Umiestnenie zastrciek v kuchyni

Ahojte, chcem vas poprosit o radu. Na nakrese planovanej kuchyne su cervenym vyznacene ako by mohli byt urobene zastrcky.... trojblok v otvore pre mikrovlnku ma sluzit pre napajanie rury, mikrovlnky a digestora.... Je to tatko v poriadku? ako to mate vy riesene ak mate podobne kuchynu? A zastrcky pre varny panel a umyvacku mozu byt za spotrebicmi (v pripade panelu dole v skrinke), alebo je lepsie to dat do vedlajsej (a potom ci sprava alebo zlava alebo je to jedno). Dakujem za rady!
Odpovedať
1
2
A kde inde majú byť zásuvky? Nad pecou? Nad vodou? Nízko nad pultom?
Odpovedať
@polystyren sa len pytam ci je to takto ok, lebo som citala ze maju byt vo vedlajsej skrinke....a nad vodou viem ze nemaju byt;) chcela som len vediet ci toto riesenie je ok a ci nahodou nie je nejake lepsie... zaujima ma aj ta umyvacka ci ma byt zastrcka za nou alebo velda v skrinke...rovnako tak panel ci pod nim alebo krizom vedla dole v skrinke...
Odpovedať
@leeshka Jasne, niečo vidím ešte nad pecou. Zásuvky by som asi nedával pod úroveň pracovnej dosky, aby na nich niečo nenatieklo. Neviem či je dorbé mať zásuvky úplne hore pod skrinkami, alebo nejakých 10 cm nižšie kôli prístupnosti, vyskúšaj si.
Odpovedať
@leeshka Nechceš linku do tvaru U/L? Mala by si väčšiu pracovnú dosku. Na obrázku mi pripadá malá.
Odpovedať
@polystyren ona je do L..tam ako vidis tu velku vec napravo, to je chladnicka a za nou je este linka, 60cm....viac tam toho nedam...to je panelakova kuchyna 8,8m2
Odpovedať
@polystyren a nalavo je uz balkon
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nad rurou budes mat mikrovlnku tak daj zasuvky az do tej hornej skrinky nech nemusis vytahovat mikrovlnku ked budes chciet napr. odpojit ruru , zasuvku na varnu dosku daj za sufliky alebo to ries tak ze napajaci kabel natvrdo priskrutkujes na rozvodnicu,zasuvku na umyvacku daj niekde mimo umyvacky do niakej skrinky vedla , zalezi ako ti pojde voda
Odpovedať
My to máme podobne. Presne tak ako aj ty na náčrte zástrčky na rúru a mikrovlnku máme v hore aby sa dala rúra spotrebič odpojiť a nemusíš ju vyberať. Mikrovlnku nemáme vstavanú takže nám to takto vyhovuje. Zástrčky pre dosku a umývačku máme v spodnej skrinke aby bol ľahký prístup aj k nim. Ja by som to nemenil byť tebou.
Odpovedať
@blackomt dakujem:) pytala som sa preto lebo ide o moj navrh, tak som chcela vediet ci je to ok alebo sa to robieva inak:)
Odpovedať
@leeshka za umyvackou riadu nesmie byt nic... inak by sa tam umyvacka nezmestila, teda ak nemate pracovnu dosku hlbsiu ako 60cm
Odpovedať
Ešte nejaké zástrčky na mixér, kávovar, robot !!!
Odpovedať
@alena2011 dve su v strede linky pod skrinkami a dalsie dve su na boku ako je chladnicka, tam ich nevidno na tomto obrazku, tazke dokopy 4 zastrcky nad pracovnou plochou...az az:))
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leeshka to o umyvacke ze za nou nesmie byt nic je pravda.Aj o zasuvkach a dostupnosti. Jedine co poradim je ze na mikrovlnku sa dava zasuvka do skrinky nad mikrovlnku a na ruru sa davo do skrinky pod ruru. Dovod jednoduchy. Mikrovlnka ma obycajne dost kratky kabel ktory nedosiahne okolo rury dole.
