Rúra pod digestor

Strechari poradte mi, ci je potrebne vstavanu ruru umiestnit pod digestor alebo nemusi byt pod digestorom? Mam v plane ju dat mimo varnej dosky, kde vsak uz nebude digestor, ale obavam sa toho, ci nebude v kuchyni vela vyparov z jedal, ci sa tie "pachy" nebudu sirit vsade, kedze som doposial bola zvyknuta, ze rura bola hned pod doskou, a ked som otvorila napr. pecene maso, vypary isli do digestora. Poradte. Ide z rury, ked je mimo digestora vela dymu, teda vyparov? Alebo ako to je u vas? Dakujem za kazdu radu. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Co sa clovek nedozvie... Digestor nad ruru... To je uz aka vychytavka... ? Samozrejme ze netreba...
Odpovedať
myslim teda nie priamo digestor nad ruru ale tam kde je sporak - varna doska, tak pod to do linky ruru ;-)
Odpovedať
@kumi vobec by som sa toho nebal... Digestor ako taky funfuje na precerpavani celeho objemu vzduchu v miestnosti, nie len to co je pod nim (samozrejme za predpokladu, ze je spravne navrhnuty a vybraty výkon/ objem vzduchu ktory precirkuluje v miestnosti). @madein1974 netreba takto reagovať na ludi ča sa pytaju..... nikto učeny z neba nespadol... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kumi nad varnou doskou by digestor mal byt iked mnoho ludi si nedava ani tam. Argumentuju ze digestor predtym aj tak nepouzivali tak si ho do novych kuchyn nedavaju. Ked im nevadi smrad, vlhoba , ok. Kazdy si robi ako chce. Ide o varnu dosku, nie o ruru... @arlistore Sak som napisal ze nad ruru netreba... Predstava ze niekto rozmysla nad tym ze si da nad vstavanu ruru digestor ma vazne zaskocila...
Odpovedať
Akoze pani, vidim ze ste nepochopili poniektory moju otazku, ale nevadi. ;-) Potesim sa skor radou z rodu zenskeho, ktore aktivnejsie vyuzivaju kuchynu. Teda este raz pisem, aby niekto pochopil, ze sa nejedna o osobitny digestor, ale o jeden, ktory by odsaval pary a pachy nad induk.varnou doskou, ci bude odsavat aj pachy z rury, ktora bude napr. na protilahlej strane, teda nie v linke pod varnou doskou, alebo citit v izbe vypary z pecenia napr. masa a podobnych veci, lebo nemam rada, ked v kuchyni je vea pachou, alebo ked nadbytocnu vlhkost pohlcuje omietka. Nemate s tym problem???
Odpovedať
No este mat digestor pusteny ked peciem, by ma slahlo rovno z toho hluku. Nam jedlo vonia a omietku nemame mastnu, vlhku ani plesnivu 23 rokov zivota bez digestora a denneho varenia.
Odpovedať
@kumi urcite netreba mat ruru pod digestorom. A cim dalej, tym viac sa ja zacinam priklanat k tomu ze dolezitejsie nez mat digestor je moznost kuchyny dobre vetrat. Cize ciastocne sa priklanam nazoru aky ma @atlaska. Ak digestor, tak potom samozrejme najlepsie do komina. Ak nie je takato moznost, a digestor je len recirkulacny, tak casom clovek zisti, ze viac menej ho pouziva len na svietenie nad varnou doskou - moja vlastna skusenost. My proste najradsej varime pri otvorenom okne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?