Úložný systém v rohu kuchynskej linky

Prosím vás, poraďte mi, prípadne sa podeľte o skúsenosti s úložnými systémami v rohu kuchynskej linky. Plánovala som cargo koše, ale vraj sa zadrhávajú, a stáva sa, že dvierka linky nepriliehajú poriadne, poradili mi kassebohmer, buď koše, alebo také poličky nad seba, čo majú tvar ako fazule alebo obličky, alebo len police? prosím vás poraďte mi, ten kassebohmer koše aj tie "fazulové poličky" sú drahé, ale vraj je to kvalitné, no z tej ceny som šla odpadnúť, tak naozaj potrebujem poradiť...Ďakujem za všetky rady a skúsenosti...
Odpovedať
1
2
Skus si pozriet toto zaujimave porovnanie: https://m.youtube.com/watch?v=3QZDNS5...
Odpovedať
@stowasser ďakujem, idem hneď pozrieť..
Odpovedať
@ivitom Ďakujem pekne, video bolo zaujímavé, ale ja by som to chcela hlavne na hrnce, nie na drobné predmety, nože, varešky, dózy, atď...tak by mi veľmi pomohlo skôr vedieť, do akého systému sa zmestí najviac hrncov, ktorý je naj.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Teraz som si vydýchla, že som si rozmyslela tie výsuvné koše:)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme zostali nakoniec pri klasických policiach, ale podľa tohto videa by som šla do zásuviek prípadne.
Odpovedať
Profilova fotka
a čo toto: dvierka sa otvárajú dovnútra spolu s košmi .. čiže zatočíš dvierka idú dnu, vyberieš riad, dotočíš a dvierka sa samé pomaly zatvoria...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivitom najviac sa zmesti do klasickych polic ale pristup k veciam je obmedzeny... no cenovo je to najvyhodnejsie
Odpovedať
@domaro Takže do políc sa zmestí najviac? a z tých úložných systémov ako druhá alternatíva na hrnce? aby som si nemusela pchať tretinu tela do skrinky...ďakujem
Odpovedať
@domaro A tu sa viem bez problémov dostať k čomukoľvek? keď to otočím, dá sa to otočiť tak, že hocičo ľahko vyberiem?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivitom No na police sa zmesti najviac, ale tak ako pises budes musiet po plece vojst do skrinky. Vsetky ostatne ci uz kose alebo vysuvy su tak na 70 % priestoru ktory ponuka skrinka. Takze podla toho zvaž pre co sa rozhodnes. Bud mat vela veci v skrinke a horsi pristup, alebo menej veci a jednoduchsie vyberanie no drahsie riesenie. A este otazka? musis mat rohovu skrinku? neda sa to riesit hluchym rohom alebo rovnou sirokou
Odpovedať
@domaro No je to taká malá kuchynka o rozmeroch 3,02 x 2,3 m, kuchyňa bude riešené do U, a na začiatku pri vstupe po ľavej ruke sú rúry na odpad a plynomer, čiže veľa úložného miesta tam nebude, špajza nie je, tak tam potrebujem zmestiť čo najviac...mám rozloženie spotrebičov, a tomu to musím prispôsobiť..
Odpovedať
@ivitom Skúsim tam ešte urobiť rôzne aj takú alternatívu ako píšeš, ale neviem, obraciam to už asi po 6. krát..ale ešte zatiaľ to nebolo k spokojnosti..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ešte niekto sa podeľte o skúsenosť, prosím.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ja mam otočné rohové koše z ikey....po 6 rokoch sa to začína kaziť... Stredová tyč je labilna a koše sa mi zadrhavaju o steny skrinky...koše sa teda ťažko otáčajú a zasekavaju... Používam to hlavne na uskladnenie väčších aj menších plastových misiek a dosť mi vadí keď vypadávajú vrchnáky z tých misiek na dno skrinky... Takže ja po zhliadnutí toho videa hore by som určite išla do tých zásuviek..
Odpovedať
https://www.youtube.com/watch?v=YjVMk... doživotná garancia kvality za 400€ :-D za kvalitu sa platí
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie riešenie, pri ktorom neostávajú "hluché" miesta v rohoch je Magic Corner od Kessebohmer. Je pravda, že cena je vyššia, ale kvalita a komfort používania zodpovedajú cene
Odpovedať
@ivitom my mame rohovu skrinku 90x90 s takymi zlozenymi dvierkami, neviem ci chapes ktory typ myslim. Skratka ked otvorim dvierka vidim pekne cely obsah skrinky a nemam polovicu za rohom. Myslim ze do tohto typu by si si mohla dat aj police a nemusela by si sa strcit cela do skrinky :) Tiez mame police a do vysuvneho systemu by som nesla lebo je to velke plytvanie priestorom. A pises ze vela priestoru nemas. Ja mam hrnce v zasuvkach a rozhodne odporucam prehodnotit ci musia byt hrnce prave v rohu. My tam mame igelitky, papierove tasky, flase a veci co nepouzivame casto.
