo ktorého sa iba obchádza,umýva pod ním zem, ale minimum sa na nich sedí....a na úkor tohto sedenia je ovplyvnená dispozícia budúcej kuchyne a stolovania..... Sú to moje názory a bohužial aj skúsenosti....ospravedlnujem sa.....
Odpovedať
a co tak nieco take? poprosil som stolarov aby nieco zbuchali .. nieje dobra grafika, ale pochopit sa to da :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova ja suhlasim s vacsinou, co si napisala, len som sa snazila vychadzat z toho, ze podla tych navrhov, ktore davala Zuzka, asi preferuje umyvadlo pod oknom. Ale uz vyssie som pisala, ze to nepovazujem za najlepsi napad (hoci je to teraz moderne). Rovnako ako ty, radsej by som volila pod oknom nechat hlavnu pracovnu plochu. Ostrovcek (dalsia modna zalezitost) by som tiez nedavala ako varne ci umyvacie centrum. Naozaj je lepsie umiestnit tu stol (ale neviem, ci nemaju planovanu jedalen inde, nenapisala nam :-) ... Ta chladnicka - musi byt odsadena od steny (nevstavana urcite, dvere sa otvaraju do priestoru o hrubku dveri - pisala som jej vyssie, ale kedze nemam skusenosti s vstavanou, neviem, ako to je tam). Uvazovala som aj o variante zacat od dveri spajze, lenze potom vychadza hned ten roh...dost hluche miesto). Prehodit chladnicku k rure povazujem za nie dobry napad, hoci izolacia u vstavanych je lepsia. Co sa tyka drezu pri sporaku.....mne to nevyhovovalo, naopak, vadilo mi, ze pri umyvani riadov sa cakalo do hrncov, a tiez teple vypary a nebezpecenstvo prevrhnutia horuceho hrnca pri neopatrnosti pri umyvani vacsich kusov riadov (hrncov ap.) Ale to je samozrejme vec zvyku a toho, co kto preferuje. Ak uz blizko seba, ja by som volila aspon 40tku skrinku medzi nimi. Viem, ze sporak nie je naj v rohu, ale viac mi napr. doma vadi, ze mam v rohu pracovnu plochu, tam skor dochadza ku koliziam, ze ten kto tam stoji, zaberie vsetku plochu-casto sa stava, ze chystam ranajky, muz si chce urobit kavu a mame problem :-). Zato pri sporaku sme nikdy nestali obaja :-) - ale mozno tam,kde muz rad vari, je to ine. Usporiadanie som pouzila podla ergonomickeho usporiadania, uvadzaneho napr. tu http://www.dynamicspace.com/dynamicsp... (je dobre preluskat to cele) alebo tu http://mojdom.zoznam.sk/cl/10066/9803... - a musim povedat, ze mne by to takto aj vyhovovalo. Ci je to vyhovujuce aj pre Zuzku, musi posudit ona, ale je dobre, ze jej tu predkladame rozne nazory, pre a proti, aby sa na to pozrela z roznych uhlov a usudila, ktore pre a proti je pre nu dolezite.
Odpovedať
Profilova fotka
@swobi Ten návrh, ktorý si pridal je celkom dobre navrhnutý, len jedna pripomienka, že tá otvorená polička pri okne je podľa mňa zbytočná. Je to len zberač prachu. Ale keď to tak má byť náročky, tak som nič nepovedal... A ešte tie šuflíky na pravej strane by nemali byť širšie ako 100cm
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?