Pukavé praskavé zvuky chladničky

Dobry den rad by som otvoril tuto temu pre vsetkych Electoluxakov, Aristonakov, Boschakov, Whirpoolakov a podobnych maniakov ktory niesu spokojny s hlucnostou svojich chladniciek nakolko aj ja som bol prekvapeny z niektorych zvukov ktore vydava moja chladnicka po prechode zo znacky Calex na zn. Bosch 36AL41 s chladivom R600a. Konkretne ma zaujima priebeh procesu chladenia od kopresoru cez prechod kapilarnou trubicou po odparovanie chladiva co je doprevadzane nepravidelnymi praskajucimi zvukmi podobnymi ako zvuk postarsieho hardisku v pocitaci(prechod chladiva kapilarou) a sumivymi zvukmi pripominajucimi sum mora alebo mrholenia(odparovanie chladiva) pretoze z vlasnej skusenosti mozem povedat ze je to u kazdej chladnicky aj ronakeho typu a vyrobcu inej intenzity. Argumentujem: Sused ma ten isty typ avsak prechod chladiva kapilarou je omnoho menej intenzivny ako u mojej chladnicky. Preto sa pytam coho je dosledkom vyssia intenzita jednotlivych zvukov dvoch typovo rovnakych chladniciek(slaby kompresny tlak,znecistene chladivo, zla izolacia, nedostatok chladiva a pod) a na moznost eliminacie popripade znizenie intenzity jednotlivych zvukov. PS: Nie pre seba ale za ostatnych sa pytam pretoze nieje jednoduche hlavne pre tie starsie rocniky si na tieto zvuky zvyknut a odpoved servismanov v podobe vsetko je v poriadku je pre nich nepostacujucim argumentom. Vsetci mame pravo na urcity komfort hlavne ak investujeme do niecoho co nam ma sluzit a byt nasou neoddelitelnou sucastou v nasej domacnosti v horizonte niekolkych rokov a hlavne ak nas nikto dopredu neinformoval o tychto rusivych aspektoch modernizacie domacich spotrebicov(nieje moznost vyskusat vyrobok na predajni, v popise produktu napr. eshopov nic take spomenute nieje az na hlucnost v decibeloch.)
Odpovedať
Profilova fotka
Zvuky sú spôsobené prudkými zmenami teploty (materiály sa rozťahujú a sťahujú) a taktiež kompresorom. To čo spôsobuje divný zvuk môže byť aj expanzný ventil, ktorý reguluje množstvo plynu podľa teploty alebo stupňa chladenia. Nie je to nič neobvyklé..
Odpovedať
no, o tomto by som vedela pisat. mame whirpool a zvuky vydava vselijake. ako keby sme mali sliepky v kuchyni. uz sme si zvykli, ale navstevy sa tvaria zaujimavo :-) raz nam jeden servisak povedal, ze je to len hlucny nastrek chladiva. ze pri vyrobe sa zalieva nejaka trubka, ktora sa zlomila a preto to vydava take zvuky. ze na funkcnosti chladnicky to nic nemeni, len to vydava tie zvuky a ze oprava stoji tolko co cela chladnicka.
Odpovedať
Vsetko je vyrabane v urcitej tolerancii, to znamena, ze tazko najdes skutocne dve rovnake chladnicky. Okrem toho je bezne, ze v jednej chladnicke najdes kompresor Embraco, v dalsej takej istej je ACC, alebo Secop (exDanfoss). Taktuez je mozne, ze casom moze aj nova chladnicka trosku znizit prevadzkovu hlucnost. Urcite zlepsenie moze priniest osadenie akustickej izolacie za chladnicku.
Odpovedať
mali sme aj my tento problem ze nam praskali v chladicke potraviny. to sa dialo ked sme mali chladnicku nastavenu na +4C. Skusil som ju dat na +5C pred par dnami a musim povedat ze to zatial prestalo
Odpovedať
Ak sa vam podari vratit vasu, odporucam liebherr, krasne ticha , za 6 rokov, sme ju rozmrazovali par krat, vyborne tesnenie, nema ziadne specialne funkcie samorozmrazovania, ci ako sa to vola. pokial vam vydava zvuky mimo, tak by som reklamovala, aj mimo uvedenu hlucnost, alebo ta hlucnost indikuje, ze nieco nie je v poriadku, prejdu dva a roky a potom co. O nasej chladnicke, neviem nic, neriesim.
Odpovedať
pridávam značku baumatic,,,, občas praská a to len vtedy ,ked ide motor inak je pomerne tichá,,inak som s ňou spokojná
Odpovedať
@stowasser Akustickej izolacie za chladnicku?? Takoze origo molitanovu akusticku izolaciu mam strhnut zo studia a nalepit na stenu za chladnickou?? No poviem vam to tak za usi domov dotiahnem toho servisaka a bude spievat ako keby mu . . . pokial nebudem spokojny s odpovedou. Tomu verte! Potom vam tu napisem koment aka je to pricina a ako sa veci maju s tymi chladnickami. Hold kazdy sme z ineho cesta vymieseny.
Odpovedať
@martin420 ked ma niekto za chladnickou hladku stenu, nedajboze kachlucky, tak by mu citelne pomohla uz centimetrova vrstva akustickej izolacie. Samozrejme nesmie to ovplyvnit vetranie kompresora. Vseobecne plati, ze zabudovane chladnicky su tichsie chladnicky. Mna prekvapilo, ze nasa 185cm A+ chladnicka je hlucnejsia ako uplne identicka ale 200cm vysoka, ktoru som kupoval rodicom..
Odpovedať
@berus222 sliepky?? :-) u nas ma chladnicka tiez divne zvuky,,,asi najcudesnejsie je kŕŕkanie ako zaby (ale uplne),,,hehe,,,a servisak nam povedal, ze to tak ma byt,,,, 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?