Odpovedať
@luck4 Myslíš také dvierka v rohu, ktoré otvoríš a jedna časť sa priloží k druhej? ak áno, nevýhoda je tam tá, že ti zaberie priestor aj z druhej skrinky, teda časti rohu...ja som myslela, že využijem len roh s 1 dvierkami a do druhej časti rohu (skrinky) by som si dala šuflík..ale aj toto nie je zlý nápad, čo píšeš, pouvažujem aj nad tým...musím to premyslieť, aký priestor mi dá ktorá možnosť..ďakujem
Odpovedať
my tiež teraz riešime kuchynskú linku a tiež problematický roh. A začínam sa prikláňať k tomu, že tam dám slepý roh. Dôvod? Nech tam dám akýkoľvek mechanizmus všetky sa časom rozhegajú a už vôbec to nie je na ťažké hrnce ako chceš ty. A nehovorím o prehľadnom uložení pokrievok. Jednoducho sa ti tam nevojdu všetky hrnce, tak aby si ich mala prehladne uložené (mám namysli riadnu sadu 6 hrncov + pokrievky). Ak dáš policovú až po roh, budeš musieť do nej pomaly celá vliezť, aby si vytiahla niečo zozadu, a to nehovorím o prehladnosti. Ja sa asi prikloním k slepému rohu. Jednoduchá varianta a ušetrené peniaze. Môj názor ;-)
Odpovedať
@nelimatej A hrnce si dáš do šuflíkov? ale asi máš väčšiu kuchyňu..ďakujem za názor, musím zvážiť každú možnosť, len už sa mi o tom aj sníva, o ceeelej kuchyni, na toto som sa tešila, že keď budem mať možnosť si vytvoriť sama kuchyňu, bude to super, ale je to chaosss...farba všetkého, spotrebiče, usporiadanie, úložné priestory..žijem v tom 24 hodín..spotrebiče už máte vybraté?
Odpovedať
Ahoj, ja mam aj magic corner, aj klasicke police, a aj tie fazulkove police. Do polic sa Ti naozaj smesti najviac veci, ale je to des, ked chces vyberat nieco, co je vzadu. Magic corner ma nevyhodu, ze sa Ti vysuvaju naraz obe "poschodia" - teda aj hore aj dole, ak je plne nalozeny, tak je to dost tazke, ale zase to tam dobre usporiadas. Fazulky mam len chvilu, este ich nemam natolko ohmatane, aby som vedela dat plusy, aj minusy, ale uz teraz sa mi paci, ze si mozem vyberat - vysuvat len spodok, alebo len vrch a ide to lahucko.
Odpovedať
ja tiez riesim kuchynu do U ...budeme mat 2 rohy...a moje riesenie asi bude jeden slepy roh a jeden s policou a delenymi dvierkami - tam chcem dat menej pouzivane veci,ktore budu v nejakych nadobach- ked bude nieco vzadu tak vytiahnem nadobku a vyberiem...hrnce v rohu nechcem urcite,ja ich dam do zasuvkovej skrinky,prinajhorsom by som ich dala do hornej skrinky - svokra tak ma a fajn sa to vybera aj uklada
Odpovedať
hej, je pravda, že linka bude veľká. Presne ako hovoríš, aj ja som sa tešila ako si zgustnem na kuchyni a kúpelni a vyzerá to tak, že ani jedno ani druhé nebude také jednoduché ako som si predstavovala. Tiež stále riešim linku, čo ako bude najlepšie, ako to skombinovať, aby bola praktická a účelná. No proste nočná mora.
Odpovedať
@ivitom taktiez budem mat slepy roh, ak je potreba roh vyuzit tak asi jedine skladacie rohove dvierka s polickami. ak sa da poriadne kovanie tak to bude drzat, Ale ako vravis je potrebne zobrat aj z druhej strany rohu.
Odpovedať
Ahoj, prave riesime kuchynsku linku cez Kiku a znacka Nobilia. Tiez mame jeden roh a z tych moznosti ako su otocny karusel klasicky, otocny s dvierkami do vnutra a potom tie vysuvne ladvinky. Ladvinky ms evylucili hned lebo ich cena bola sialena. Potom sme riesili karusel ako je na fotke vyssie kde sa dvierka zatlacia do vnutra ale neverili sme tomu systemu a aj predajca a ludi co maju nobiliu nam povedali,ze tento system nie je dobry. Takze sme nakoniec skoncili pri klasickom novom type karuselu kde si dvierka otvoris a potom otacas. Nosnot je nieco okolo 40kg kedze sa jedna o kvalitny system a kovania a zaruka je aj tak 10 rokov takze ak sa pokazi, vymena zadarmo :) takze u nas vyhral karusel.
Odpovedať
@ivitom ano zaberie ti to sice miesto po oboch stranach rohu, ale na kazdej strane len 30 cm takze je to to iste ako keby si mala 60cm dvierka na jednej strane. @nelimatej ja by som slepy roh nedavala, v kuchyni sa vzdy vyskytnu veci ktore pouzijes max 1x do roka a potrebujes ich niekam odlozit. a presne take veci by sa mali davat do rohovych skriniek, nic co sa pouziva casto
Odpovedať
@luck4 aha, takže len 30 cm z každej strany? to sa mi celkom pozdáva, musím si pozrieť ten náčrt linky, myslím , že 30 cm by sa tam dalo využiť..
Odpovedať
Profilova fotka
@ivitom Ahoj. Ja mam tiez malu kuchynu takze kazdy priestor sa mi hodi a mam tam obycajne police a vobec si nestazujem. Urcite su hrnce/nadoby ktore sa tak casto nepouzivaju, tak tie mam vzadu a co pouzivam casto mam vpredu a je po probleme. Tie vysuvne police su podla mna zbytocne..je to pomerne drahe a neprakticke co sa ulozneho priestoru tyka...ale 100 ludi 100 chuti :)
Odpovedať
Profilova fotka
bud tam mate ulozene veci,alebo tam mate drahu haraburdu. moj nazor
Odpovedať
Ok, ďakujem vám naozaj všetkým za vaše skúsenosti a rady, pomohli ste mi. Rozhodla som sa pre obyčajné police, ako inak, z priestorových dôvodov, keďže sa do nich zmestí najviac. Ďakujem ešte raz.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?