Rozdiel medzi indukčnou a high light varnou doskou?

AHojte baby, neviete nahodou aky je rozdiel medzi indukčnou a high light varnou doskou? práve kupujeme a vôbec sa do toho nevyzname, tak dakujem za kazdu radu, velmi pomoze!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem či to správne vysvetlím... high light varná zóna je na sklokeramickej varnej doske - je to tá "na červeno svietiaca" plocha - tá časť, ktorá pri zapnutí a zohriati svieti... no a z toho mi vyplýva, že chceš porovnať sklokeramickú a indukčnú varnú dosku a na túto tému už tu máme niekde celú diskusiu. V skratke... indukčná je šetrnejšia a bezpečnejšia ;-)
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/show... http://www.modrastrecha.sk/forum/show... skus toto
Odpovedať
dakujem pekne, len vsade sa pise len o indukcnej, no a ta high light neni praveze sklokeramicka ani indukcna, je to nejaky treti druh, ktory ma vsak podobne funkcie ako indukcna, ale to je vsetko co viem, ale velmi by mi pomohlo zistit rozdiel prave medzi indukciou a high light, ale dakujem pekne baby...
Odpovedať
je to rychlovarna zona-sklokeramika ktora sa ohreje na pozadovany vykon za cca 3-5sekund.
Odpovedať
atlaska vies aj nieco ine este napisat. ci je uspornejsia napr ako indukcna?
Odpovedať
rozdiel je popísaný na http://mojdom.zoznam.sk/?cid=175136&p...
Odpovedať
Osobne si myslim, ze daleko najlepsia je kombinacia oboch. Mam Ariston KEC 647 a som velmi spokojny. (2x highlight, 2x indukcia) Cisto iba indukciu by som nechcel, niektorych riadov sa nechcem vzdat. 2/2 mi vyhovuje, aj tak nikdy viac nevyuzivam ako 2 platnicky. Kazda technologia ma svoje plus.
Odpovedať
este dodam, ze tusim v nay mali na tie kombinovane akcie.
Odpovedať
ahoj mixal, prosim ta ake su podla teba vyhody high light voci indukcii respektive naopak? (pokial nemas ziadne hrnce, cize vsetky musis tak ci tak kupovat :):)) dakujem velmi pekne
Odpovedať
Indukcna je najuspornejsia, ide aj o zvyk ja napriklad zvykne na sklokeramike vypnut ryzu ci cestoviny v polovici varenia-dovaria sa na zbytkovom teple.To sa na indukci neda pokila nemas super hrnce z kvalitnym sendvicovym dnom. Ale zatial som presvedcena ze kupim indukciu a asi len s 3 platnami, za 15 rokov na sklokeramike som na 4 naraz nevarila ani raz.
Odpovedať
cize high light je vlastne sklokeramika? ci je medzi nimi nejaky rozdiel? dakujem
Odpovedať
oba druhy sú sklokeramika, len iný typ ohrevu
Odpovedať
Článok sa načítava...
dakujem, a je pravda ze na high light tiez treba speci hrnce ako na indukciu, zatial co sklokeramika klasicka si nevyzaduje nic nove? a ktore by ste odporucili najviac? dakujem velmi pekne
Odpovedať
heju11: precitaj si prosim ta celu diskusiu o Indukcii. Mas tam odpovede na vsetky tvoje otazky. Na high platnu podla mna nepotrebujes nejake extra specialne hrnce. Tam bude dolezite asi len to aby mali co najrovnejsie dno aby mali co najidealnejsi kontakt s platnou. Poviem ti len jedno high light je fajn ale indukcia je proste pecka. Ja by som uz inu ako indukciu nechcel.
Odpovedať
Profilova fotka
Hight light od Elektroluxu jsem měla a žádné speciální hrnce nebyly třeba.Ale upřímně, mezi tímto a indukcí je takový rozdíl- nebe a dudy.Mně už nic jiného, než indukce do kuchyně nesmí.Pro mě to bylo ušetření na nesprávném místě... ]-(
Odpovedať
Heju11: vidis tu od GIGI mas objektivnu odpoved na vsetky tvoje otazky kedze ma skusenost s oboma doskami ;-)
Odpovedať
super, dakujem velmi pekne, ste mi pomohli, bola som zmatena aky je rozdiel medzi high light a sklokeramikou, lebo v obchode mi to prezentovali ze su to dva rozne pristupy, ale z vasich reakcii mi vychadza ze je to v podstate to iste... dakujem!!!
