Tečie nám chladnička

Prosim o radu, mame chladničku Electrolux úplne obyčajnú bez mrazakoveho priestoru cca 8 rokov a začala nam tiecť. Aj sme ju vypli ,s tým ze sa kvázi resetne a bude ok... Ale ani to nepomohlo. V spodnej časti je taky zliabok a ten je plny vody, samozrejme aj po zadnej strane su kvapky ktore stekaju do toho zliabku. Poradíte či je to už na vyhodenie alebo s tým opravár este niečo urobí?
Odpovedať
Mozno ti neodteka voda pretoze mas upchaty ten zliabok. Skus nejakym drotom presparat ten odtok,mozno je iba zaneseny. Ak nepomoze,tak asi musis zavolat opravara,ten ti poradi, co s tym je.
Odpovedať
Profilova fotka
@korinka27 to sa môže stať hociktorej chladničke. Jednoducho sa tá hadička upchala, ktorá odvádza skondenzovanú vodu z toho žliabka do nádržky nad motorčekom. Buď to nejakým drôtikom prečistite, alebo urobte ako ja pred pol rokom: odpojil som tú hadičku za chladničkou, nadýchol som sa a poriadnu fúkol do tej hadičky. Prečistilo sa to a odvtedy to funguje bezchybne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chladi tak je upchaty ten odtok ako uz bolo spomenute. Ak je problem aj s nachladenim unikol chladiaci plyn, servisak ho moze doplnit ale ak vyfuci znova je to na vyhodenie, nikto hladat dieru nebude pretoze je to velmi obtiazne a oprava draha. Problem dnesnych chladiacich zariadeni je otrasne nizka zivotnost, tie trubky akoze medene sa snad uz robia z papiera. My sme takto vyhodili Gorenje chladnicku po 8 rokoch a mrazak od Whirpoolu s ich siestym zmyslom po 5 rokoch :( obe vyzerali ako nove.
Odpovedať
@prirodokochac dakujem veľmi za odpoved, skúsime.
Odpovedať
@pksoo dakujem za rady
Odpovedať
@majki555 dakujem
Odpovedať
@korinka27 prepchat prepad, ak nepomoze tak vyhodit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?