Odpovedať
Ja na mixér,kávovar,kanvicu,odšťavovač bla,bla by som si dala spraviť tú vysúvaciu zásuvku,prosím dajte niekto na ňu link,ďakujem, @leeshka zásuvka je na to,aby si si mala kde dať zástrčku,či? :-)
Odpovedať
@marta2610 ta vysuvacia zasuvka vyzera "cool" v kuchynskom studiu v minimalistickej kuchyni, ale v praxi to je inak. Obmedzuje vyuzitelny priestor v skrinke pod nou, kable sa motaju po doske a okrem toho ak si tam date varnu kanvicu, tak to budete mat takmer stale vysunute. Praktickejsie je dat kazdych 120cm dvojramik s dvomi zasuvkami. @leeshka nezabudnut na to, ze tie 3 zasuvky nad mikrovlnkou potrebuju dva privodne kable CYKY 3x2,5 (rura potrebuje zvlast isteny privod, digestor a MV moze byt spolu).
Odpovedať
Profilova fotka
@leeshka Ten návrh je trošku nedosmyslený, ale to je asi tým že si robila prvý krát. 1. Väčšina rúr potrebuje vzadu mať vetrací otvor cca 560x50mm, t.j. taký kanál za skriňou kde je zabezpečené prúdenie vzduchu zospodu až hore. Skús stiahnúť návod vašej budúcej rúry a zisti či je to tak. Preto sa dávajú tie zásuvky do skrine pod rúrou aby sa neprehrialy - teplý vzduch sa prúdi smerom hore. 2. Z bodu 1.vychádza že tá hnedá skrina by sa mala končiť 5cm pod stropom, bolo by dobré dať aj do sokla vetraciu mriežku. Takže najvhodnejšie miesto pre zásuvky (R+MW+VD) je v skrinke pod rúrou. Tam ti ale určiťe nodosiahne šnúra z Dig., preto by som dal jednu zásuvku aj do skrine nad Dig. 3. Zásuvku pre UM, naľavo do spodnej skrine, zarovno so zásuvkami nad linkou. 4. Nebudeš mať vysoko pracovnú plochu - 933mm??? 5. Šuflíky pod pracovnou doskou majú malú výšku, síce z návrhu mi neni jasno aký druh (PL, IN, SK) VD je tam ale niektoré VD potrebujú mať viac voľného priestoru pod prac.doskou. 6. 703x907 - také veľké dvere by som neodporúčal dať na hornú skriňu.
Odpovedať
mna by zaujimalo, ci je ok mat zasuvky v kuchyni tesne nad podlahou? Podarilo sa mi umiestnit zasuvku na umyvacku za nu, takze najjednoduchsie by bolo ju posunut dole, tam kde je za umyvackou este kusok miesta.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Nedávaj tam, lebo ak bude potrebné rýchlo odpojiť (pri havárií alebo keď ti začne blbnúť UM po rokoch) nebudeš mať prístup ;-) .
Odpovedať
@zolllee mas ty pravdu
Odpovedať
@leeshka 4 zásuvky v kuchyni sú málo (to nepočítam zásuvku na chladničku), mikrovlnka, varná kanvica, kávovar - tie budú zapojené stále, potom chceš pripojiť mixér, hriankovač, rádio, možno sem tam aj žehličku a nabiť mobil a budeš neustále prepínať šnúry ako ja a to máme tri a v každej rozvodku(pred 40 rokmi to stačilo)
Odpovedať
@zolllee dakujem za rozbor:) 1. toto mi nenapadlo ale nejak to hadam vyriesime lebo je to uz hore nad rurou v otvore co vidno... 2. ten nakres je len velmi priblizny, ta skrina by mala byt az po strop, v sokli bude urcite vetracia mriezka digestor sa bude napajat do zasuvky ktora bude nad hornymi skrinkami pod stropom, kedze tam vyvedieme ruru z digestora 3. zasuvka pre umyvacku je umiestnena nalavo v spodnej skrinke, zasuvka na iskru je napravo od varneho panelu v spodnej skrinke 4. ano chceme cca takto vysoku pracovnu dosku, kedze standard 86cm je nam nizko, ja mam 174cm, priatel 187cm, predpokladame ze ak raz budeme mat deti a budu zdrave tak nebudu nizke (snad ale nebudu mat dva metre)...videla sme takto vysoku linku v IKEA a vyhovovalo nam to.... 5. ano viem ze su nizke, maju 10cm, to je len hruby nakres nie je to presne, budu urcite vyssie, aj kvoli tomu ze bude plyn a varny panel odspodu chcem aby oddelovala doska aby sa nestalo ze ak tam bude pribor ze by sa nejak spriecil... 