Odpovedať
heju: prosim ta ako si mohla z tychto prispevkov pochopit ze je to to iste. Tie dve dosky su rovnake hadam len v tom ze maju sklokeramicky vrch a ze su na elektrinu. Je tam skara rozdiel. Na indukcnu dosku potrebujes specialne hrnce na ktore sa prichyti magnet inak ti nebudu hriat pretoze na indukcke sa neozhrieva platna ale priamo dno hrnca. Indukcna doska je proste vykonnejsia a uspornejsia ako akakolvek ina sklokeramicka doska. Tvoj problem je ze nie si moc ochotna precitat si temu o indukcii tu na fore a teraz mas v tom blondinkovsky hokej. :-D Myslis si ze by ti GIGI napisala ze uz nic ine ako indukciu nechce keby to bolo to iste ako High Light ? Uvazuj.
Odpovedať
pacho, nic v zlom, ale diskusiu som si precitala, nehovorim ze indukcia je to iste ako highlight, hovorim o porovnani highlight-u s klasikou sklokeramikou. mozno ked si ty precitas moj prispevok, tak nebudes urazat podla toho kto ma aku farbu vlasov...pokial nechces radit, nemusis, neprosim ta o to a dakujem tym, co nemaju problem mi to vysvetlit aj napriek tomu ze som mozno blondava.. peknz vecer
Odpovedať
Heju11: nebud netykavka a hned sa neurazaj .... bolo to myslene zo srandy ... ak ta to ukludni tak ja som origos blondak a nemam problem ked si na tu temu zo mna niekto vystreli a kludne sii vystrelim aj sam zo seba ;-) Inak na tej diskusii ktore si teda cele precitala som dal rad za dve vrecia. Tvoj prispevok som si precital ... tu ej citacia "obchode mi to prezentovali ze su to dva rozne pristupy, ale z vasich reakcii mi vychadza ze je to v podstate to iste..." Neviem ako ty ale ja som z toho pochopil ze si myslis ze je to v podstate to iste a ze to nie je tak ako ti to prezentovali v obchode. Tak este raz aby som ta vyviedol z omylu a nasmerovval na tu spravnu cestu tak ti zopalujem co ti povedali v obchode. Indukcna a High light su dva rozdielne pristupy. Staciloo by keby sisi obe vyskusala hned by si na to prisla tak ako ti to napisala GIGI. Ale kedze to nie je take jednoduche vyskusat si obe dosky pretoze by sisi musela najprv kupit jednu a potom druhu dosku a porovnat. To su ale vyhodene peniaze von oknom. Takze Gigi tu urobila fyzicky test pre vsetkych buducich kupcov sklokeramickych dosiek a usetrila im vlastne peniaze. :-) Este jedna vec. Skus googlit. Ja ked som kupoval tak som nasiel kopec vybornych recenzii na sklokeramicke dosky a niektore z tych recenzii som dal aj do tej diskusie o indukciach. ;-) Ked ti mozem odporucit zabudni na High light a chod do indukcie.
Odpovedať
ahoj, my sa asi stale nechapeme :) mozno je to tym ze sme obja blond :) chapem co je indukcia.... v citatcii : obchode mi to prezentovali ze su to dva rozne pristupy, ale z vasich reakcii mi vychadza ze je to v podstate to iste..." som mala namysli ze high light je v podstate sklokeramika a nie ze sklokeramika je to iste ako induckia... v obchode aj na jednej stranke odkial kupujeme elktro nam to tak prezentovali ze medzi sklokeramikou a high light je rozdiel... len som chcela vediet aky rozdiel tam je, lebo o indukcii mame jasno z vela skusenosti... dakujem!
