Samostatne stojaca chladnička umiestnená tesne pri stene

chcem sa opytať ako sa dáva chladnička samostatne stojaca - nam to vyšlo že na cm presne bude linka od jedneho konca po druhy a na jej konci druhom pri stene chladnička - asi sa nebude mať ako vetrať, ako to vyriešiť?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Sice nie som odbornik, ale myslim, ze pokial bude mat priestor za sebou a nad sebou a nic z vedla ju nebude ohrievat, tak by problem nemal byt ziadny.. Chcladnicky su odvetravane zo spodu a ta chladiaca vec je vadu, tak este nad nou ak bude volne miesto bude vsetko ako sa hovori na poriadku ;-) Ak sa mylim, opravte ma niekto..
Odpovedať
pozri vstavané chladničky sú tiež z oboch strán založené, ako písal barbarosa ak máš priestor vzadu hore tak to bude ok. a nepredpokladám že po celej výške bude linka, takže sa neboj.
Odpovedať
@fuhrich @barbarosa práveže chladnička bude stáť takto - nacapená na stenu zadnú na ktorej visí linka - a nad ňou bude tiež skrinka kuchynská - čiže bude obložená - vzadu stena, napravo stena, nad ňou skrinka a naľavo bude spodná skrinka a vrchné - tam jedine bude kúsok priestoru voľno - to medzi prac. doskou a vrchnými skrinkami....mam kuchynu v albume vlastne, je to tam vidno. tak neviem - ako ste mysleli vzadu priestor? To asi všetky chladničky si ľudia dávajú na stenu nie do priestoru..
Odpovedať
je pravda, že @barbarosa chladničky sú odvetrávané zo spodu ale iba VSTAVANÉ u SAMOSTATNE STOJACICH treba dodržať pokyny od výrobcu - špára cca 50mm od steny a vrch otvorený ,ale NEMUSÍ byť až do stropu voľný priechod. stačí odviesť teplo od kompresoru a kondenzátora aby nastala cirkulácia vzduchu na následné ochladenie týchto 2 častí... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako hovori @achelan . Vstavane chladnicky su konstruovane inac. Volne stojace potrebuju minimalne priestor za sebou... Treba nechat zhora vetranie , v ziadnom pripade to nezalozte uplne. Aspon dake vetracie otvory do hora cez skrinku. Inak moze dojst k prehriatiu a naslednemu poskodeniu.
Odpovedať
Hornu skrinku odvetraj-ospodu aj zcrchu vetraciu mriezku a nezapratat mriezku vecami, stratis cca 10centi zozadu skrinky. My mame vstavanu chladnicku v komplet kuhni az o strop a odvetranie je az zboku 3m od chladnicky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?