Sklokeramická varná doska

Profilova fotka
Ahoj dievcata, mame doma novu sklokeramicku varnu dosku elektricku, cize len t uplatnu a varim epriamo na nej a prav ema napadla taka vec - ako sa na nej daju robit lokse? na plyne som ich robil ana takom tom zeleznom kruhu, ale co tu? :-|
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka
ahoj, my sme sa pytali servisaka, co nam sporak doniesol, a vraj kludne na platni. Ale este sme to neskusali :-N . Podla mna na suchej panvici. hm? daj vediet ako si dopadla. 8-)
Odpovedať
ahojte my máme tiež elektrickú, ale neviem, neviem, či by som lokše skúšala robiť priamo, neviem si predstaviť ako by to dopadlo. Aj ja sa prikláňam k názoru olivinky, že asi skôr na suchej panvici. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ceky • Včera o 22:05 Je možné použiť tento spotrebič v komunistických zajačníkoch (činžiakoch) z 87-mich rokov?? dakujem katarinas • Dnes o 00:03 My sme mali povodne bauringovy byt s elektrickou dvojplatnickou, vymenili sme ju za el.sporak so sklokeram.doskou, ale museli sme zo suterenu do bytu (u nas to bolo na stvrte poschodie) dotiahnut 380V. Inak v pohode janetina • Dnes o 18:45 Ahoj my mame vstavany spotrebic- sporak a varnu sklokeramiku v cinziaku z 80tych rokov a v pohode akurat manzel tam robil nejake istice ci co za linku to schoval. Skoda ze tu nie je. Urcite to nie je problem, aj ja som a toho bala :). To Ti vysvetlia aj v obchode ako sa to robi. Na domoch to ze vraj neni problem tam je tych 380ci kolko :)
Odpovedať
a mozete porovnat s plynovou? plusy,minusy?v zime totiz ideme prehadzovat kuchynu do druhej miestnosti a moc sa nam nechce taahat kvoli tomu plyn,tak uvazujeme nad sklokeramickou.vyhrieva to porovnatelne rychlo?
Odpovedať
ahoj sakura77! my máme sklokeramicku dosku. manželka stále na ňu nadáva (do domu už chce len plynový sporak). jej sa nepaci,že ked varí na vsetkých 4 platnickach,že musí po dovarení vsetky hrnce dať mimo sporaku,lebo ten je este stále teplý,taktiez aj casovo trva dlhsie,kym sa nieco zohreje a stale ju musi lestiť,lebo je na nej vidiet kazdu šmuhu. vzdy bola zvyknuta na plynovy,teraz v byte mame keramicku dosku 4roky a aj tak si na nu nevie zvyknut
Odpovedať
nooo,nepotesili ste me :-) takze asi budeme bombardovat kuchynu,co???
Odpovedať
tak radsej zbombardujte kuchyňu ako budes stale nadavat,ze si nespokojna!a estr dalsie minus je,ze v lete sa mozes rovno upiect v kuchyni,kym ti vychladnu platnicky! manzelka sa najprv tej kermickej platni velmi tesila,az kym nezistila,co vsetko jej na tom vadi!myslim si,ze ak je niekto odjakziva zvyknuty na elektricky sporak,tak potom si pochvaluju!ale ak si bola zvyknuta na plynovy,tak si budes tazko zvykat.konecne rozhodnutie je vsak na tebe
Odpovedať
sakura, julo má pravdu s leštením a s dĺžkou zovretia vody.nesúhlasím však s odkladaním hrncov z dosky.Na sklokeramike sa musíš "naučiť" variť.napr. ryžu vo varných sáčkoch nastavím len na 10 minut a ona sa "dovarí". Ja som spokojná , až na tô háklivosť na čistenie. julo: musí sa využívať zostakové teplo pri varení.Je to úsporné.Vypínať kludne aj 10 minút pred dovarením. 2 v 1 :-D
Odpovedať
my mame sklokeramicku varnu dosku, ale plynovu. Som s nou spokojna az na to cistenie. :-( :-( :-( Je to hroza. Na tej ciernej doske je vidiet vsetko, kazdu spinu aj prach. Kvoli tomu by som si uz taku asi viac nekupila.