Odpovedať
heju11: jaaaaj .... pome sa dat prefarbit :)) Ano obe su sklokeramicke akurat system ohrevu je odlisny... ale pozor lebo su uz aj plynove sklokeramiky ale to rozoznas aj volnym okom . I ked uz som videl aj taky plynovu sklokeramiku ktora ked neide tak nevidno horaky iba ked sa zapnu tak sa pekne vystrcia . ;-)
Odpovedať
heju11: vyhody highlight oproti indukcii : - pouzijes aj nemagneticke hrnce - sklenenne, keramicke (pripadne hlinnikove)panvice a podobne kombinacia 2/2 je najlepsia lebo mas vyhody oboch a viac ako 2 platnicky aj tak naraz nevyuzivam ja to mam tak ze mam tlakovy hrnec, velku greenpan a 2 mensie co funguju na indukcii co pouzivam najcastejsie a ostatne na highlight. mame este aj malu greenpan (20 cm) a ta napr nefunguje dobre na indukcii ?! tak na nej robim vacsinou na highlight. Chcem kupit 1-2 keramicke hrnce, mam dobre referencie a tam sa mi highlight platne zidu.
Odpovedať
mixal11: mam dojem ze heju11 kupuje vsetko od piky takze stare hrnce nema a bude kupovat nove cize sa lahko prisposobi indukcke. Jedine ze by fakt chcela varit na nejakych specialnych nemagnetickych hrncoch. Inak mas pravdu. V pohode by som isiel aj do 2+2 pretoze aj tak ked varim tak varim max na dvoch platniach zriedka kedy na troch takze 2+2 je v pohode kombinacia. Hlinikove veci nepouzivam takze mi postacuje aj full indukcion zone.
Odpovedať
mne proste pripada 2+2 lepsie aj lacnejsie ako 4 indukcia. su riady ktore su vyborne a na indukciu nejdu a kupit sa indukcne verzie ani nedaju. usporene peniaze a pri tom rozsirene moznosti
Odpovedať
Jasne ak chces pouzivat aj iny riad tak je to dobra volba. Ja varim len na zeleze takze u mna vyhrava indukcia a aspon usetrim na elektrine.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ja usetrim tiez a mozem si vybrat pouzitie aj ineho hrnca
Odpovedať
Profilova fotka
minule som kukala v TV spotrebitelsky test - porovnanie indukcie a sklokeramiky a vyslo im, ze indukciou sa usetri asi len 5 SK na rok! no som bola prekvapena....ale oni tvrdili, ze sice zohrievanie je kratsie (kym pride do varu), ale vyziada si to ovela väčšiu spotrebu....tak neviem, neskumala som, ale asi je na tom nieco pravdy....takze investicia do indukcie sa tak lahko nevrati.... ina vec je, ze ja by som isla tiez do kombinacie 2+2, alebo cistej indukcie, ale nie z dovodu setrenia, ale len tak z praktickych dovodov.... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna indukcia naozaj nie je az taka setrna, ide skor o tu usporu casu, nemusim vyckavat kym zovrie voda, je to take rychle, ze na zaciatku mi par veci vykypelo z hrnca ani som sa nenazdala :-D
Odpovedať
Ahojte, ak sa mozem zapojit aj ja, tak som tiez jednoznacne za indukciu...Kedze sme zariadovali byt od zaciatku, tak sme si vsetok riad kupovali len a len na indukciu a preto sme si kupili indukciu so 4mi indukcnymi zonami. Ci sa usetri vela enegie alebo nie, to je uz vec diskusii a pouzivania, ale ja ako chlap, ako clovek ktory nerad upratuje musim napisat, ze ine ako indukciu by som nechcel a dovod??.....Ked ma prist navsteva alebo priatelka alebo niekto ku mne, tak cistenie indukcie mi trva vzdy asi tak 20 sekund....Jeden mierne navlhceny servitok a vsetka spina zaschnuteho mlieka, alebo vykypeneho hrnca su prec:-))) na sklokeramike co som zazil tak som to cistil niekedy aj desiatky minut:-)) takze ja ako chlap kraktik by som uz do ineho ako indukcie nesiel nikdy:-)))
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?