Stačí na 70cm varnú dosku 60cm digestor?

Pocujte, neviete nahodou, ked si dam tu sirsiu varnu dosku - 70 cm, s piatimi horakmi, to mi staci digestor 60cm? Diiik.
Odpovedať
ahoj katkagrom, nie som odbornik, ale myslim ze pri digestore by si mala pozerat na jeho vlastnosti, velkost miestnosti do ktorej ho davas ako aj ci mas v tej miestnosti nejake prirodzene odvetravanie ( nam napr. bolo povedane ze do miestnosti nad 20 m by mal mat vykon nad 600 nieco :-N som zapudla tu jednotku ak nemas aj vetranie oknami) ono to vyzera podla mna krajsie ked digestor je nad celou varnou doskou - idealne je ked je rovnakej velkosti - teda z toho vizualneho hladiska... ked budes mat 70-tku dosku tak by som asi dala 90-tku digestor |-| - ale ako hovorim, len kvoli vzhladu, nie vykonu ( ten mozes mat pri mensom vyssi ako pri vacsom - zalezi od typu )
Odpovedať
metre kubické dai ;-)
Odpovedať
Ja tam totiz mam miesto na digestor iba 70 cm, kominovy, tak rozmyslam, ci pod to mozem dat dosku 70 cm, lebo digestor vojde len 60. Druha vec je, ze varna doska budem potom hned pri stene... Ale snad to az tak nevadi...
Odpovedať
sú aj digestory 70 šírka, má napr. franke, neviem či aj elica? varná doska pri stene teda bohviečo nie je. Predstav si len panvicu na kraji ;-)
Odpovedať
katkagrom, to naozaj nie je idealne riesenie ;-( nevies to nejak prehodit s vodou? ta ti nevadi na kraji ( teda zalezi tiez ci si pravacka alebo lavacka a na ktorom kraji to mas) - ale pokial mas umyvacku tak by to nemusel byt taky problem... ta varna doska ale ano - ti to v podstate dost ohranici pouzivanie dvoch varnych ploch :-(
Odpovedať
NO tak ved ona nebude az tak celkom pri stene, dole teda je miesta dost, bude v 90-ke skrinke, ale horne skrinky chcem potiahnut dalej, preto ostane menej miesta na digestor, preto by mala ist k stene - ale i tak bude na nu takych 70 cm, takze na stvorhorakovu pohoda, si myslim, akurat ta pathorakova by tam bola natrepana. Ale este to mozno zvazim a dam tam uzsie skrinky, ale to zas mi ubudne ulozny priestor hore a navyse sa mi sirsie viac pacia... :-)
Odpovedať
katka, to by chcelo vidieť ten kredenc celý ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
mam otazku ohladne sporaka/varnej dosky a digestora... ako to umiestnit co najlepsie, aby sa neomastili blizke skrinky od pary? ako usporiadat kuchynu, aby okolo digestora neboli vrchne policky, ale aby to nebolo nasilu prazdne... asi mi budete chciet poradit ostrovcek, ale to sa mi nezda a nemam na to priestor... dakujem za napady
Odpovedať
lifiatko, mne na digestor ( 90-tku ) z oboch stran nadväzuju len take pseudopolice...nechystam sa ich tak vyuzivat, ale v poctate ta linia digestora prechadza celou linkou okrem spotrebicovej steny. ak mas dobry digestor a spravne ho pouzivas, skrinky by sa ti nemali zaspinit
Odpovedať
Profilova fotka
ale no... nasi byvaju v dome asi 10-15 rokov a skrinky vyzeraju ODPORNE a to su z krasneho skutocneho dreva, cize skoda by bolo moje nove takto nechat znicit... ale kdesi vo fotoalbume som videla - kuchyna do U, ale taka uzka a na tom uzkom sporak a nad tym len diges... alebo milač. hovoril, aby sme nad 60 var. dosku dali krasny velky 90 digestor, nejaky efektny - aj to dobre ukaze, aj poriadne odsaje, aj tie skrinky budu dalej a nezamastia sa tak... cize mozno su toto riesenia... mate to tak niekto??
Odpovedať
neviete mi poradit, ci je mozne dat nad ostrovcek klasicky kominovy digestor, alebo musi byt ostrovcekovy? aky je v nich rozdiel? predpokladam, ze ten ostrovcekovy je "obojstranny", len neviem, ako vyzera kominovy zo zadnej strany. paci sa mi totiz v ciernej farbe od siemensu, no ostrovcekovy nemaju :-( dakujem.
Odpovedať
komínový digestor nema vzadu plech kedže sa upevnuje do steny takže nad ostrovček iba priestorový digestor
Odpovedať
Článok sa načítava...
zuzkagu - dakujem. i ked si ma vobec nepotesila :-S
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte. Potrebujem poradit. Medzi pracovnou doskou, resp. plynovou varnou doskou a digestorom (podskrinkovym) mame len 60 cm... v obchode nam povedali, ze nad plynovu dosku by mal ist digestor do vysky 70-75 cm... je to naozaj tak? Ak posunieme digestor vyssie, policka nad nim bude naozaj "len na dva caje"... je to nevyhnutne alebo by 60 cm stacilo? Na byte je cm len 50.. neviem, ci sa to kedysi robilo inak, ale roky sme tak fungovali. Vdaka! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie ahoj, mne jeden fundovaný odborník povedal, že sa dáva 59-69 cm - to je optimum. jááj, ale my máme indukciu, tak neviem, či tam nie je nejaký rozdiel, hmmmm...
Odpovedať
@eugenie Zdravím. Máme asi 70cm ... Ale jestli to je dle nějaké normy, to nevím.
Odpovedať
@eugenie pri indukcii je 60cm, pri plynovej doske by malo byt 70cm. Ale my budeme mat pri plynovej tiez len 60, bude to musiet stacit :-p
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si dali nad indukciu nedopatrnim 55 cm a ak ma niekto moznost, odporucam aspon 65 cm... v podstate je to OK, ale trochu to zavadzia, mame ten vysuvny...
Odpovedať
Profilova fotka
@lifiatko Ahoj, ak nechceš mať umastené vedľajšie skrinky, použi komínový digestor aspoň 90 cm široký. Alebo pri odsávaní používaj silnejší stupeň odsávania.
Odpovedať
Profilova fotka
@katkagrom Je to na tebe, na tvojom rozhodnutí. Ale keď už máš krásnu veľkú varnú dosku, chcelo by to aj pekný veľký digestor. daj 90 cm široký. Ponúkajú ho všetci výrobcovia.
Odpovedať
Profilova fotka
@katkagrom varná doska pri stene nie je dobré riešenie. Ak to je stále aktuálne, pošli foto alebo vizualizáciu, aby som Ti vedel poradiť. V kuchyniach sa vyznám dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie Ahoj, je to rôzne od varnej dosky, či plyn alebo elektrika. Ale eu predpis je pre sklokeramickú dosku mnin. 65 cm a pre plyn 75 cm.. Ber to s rezervou. Neoficiálne Ti každý povie, že 60 je ok, len sa ti nikto pod to nepodpíše.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?