6. ano tiez sa mi zda ze su asi velke, ale aj take som uz videla a dali sa pohode otvarat a nevyzerali az tak masivne....mate nejake odporucanie ako to vyriesit? myslite ze su privysoke alebo prisiroke? alebo oboje? plus plynovy sporak ma byt 10 cm (aspon) od tej skrine, tak neviem ak poriesit hornu skrinku s digestorom, kedze potom bude musiet byt skrinka aj tyc 10cm nalavo aby bolo o co digestor uchytit neviem ci to bude ok vyzerat ak to zvonka bude takto a zvnutra ze by bola 'priecka' v spodnej polici a dalej by to tam uz nebolo....fakt nvm
Odpovedať
@mamkaeva1 v kuchyni je dokopy 14 zasuviek - chladnicka - umyvacka - iskra - rura - mikrovlnka - digestor tie su stale zapojene.... nad kuchynskou linkou je 2x dvojzasuvka...jedna dvojzasuvka je pre kavovat a este daco (mozno kanvica, ale kedze si zohrievam vodu klasicky v cajniku tak mozno ani nebude) - mixer, hriankovac su veci ktore sa pripajaju zriedkavo a po pouziti odpajaju takze nepotrebuju mat vlastne zasuvky,... nad hornymi skrinkami je este zasuvka na svetlo pod skrinky a v priestore na mikrovlnku je este jedna zasuvka navyse na stene oproti su este dve jednozasuvky (na mobil ci zehlicku)
Odpovedať
@leeshka Ake su rozmery toho Lka? Nechces to cele vyriesit inak? Nie je to celkom optimalne riesenie.
Odpovedať
@stowasser 60cm na dlzku a 40cm na hlbku (pracovna doska) a co by bolo optimalne? primarne som sa snazila vytvorit co najvacsiu pracovnu plochu, nechcem to mat rozkuskovane a medzi kazdym zariadenim mat par centimentrov
Odpovedať
Myslim rozmer kuchyne, urcite to je viac, odhadom 300x180cm. Btw - uzka umyvacka pre 4 ludi nie je celkom vhodna volba..
Odpovedať
@stowasser rozmer je 319cm x 181cm (druhy rozmer je po vypinac, dalej su uz dvere) zatial sme dvaja, este nejaky ten rok aj budeme, nevieme zaplnit velku umyvacku par dni, takze nam je zbytocna.... a celkovo nie sme ani jeden uplne stotozneny s umyvackou, nepride mi to ani ekologicke, ani hygienicke, tak kompromis pre nejake to usetrenie casu je mensia umyvacka....
Odpovedať
@leeshka :) tak to asi bude dosť, to len mne starej babe, stále chýbajú, ale tie stále zapnuté ja nerátam, sú mimo provoz, ale v novej kuchyni ich budem mať tiež neúrekom; ja mám napr. aj pri stlole z oboch strán dve : na hriankovač, laptop a pod.
Odpovedať
@mamkaeva1 ja som to porovnala s tym ako su kde pouzivane zasuvky u nasich doma...a pri stole je pouzivana len jedna zasuvka, aj to len obcas...nabitie telefonu alebo zehlicka...a my budeme mat dve jednozasuvky, tak by to snad mohlo stacit:) notebooky budu v detskej (kym nie su deti) a potom asi v obyvacke... nehccela som zas mat uplne vsade same zasuvky, urcite sa budu dat pouzit aj nejake rozdvojky ked bude najhorsie nahodou:))
Odpovedať
zas ale mysli na to co tam bude zapojene lebo jeden 16a istoc moze mat max.zataz 3,6kW
Odpovedať
@paco87 nic insie ako je popripajane u nasich doma, ktori maju staru elektroinstalaciu, hlinikove kable, do 5 zasuviek v kazdej izbe a milion predlzovaciek....ak nam vyhodi poistky tak to je tak raz za rok.... samozrejme neratam speciality ako rura, umyvacka a podobne...myslim teraz zasuvky do ktorych sa pripajaju rozne zariadenia podla potreby
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?