Odpovedať
no,cistenie by bol asi najmensi problem-mam teraz nerezovu plynovu-cize cistenie denne 10krat :-D
Odpovedať
sakura, my sme mali predtym nerezovu, ale v porovnani s touto ciernou sklokeramickou, bolo cistenie nerezovej malina. :-D
Odpovedať
:-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
mile pouzivatelky keram.platni,ja mam sklokeramicku platnu 5rokov ale neviem si ju vynachvalit oproti povodnej elektrickej,na ktorej som varila nekonecne dlho.Vyhodou je,ze ked si na keramicku platnu date tlakovy hrniec,jedlo sa da ovela rychlejsie uvarit a este potom v hrnci dojde.Na zovretie vody pouzivam rychlovarnu kanvicu,ktora je ovela rychlejsia ako sporak.Citala som ze este rychlejsia je indukcia ale nemam to odskusane.S cistenim nemam ziadne problemy ,iba ked sa mi vyleje olej pri vysmazani ale dobry cif to vycisti.
Odpovedať
Ja varim na sklokeramike 13 rokov, problem je fakt v tom ze je dlho po dovareni tepla, ale zasa vsetko dovaram bez elektriky, cestoviny, ryzu, perkelt, polievky. Za tie roky viem kolko co treba varit a kedy uz mozem sporak vypnut aby sa to dovarilo samo. Udrzba je jednoducha-najprv hubkou cistou vodou, ak je velmi spinava jarovou hubkou a potom utierkou do sucha, ziadne cmuhy ani inu spinu nemam-super oproti plynu je ze je to rovna plocha. To smaltove horaky na plyne boli otras. Teraz budem kupovat indukciu, skor sa rozohreje a skor vychladne,ale urcite si budem musiet chvilu zvykat.Plyn by som uz nikdy nechcela.
Odpovedať
no,aj nad inukcnou som rozmyslala,ale tam myslim treba aj hrnce nejake na to,nie?
Odpovedať
no,a najviac ma mrzi,ked som sa konecne na plyne naucila urobit super ryzu,teraz zas budem odznova skusat na elektrine :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som zaciatocnik, mame ju mesiac, ale mne s apaci omnoho viac ako plyn. zohrieva rovnako rychlo, neviem mozno zavisi od znacky ci typu? a t olestenie je parada, lebo j eto len rovna plocha, mam na nu super prostriedok a za par minutiek hotovo. Omnoho jednoduchsie ako drhnut horaky! Hlasujem jednoznacne za. Ale potrebujes mat v byte 380V.
Odpovedať
Suhlasim s Katarinkad, ze cistenie sklokeramickej plynovej dosky je fuska, mame ju asi 5 rokov, a uz nikdy by som ju nekupila Teraz potrebujem zariadit kuchynu na chate kde nemame plyn tak chcem el. sklokeramicku var. dosku a tesim sa na to cistenie. O indukcnych som este nepocula, ake maju vyhody oproti el. sklokeramickym?
Odpovedať
ja fakt neviem,čo ne tej doske toľko čistíte?! ved po varení vylejem trochu prostiedku na to určeného a utriem-vyleštím,servítkou.... čas cca 1 min. maximálne.......
Odpovedať
Profilova fotka
ella suhlas, trva to max. 2 minuty :-D
Odpovedať
ja cistim vodou max. trocha jari, nic speci nemam ak mam total pripaleninu-tekuty CIF necham posobit a zotriem. normalne cistenie 6tahov hubkou a dalich 10 tahov papierovou utierkou. Tiez neviem co je na cisteni sklokeramiky narocne. A netreba 380tku, my mame na 220 dosku a na 220 el ruru len treba samostatny istic aby nevyhadzuovalo poistky.
