Šmýkajú sa hrnce na smaltovaných horákoch varnej dosky?

Z viacerych stran som pocula, ze je riziko, ze hrnce sa na smaltovanych horakoch mozu smykat. Pri liatinovych tento problem odpada, ale samozrejme su omnoho drahsie. Poprosila by som teda nazory gazdiniek a kulinarov ktori mate smaltovane horaky - je to naozaj take zle?
Odpovedať
nikto nic? :-) asi vsetci uz ficia na sklokeramike :-D
Odpovedať
@anairda myslis smaltovu mriezku na horakoch? asi ja mam smaltovu, lebo liatinovu som nechcela :-) a mne sa teda nic nesmyka.
Odpovedať
@manilla jj na horakoch. ja som doteraz ani nevedela, ze existuju smaltovane a liatinove... a tak som ani nevedela ze smaltovane su vraj smykave... a preco si nechcela liatinu?
Odpovedať
@anairda mne zas niekto povedal ze je zbytocne tazka a krehka a ze odtial ide zle spina dolu ked sa pripali :-) takze neviem. vzala som teda radsej ten smalt a je to zatial ok.
Odpovedať
@anairda ja mám liatinu. Zatiaľ nevaríme lebo sa len robí kuchyňa, ale mne bolo naopak povedané že smalt sa teplotou pokrúti. O šmýkaní reč nebola. Liatina je údajne kvalitnejšia na plynových varných doskách. Ale zrejme to budú všetko hlúposti, osobne sa mi viac páči to liatinové prevedenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda - tak tak..liatinové mriežky sú ťažké a nedajú sa tak dobre vyčistiť ako smaltované. Svokrovci majú na nerezovom šporáku, teraz by vraj dali úplne iný.My máme teraz klasickú Moru so smaltovanou mriežkou a nič sa nešmýka. Nenacvičujem na nej nič špeciálne okrem varenia :-D
Odpovedať
@manilla @dzusolm @kejtinka vdaka vam velmi za odpovede... :-) cize liatina je vzdy matna a smalt sa leskne? alebo moze sa aj liatina lesknut - mava nejaku povrchovu upravu? a pre vysvetlenie kontextu, pytam sa na smyklavost smaltu preto, lebo varne plynove dosky so smaltovanymi horakmi/rostami su lacnejsie ako liatinove. zhanam teraz varnu dosku do bytu, ktory bude po prerabke na prenajom, cize nechcem tam investovat majland a preto by som z hladiska ceny volila smalt. a teraz vidim, ze z vasich prispevkov ten smalt z toho mozno aj vychadza lepsie... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda smalt u mna nie, ale nie pre vlastnosti, ale pre dizajn.... vedie u mna liatina.... smalt mi pripada lacny, s liatinou to vyzera daleko lepsie... ale je to individualne, ak ti to dizajnovo nevadi, chod do smaltu, dolezite je aby sa to pacilo tebe.... to smykanie hrncov si nemyslim ze tam je az tak vyrazne, ano, posunuli sa mi hrnce, ale ze by som to davala za vinu sporaku.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda - liatinove som este nevidela leskle...niesu podla mna....Ked to bude na prenajom , nemas co riesit, daj smalt. :-D
Odpovedať
@anairda ani mne sa smaltovana mriezka nepaci, tiez mame liatinovu. Nemam pocit, ze by sa horsie cistila. Umyvam to normalne v umyvacke :-)
Odpovedať
no vidite, tak prave som zistila, ze kedze doma mame leskle horaky, tak je to smalt :-D a veru nesmykaju sa :-D doteraz som si myslela, ze je to liatina, lebo veru lacna nebola :-D tak dakujem, ze ste mi pomohli samej najst odpoved na moju otazku ;-) som ja ale motak :-D
Odpovedať
@anairda my sme mali smaltovane mriezky a raz sa mi tam tak smykol hrniec ze cely jeho obsah sa vylial na sporak, zem a mna..a cely sporak sa pokazil lebo zatiekol..teraz mame liatinovy..v smyklavosti je to dost rozdiel..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
mna zaujima vydrz smaltovanych mriezok, ci sa rychlejsie neznicia posobenim plamena. A este ma zaujima vas nazor a skusenosti s wok horakom... , jeho vyuzitie aj mimo azij.kuchyne a wok panvice. Tí čo ho máte, ako ste spokojní, chceli by ste ho znovu? Alebo stačí aj klasika, väčší klasický horák... Neviem sa rozhodnúť. Varná doska na skle s wokom stojí aj o 100 eur viac ako bez woku.
