Prosím pomôžte s výberom dekoru pracovnej dosky

Dobrý deň. Prosím o radu. Máme takú ošemetnú situáciu. Objednali sme si kuchynskú linku vo farbe cappuccino lesk, pracovná doska a zástena budú drevotrieskové. Pôvodne sme boli rozhodnutí to všetko dať vo farbe tmavý orech. Splašili sme sa a už sme kúpili také stoličky. Do toho nám viacero ľudí poradilo, že v žiadnom prípade nemáme dávať také tmavé drevo, vraj na tom všetko vidieť. Takže moja otázka znie: aký dekor vybrať aby bola linka so stoličkami, doskou a zástenou farebne zjednotená? Rozmýšľali sme od Eggeru nad Dub hunton svetlý, len neviem, či to nie je príliš odvážne. Poradíte prosím? Prikladám foto pre inšpiráciu.
Odpovedať
@soninka28 ja by som možno dala niečo svetlejšie, napr. dub hamilton.
Odpovedať
@tinkerbell ďakujem pekne, skúsim predbežné pozrieť ako to vyzerá a počkám na ďalšie tipy ☺️
Odpovedať
@soninka28 mam antracitovu pracovnu dosku a nemam pocit, ze na nej vsetko vidiet. Prach sa tam nema kedy usadit, vsak denne sa vari a tym padom aj utiera, niekedy aj niekolkokrat denne a kydance predsa zotries hned ako sa da.
Odpovedať
Profilova fotka
Dub halifax tabak sa k tomu hodi a nieje az tak tmavy
Odpovedať
@zita19 tak to je super, že ste spokojná, no ja som mala na mysli orech tmavý alebo wenge. Vraj na tom vidno každú špinku, každý škrabanček.
Odpovedať
@soninka28 myslim si, ze "drevene" dekory su dostatocne maskovacie. Obzvlast ak su matne a napodobnuju strukturu dreva.
Odpovedať
@zita19 to je pravda, tá kresba dreva má taký ten maskovací efekt ☺️
Odpovedať
@soninka28 ľudia, ktorí vám to povedali majú reálnu skúsenosť? Máme dub trámový a mám dojem, že lepšie ako pôvodná bledá pracovná doska. A videla si ten orech dekor naživo?
Odpovedať
ja tiez neviem, preco ste sa vobec dali odhovorit od povodnej predstavy. Aj s tym tmavym by to vyzeralo nadherne. Ale najlepsie zbehni do studia, a pozri sa nazivo, ak sa ti da, aspon na vzorky.
Odpovedať
@aandrea99 áno majú to doma, takže som mala aj možnosť vidieť. No ten dub trámový je krásny, a verím že aj praktický, keď má výraznú kresbu dreva. Orech tmavý alebo wenge je dosť jednoliate, preto tie tvrdenia, že je to nepraktické.
Odpovedať
@metele mám možnosť objednať vzorky jedine, štúdio kde by mali Egger u nás nemáme
Odpovedať
@soninka28 aha tak v tom prípade lepšie raz vidieť ako 100x počuť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Moc pekne ukáže ak je drevo kresbovité a potom aj samotná údržba je o niečo ľahšia, keďže na pracovnej doske potom nebude toľko toho vidno
Odpovedať
@soninka28 pozeram ze si z KE, tak v Sezame najdes vystavene vzorky.
Odpovedať
Halifax tabak, ten je krasny a myslim, ze to by aj sedelo. Kolko dozadu ste stolicky kupovali? Lebo tiez som sa tak splasila 😄 Lebo som silou mocou vsetko chcela uz aj mat a nakoniec som ich bola vratit a pockala som kym sme nemali vsetko komplet.
Odpovedať
no skvele. a potom si sa jak rozhodla, vratila si sa k tym stolickam, ktore si vratila alebo si nakoniec skoncila pri nejakych uplne inych
Odpovedať
@zita19 tak si ma potešila, ja mám v novej zástenu a prac.dosku orech, tiež je to dosť tmavé
Odpovedať
Ale tá tmavá teraz je veľmi trendy, aspoň teda mnohým ľuďom sa to páči. Len čudujem sa že si sa nechala odhovoriť, lebo predsa len každému sa páči niečo iné a to viem, že moja polovička by si do niečoho takéhoto nedala ani za svet hovoriť 😄
Odpovedať
@ifik5 stoličky sme kupovali v novembri 🤦😄
Odpovedať
@deciont ja si rada nechám poradiť, aby bola kuchyňa praktická na údržbu 🙂
Odpovedať
Za mna dub hamilton ako uz bol spominany, krasny odtien aj kresba
Odpovedať
Profilova fotka
@zita_glim ten by sa tam podal mna tiez hodil asi najviac. Moc do tmaveho by som nesla a toto mi pride ako najlepsia volba
Odpovedať
@soninka28 len kazdemu sa paci nieco ine a to co jednemu sedi inemu nemusi, preto aj my ked sme vyberali tak sme viac menej isli po svojej osi. Sice nazory sme si vypoculi, ale nalozili sme s nimi po svojom 😄
Odpovedať
Ahojte... Pridávam sem moju otázku... Poraďte mi... Kuchyňa biela lesk, doska a zastena orech tabak, spotrebiče a drez čierny. Úchytky budú tie náraze e zhora, najskôr som chcela antikorové teraz mi napadlo dat ich čierne... Co vy na to?
Odpovedať
Profilova fotka
Tmavej by som sa vôbec nebál. Máme dekor tmavý betón. A nie je to nič čo by vyžadovalo extra údržbu ako iné dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
@lapla Nuž toto je otázka vkusu. Antikor je taká klasika a čierna bola v poslednej dobe dosť módna. Ale to je vaša kuchyňa a výsledok sa musí páčiť vám. Ide o to či chcete mať úchytku ako výrazný prvok, lebo čierna vám spraví výraznú linku v zostave a bude potom veľmi záležať ako presne budú čelá osadené, lebo ak nebudú presne v jednej línii tak vám to celé "rozbijú" a to sa vám určite páčiť nebude. To sa týka všetkých farebných variant úchytiek. Dokonalé línie, vodorovné aj zvislé sú však základom každej peknej kuchyne. Ďalším variantom je použiť typ úchytiek, ktoré budú "splývať" s belobou kuchyne. Napríklad svetlý brúsený nerez alebo hliník. Stratí sa tak farebný kontrast a líniu bude tvoriť "len" priestor nad úchytkou. Ale ako som povedal, je to otázka vkusu a toho čo sa vám osobne páči. U nás sú napríklad čelá bez úchytiek a keď sú, tak som použil minimalistické hliníkové z IKEA a tie prakticky nevidno. Ale to je iné riešenie ako to vaše.
Odpovedať
@durim úchytky mam tak naplánované ako mate vo vašej kuchyni. Ináč, veľmi pekná, vkusná... Len som ich chcela vymeniť za čierne. Ale je pravda, že ten nerez splýva a ľadu ku všetkému. Tak nechám to tak a nájdem špekulovať. Lebo mi išlo hlavne o to, mať jednoliaty kuchyňu a s čiernymi už by to bolo trochu narušené.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?