Odpovedať
fakt? my ked sme chceli,tak sme museli robiť prípojku na 380...... tak vraveli všetci,že treba......
Odpovedať
ja byvam v bytovke a tiez stacila 22O aj na ruru aj na skl.dosku a elektrikar to v pohode zapol,sice nevedel polhodiny nastartovat skl.dosku asi to bola prva jeho doska v zivote a odvtedy sa na mna pamata,akurat si musite davat pozor a neumyvat horucu ale len vychladnutu dosku,a pozor na cukor pisu vraj ak by tam prihorel cukor vraj by mohla prasknut cela doska ale zatial nemam take referencie.A pre pisatelku ktora sa pytala v diskusii ci moze robit langose na skl.doske tak by som jej to neodporucala,akurat pride o spotrebic,je rozdiel obyc.elektricky a skl.doska ktora je citliva ak by ste na nu naliali cesto,akurat by to zacalo vsetko horiet. cistenie dosky je celkom lahke a netreba tomu venovat tolko casu ako ked som drhla kl.elektricky,neda sa porovnat.
Odpovedať
Profilova fotka
..tiez mam sklokeramicku uz 5 rokov a neviem si ju vnachvalit..cistenie sa mi zda lahsie ako plynovy sporak a ked uz je to ciste, vyzera to uzasne..urcite je trochu rozdiel pri vareni na sklokeramike a na plyne, ale je to len o zvyku.. ..teraz chystam novu kuchynu a tiez si urcite dam sklokeramiku..plyn nikdy viac..predsalen je tam priamy ohen a zda sa mi to nebezpecnejsie, hlavne ked sa chystam mat coskoro aj rodinu...
Odpovedať
Profilova fotka
indukcna doska je len "druh" sklokeramickej, lepsie vyuziva energiu.. radovo je drahsia asi o tretinu ako klasika, ale zohrieva len plochu hrnca, ktory na varnu plochu polozis, tie posledne nemaju dokonca ziadne zostatkove teplo.. specialne hrnce netreba, staci si oskusat, ci maju magneticke dno, co ma aj moja hrncova vybava po starej mame.. ;-)
Odpovedať
no,tak sklokeramika uz je koonecne namontovana,tak cistenie zatial v pohode,ziadny problem. aj ked veeeelmi som tuzila po indukcnej,ale uz len trocha lepsie stoja cez 30 000,tak som si to rozmyslela.lebo este vela veci treba dalsich.ale jedneho dna...... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
akura77: pocula som ze na indukcnu treba aj specialne riady... mate niekto s tym skusenosti - osobne... prave pozeram ponuky sklokeram. dosiek, el. rur a digestory... a poobede nastartujem do nejakej predajne pre technicke info + ceny... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez sklokeramicku a je to paradicka! udrzba/cistenie je jednoduche, lahucke, vyzera to krasne... len si treba trosku zvyknut na rychlost zohrievania, napr. ja varim max na druhom najnizsom stupni, vsetko vyssie hned uteka z hrnca, je to velmi citlive :)
Odpovedať
Profilova fotka
docitala som sa tuna na nete roznych firiem o tech. vlastnostiach atd. ak mate sklokeramiku - mate ju v nerezovom ramiku, alebo sklo zbrusene... niekto mi spominal, ze ten ramik sa zle cisti, lepsie su zbrusene hrany...
Odpovedať
ja som chcela s brusenou hranou,ale manzel ma obehol a doniesol domov v ramiku-zas ale je vyhoda ze ked mi nahodou vypadne hrniec,tak ju hned neodrazim :-) ale viac sa mi pacia "bez" cerler netreba nejak extra riady,kazde na ktore ti chyti magnet na dno mozu byt,myslim ze to tu uz aj niekto pisal.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?