Rozbí sa najskôr obklad, alebo montáž kuchynskej linky?

Prosim poradte :) Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@riskovaewelin obklad
Odpovedať
dakujem. znie to mozno ako divna otazka, ale uz som zmatena, lebo logicky skor obklad, ale hovoria mi, ze mame najprv nahodit kuchynsku linku, tak by som rada pocula viac nazorov..
Odpovedať
@riskovaewelin urcite obklad ak ho davate
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite obklad.Nebudes mat nahodou kuchynu od Dan kuchen,lebo u nich to je presne opacne a videl som to u susedov a vypada to minimalne divne,nedokonceno,proste na prd.Sami s tym niesu spokojny.
Odpovedať
@riskovaewelin urcite obklad, ty si vies predstavit majstrov rozlozenych na tvojej novej kuchynskej linke ako robia obklad? Ne ne, stolar nadiktoval "suradnice" v ktorych ma byt obklad a kuchynu potom chlapi nahodili.
Odpovedať
@zirafak Mame kuchynu o decodomu, a dokonca aj tam nam povedali, ze mame dat najskor obklad.. divne, dost sa bojim, ze mi potom znicia a zaspinia celu kuchynu (bude vanilkova)..
Odpovedať
Profilova fotka
Svokra davala najskor kuchynu a potom obklad a vyzera to vyborne, kuchyna bez ujmy. Bohuzial si nepamatam uz, ze preco.
Odpovedať
my sme najprv nahodili spodok linky potom nám obkladač položil obklad a firma prišla zamerať vrchnú časť linky. Tento postup sme volili z dvoch dôvodov: 1. bol, že medzi linkou a obkladom nechcem lištu teda obklad je položený na linke s minimálnou špárou a zasilikónovaný. 2. linka bude až po strop a jedine takto mám istotu, že všetko sadne tak ako má a nebudem mať medzeru medzi stropom a linkou...
Odpovedať
@riskovaewelin My mame na domku tento tyden obkladace. moc jsem chtela, aby nam oblozil kuchyn (mame presny planek), ale odmitl, ze je lepsi nejdrive udelat kuchyn bez listy, oblozit a pak dat listu. Pry neni dobre nejdrive obkladat, hlavne kdyz uz nemas fyzicky koupenou kuchyn, aby to opravdu sedelo. Takze asi jsem moc neprispela:)
Odpovedať
my sme to urobili tak, ze sme poskladali dve dolne skrinky, supli na ne dosku, urobili ciaru a potom sa robil obklad. Neviem si predstavit, ze by sa robil obklad na novej linke, toto sme radsej neriskovali.. Zalezi mozno aj od toho, ci chcete ten obklad tesne nad linkou, alebo ho bude ciastocne prekryvat doska. Lebo ak tesne nad linkou, tak vtedy sa to asi presnejsie urobi presne podla linky (v Jak se stavi sen to tak robia :-D ) Ale inak nevidim dovod riskovat poskodenie linky padajucim lepidlom, ci kachlickami..
Odpovedať
dá sa aj tak aj tak, ;-) záleží, či máš krivú podlahu ako býva v starých domoch, alebo máš linku starú a vyčavenú, alebo je obklad komplikovaný, alebo.......... alebo................. alebo 1000 aleboooooooooooo hehe ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak nemaš urobený obklad, väčšinou nemôžu kuchynu dokončiť, u nas to tak bolo, my sme obklad nestihli, mame kuchynu od Decodomu, namohli osadaiť poličky pod linky, rohové lišty nemohli dať. Museli znova prísť, ale nemali s tým problém, boli u nas dokonca tri krát a bezplatne 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
obklad
Odpovedať
Profilova fotka
@riskovaewelin urcite by som riesil prvy obklad, predsalen nova linka nestoji 5E a "zasrat" si ju lepidlom alebo sparovackou (este lepsi sajrajt) nestoji za to. A robil by som to urcite este pred podlahami. Podla "teorie kuchynskej ergonomie" (fuuu, to je slovne spojenie :-D) su spodne skrinky vo vyske 80cm, urob si ciaru v 82-83cm (rezerva), nalep obklad a potom ked budete robit linku, tak ti obklad pekne vysunie pracovnu dosku dostatocne pred zasuvky. Pozname vsetci rychle zmetenie odrobiniek do dlane. No a vrchna hrana obkladu (spodna hrana hornych skriniek) by mala byt vo vzdialenosti 146cm od podlahy (resp. podla vasej potreby/vysky). A mozes hned trebars osadit policky, zavesny program, svetla, ... A nemusis este riesit obkladanie - znova spinit uz upratane. Ved povedzme si, naco upratovat desatkrat, najprv pred montazou linky, po montazi, po obkladani, po fugovani, final.
Odpovedať
@mariand dakujem Ti! :)
Odpovedať
my najskor linku. nakolko som potrebovala, aby obklad presne licoval. lebo roh kuchyne je riziko. staci nepresny roh a rohovu skrinku by to posunulo o par mm a obklad by presne nelicoval a vzhladom na dizajn celej kuchyne, toto mi neodporucali riskovat. lebo linku nemam od steny ku stene a v casti pre digestor mam iny dizajn, ktory presne musel vyjst na cast pre digestor bez ziadneho ani mm posunu. majster bol sikovny, nic sa neznicilo, nezaspinilo.
Odpovedať
Profilova fotka
aj nam niektorí hovorili, nech si dame obklad az po kuchyni,ale veru je podla mna lepsie dať predtym, aj sme tak dali :) bala som sa znicenie kuchyne, aj ked aj obkladac hovoril, ze robi aj tak , aj tak a zatial neposkodil... Ale som za to, dať najprv obklad :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand no, len ergonomia je individualna, napr. my mame ovela vyssie vsetko, kedže som vysoka, takze neda sa zovseobecnovať s tymi rozmermi... pre stredne vysoku zenu ze uz 80cm vysoka doska nizko ..... bezne sa dava tych 85 , aj 87 a aj viac :) hlavne na tu cast,kde je umyvadlo, príp. kde mam nieco krajať.. Ale vo vseobecnosti spodne - vrchne skrinky cca. 60cm od seba su.... vacsinou
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 preto som to definoval do tej "ergonomie". No a od toho su vizualizacie, podla toho si pripravis vsetko ostatne (obklad zasuvky, vodu, odpady). Ono sice su potreby ludi rozne, ale pokial nemas nastavitelne nozicky na skrinkach, tak s tou vyskou toho vela neurobis. Je to na zaklade skusenosti so svokrinou kuchynou z decodomu, ta ma pevne korpusy az po zem lebo ja som kuchynu nekupoval :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand aj v decodome sa daju dat rozne vysky :) len na totreba myslieť pri objednávaní, vieš ako ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 :-D :-D :-D to mi je jasne (robil som si podla ich katalogu), ja som si dal nozicky a vysku aku som potreboval. Ale ked kupujes a neporadis sa (svokra), tak to potom tak dopadne :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?