Sklokeramická verzus indukčná varná doska

Profilova fotka
poradte, je lepšia sklokeramická či indukčná varná doska na takmer každodenné varenie, aký je v tom rozdiel? dakujem za rady, som úplný laik v tomto :-)
@luci5 toto tu už bolo veľa krát, skús pozrieť vo fóre, funguje ako google takže s vyhľadávaním nie je taký problém ;-)
Profilova fotka
@gemini06 dik pohladám, ale aj tak chcela by som vediet rozdiely, prípadne pozitíva a negatíva a osobné skúsenosti ;-)
Profilova fotka
Tato tema tu uz ozaj bola 1000x.... Urcite indukciu, nad sklokeramikou ani neuvazuj to sa divim, ze sa vobec este predava. Vyhoda indukcie spociva v tom, ze velmi rychlo ohrieva (efektivnejsie a rychlejsie ako plyn), ak potrebujes stiahnut teplotu tak stiahnes a reakcia je okamzita napr. ked ti vyviera voda, mlieko atd.. Na sklokeramike si mozes zobrat handru a posunut cely hrniec. Nevyhoda indukcie spociva v tom, ze na nej nefunguju lacne riady. Resp. potrebujes kovove (magneticke) alebo napr. aj stare smalaky funguju skvele :)
Profilova fotka
pre upresnenie aj indukčná aj plynová varná doska je zo sklokeramiky takže chybný názov témy :-), @vovo ty to máš trocha dopletené s tými sklokeramickými doskami, prečo by sa nemala predávať plynová skloker. doska :-)
Profilova fotka
@luci5 indukciu si nikdy nekupim,pre sklokeramiku som davno rozhodnuta .Dovod je ten,ze indukcia je zdraviu skodliva
Profilova fotka
@kapa34 mozem vediet ako skodi zdraviu ?
@kapa34 vaaaazne... ach jaj
Profilova fotka
@roman77 tu nebola otazka na plynovu sklokeramiku... tema je "Sklokeramická verzus indukčná varná doska" o plyne tu nie je rec... sklokeramika = blba varna doska s elektrickou spiralou, zakryta sklom :) @kapa34 potom si kup radsej plyn. Indukcia je skodliva v com? Ved to je na principe elektromagnetizmu...
@kapa34 vaaaazne... ach jaj ludia este dajte ze aj podlahovka skodi a cisty blazinec....prepacte ...niektore veci su neuveriteľne :))))
ale zas....k veci... elektrika .... trapne zohrievanie a cakanie.... indukcia...raz skusis a nickdy nemenis. Pas sekund mozno minuta a vrie... hmm zazrak. Nie VEDA :))
Profilova fotka
@mderer suhlasim!
Profilova fotka
indukcia skodliva? a napr. mobily nie su? dufam ze ich nikto nevlastnite :-D ale podme k otazke...my mame indukciu a nemenila by som...ako spominal vovo (rychlo ohrieva, ked kypi mlieko rychlo stiahnes teplotu)...a tie hrnce...ja pouzivam vsetky stare na ktore ide magnet takze ani v tom nevidim problem... takze jednoznacne indukcia :-)
Článok sa načítava...
Hrnce... vraciam sa k hrncom z roku PANA a krasne plechove , smaltovane a dokonca pekne sadnu :)))... nove ??? a na co :) mozno neskor ked konecne zbohatnem v sportke :)))
@luci5 To je vazne nutne zakladat uz 1000x tu istu temu ? Je tu aj vyhladavac. http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... atd.
@kapa34 a to mas odkial? Aj mobil je skodlivy a urcite ho mas :-D
Tak ja pridam, aj zemiaky plne dusika od babky z trhu a potraviny plne geneticky upravovanej soje su skodlive. NEKUPOVAT!!!!
@luci5 sklokeramicku (elektricku), ktore predpokladam, ze si myslela mam a musim povedat, ze by som ju najradsej VYHODIL z okna. Vobec nie som spokojny. Blba udzba, ak sa stane, ze sa pozabudneme a nieco vykypi nemozes to ani utriet, lebo ta doska je horuca, musis pockat kym to vychladne a az potom to mozes utriet. Ale medzi tym kym to je este pekne horuce, to prischne na tej doske a stale donekonecna to treba cistit, ak to odflaknes, urobia sa kruhy na tych vadnych castiach a nie je to vobec pekne, dodatocne och vycisti da pekne zabrat. Stary plynovy sporak bol uplne super v tomto smere, tiez je pravda, ze na tej elektrickej doske nevies rychlo ubrat teplotu, ako bolo pisane, len dat nabok hrniec, nastastie na to nemusim pouzivat utierku :-) S indukcnymi skusenosti nemam ale do buducna urcite chcem. Trosku informacii o indukcii: Rozne merania ukazali, liter vody zacne na elektrickej sklokeramickej doske vriet za 7 min a 28s. Na plyne to trva necelych 5 min a u indukcie je tato doba 3 minuty a 16 s. Na ohrev je pouzite elektromagneticke vlnenie a panel kde je hrniec zostava studeny, teplo sa odovzdava priamo do hrna. Teda neprichadza k popaleniu a pod. Magneticke pole ma nizku frekvenciu a zasahuje iba niekolko mm do priestoru - teda aby ohrialo dno hrnca. co sa hrncov tyka, musia obsahovat feromagneticke letky (zelezo), ak mas hrne a nie si si ista ci by ti fungovali, su predajcovia, ktori ti dovolia u nich vyskusat tvoje hrnce. Moj naroz k vedlajsej skodlivostnej teme: @kapa34 ak je skodliva, treba aspon napisat preco alebo neaky zdroj kde si sa o tom dozvedela? alebo to len niekto povedal, tak to je pravda? Zijeme cely zivot v magnetickom poly zeme. Mame tolko spotrebicov, zaziadeny, pristrojov, signal mob. telefonov, internet ... , ze sme z kazdej strany a nepretrzite vystaveny elektromagnetickemu ziareniu. Ci uz na ludske telo posobi priaznivo alebo nepriaznivo, je tu a takto sme si to ziariadili a v takom prostredi zijeme, ak sa tomu chces vyhnut, tak asi jedine riesenie by bolo ist niekde mimo civilizacie a aj to si nie som isty ci by pomohlo. Tato informacia mi pride bezpredmetna.
Profilova fotka
Téma je duplicitná, pre lepší poriadok na stránke ju zamykám. Pokračovať môžete na vyššieuvedených linkoch. Pekný deň
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?