Odpovedať
a este aky nazor mate nato ci wok horak resp. velky horak mat vpredu alebo vzadu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
My máme smaltové a dosť sa to šmýka, neviete prosim poradiť, čím by som to mohol upraviť aby sa to nešmýkalo? Je to dosť nebezpečné.
Odpovedať
Presne nad tym smykanim hrncov som uvazovala, ale z toho dovodu, ze tie nove sporaky maju mriezky tak nejako velmi vysoko oproti starym, na ake som zvyknuta aj z domu. Tie stare su akoby v nejakej vanicke, tak sa mi to zda omnoho bezpecnejsie, ale na tych novych. Este som na nich nevarila, preto neviem posudit, ako je to tam. Viete porovnat?
Odpovedať
@moggie_1 mozno nejaky iny, tazsi druh hrncov mysleli, ze sa bude pouzivat, ti ktori to mudro vyrobili. Nie je k tomu navod, co je vhodne?
Odpovedať
@romco3 ja uz dlho zhanam taky sporak, ktory ma malu platnicku vpredu a velke vzadu. A je to fakt problem. Prakticky je predsa lepsi maly hrniec vpredu a za nim velky, ked sa budem poza velky 10 litrovy prebijat ku kastroliku s decom caju vzadu. A z hladiska bezpecnosti je predsa tiez lepsi maly vpredu, ked na seba niekto , hoci dieta stiahne deco vrelej vody ako 10 litrov. Nechapem vyrobcov, asi nepremyslaju....
Odpovedať
@irise my sme doma mali liatinove, ale tie smaltove su hrozné, a to este ani nemame deti, a stalo sa nam uz ze len tak tak ostala panvica na sporaku. Mam viac druhov hrncov, aj ked su plne tak nie je to tam az tak stabilne. Uz som aj myslel, ze by som zdrsnil šmirgľom povrch mriežok ale nechcem ich poškodiť, snad nieco najdem ine, popýtať sa v domácich potrebách
Odpovedať
@moggie_1 Ked bol sporak drahy, tak by som skusila zohnat nejaku liatinovu mriezku z ineho druhu, aby tam pasoval a kupila by som to tak.Inak by som sa ho chcela co najskor zbavit. Reklamovat???
Odpovedať
@irise reklamovať uz asi nie, mame ho uz dlhsie len som si myslel ze sa smyka lebo je nový. Dakujem za pomoc, aspon vidim ze s tym maju problem viacerí :-)
Odpovedať
@moggie_1 Ja este kupujem raz za cas take zmensovacie nerezove stvorceky na plamen akoze na mensie hrnce, po dlhsom case to prehori, takze ich treba vymenit a tie to by to mohli zdrzat. Domace potreby alebo zeleziarstvo alebo sporaky... tu som nasla http://www.skrupinka.sk/produkt/3331-...
Odpovedať
@irise super, ďakujem viem co myslite
Odpovedať
Profilova fotka
@irise my mame taky, kde mame najmensi horacik vpravo vpredu, vlavo vpredu ten na wok (namiesto neho by sa hodil este jeden stredny horak, alebo su aj take predpokladam, kde sa to da stisit len na to stredne kolecko, len si nie som ista)... vpravo vzadu je velky horak a vlavo vzadu stredny horak... chyba mi este jeden bud maly, alebo stredny...
Odpovedať
@moggie_1 http://www.mora.sk/originalne-prislus...
Odpovedať
@irise my sme nakoniec kupili sklenenu plynovu varnu dosku ale ma pomerne dobru mriezku, cize nie take tie hniezda. A wok horak mame vzadu. Bol to ale vypredajovy konciaci model. Co sa tyka wok horaku na nejaku azijsku kuchynu ho nevyuzivame. Je dost silny a ma asi aj vacsi odber. Pouzivame ho skor na velke hrnce s vacsim objemom vody, polievky alebo vacsie mnozstvo jedla, masa. Ale kludne by nemusel byt wokovy, stacil by vacsi obycajny. Ale aj horaky strednej velkosti su dobre. Z hladiska bezpecnosti su lepsie vacsie horaky a hrnce vzadu. Ale bacha aj na mensie hrnce vpredu, poznam pripad ked sa chlapcek obaril tak ze stiahol maly hrniec (kde sa varili vajicka). Cize pri malých detoch aj tak radsej vsetko horuce nech je vzadu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?