Praktickost a chyby tejto kuchyne....

Ahojte, prosim vas o rady, pripomienky a postrehy k tomuto navrhu kuchyne, hlavne co sa tyka jej praktickosti v suvislosti s rozlozenim.... UMR sice nie je vidiet, ale chcela by som ju umiestnit do skrinky pod ruru.... (zatial UMR nemam tak neviem ci to bude prakticke vzhladom na umiestnenie drezu :-( ) tie dvere su na terasu a otvaraju sa von - na tu stenu medzi tieto dvere a okno este zvazujem otvorene police???? a ten prazdny priestor oproti terasovym dveram vedla chladnicky je prezdny, lebo tam je radiator, ale neviem co tam dat - zvazujem nejake sedenie, len na jedalensku cast je to tesne a tak neviem co s tym priestorom :-( dakujem vam vsetkym
Odpovedať
1
2
@zabkakatka umiestnenie UMR pod ruru nie je stastne riesenie. rura bude dost vysoko a mikrovlnka ani nehovorim. A taktiez to bude dost daleko od drezu co nie je bohvieco. Ja by som to urcite prerobil inak.
Odpovedať
Urcite si prehodnot umiestnenie umr ako pisal eduardgein , popripade ak si zajdes so studia tak ti navrhnu linku co najergonomickejsie a mas po starostiach :)
Odpovedať
@zabkakatka veru ani mne sa ta kuchynka nepaci :-( teraz vobec nehodnotim farby - tie su cisto vec vkusu a preferencii farieb. ale hodnotim len organizaciu kuchyne. dost je to rozbite a vela nelogickych prvkov. teraz nemam cas pisat detaily, ale mozno vecer, ak teda ti ich niekto este nespomenie dovtedy. kratko - UMR urcite vedla drezu, pod ktorym mas kos. lebo zbytky z tanierov oskrabes do kosa, pripadne preplachnes v dreze a davas do UMR. ten cipik kde mas barovu stolicku - cely zrusit. celkovo linku treba zjednodusit. tam kde mas vysoke skrine, potiahnut ich este o 40-60cm vyssie, alebo aj po strop. a pridaj miery kuchyne, pripadne pohlad na kuchynu zhora, akoby "letecky".
Odpovedať
Tento planovac nieje dobry, z obrazkov sa zle cita. MW vo vyske 150cm je riadne vysoko,vylejes vsetko co tam budes chciet dat. Mycka daleko od drezu....uz ti to tu popisali. Nevieme podorys, to sa tazko radi.
Odpovedať
@atlaska @eduardgein @filipe1 @anairda ahojte, dakujem vam za nazory a zaroven vas prosim o dalsie, zalezi mi natom aby som to mala dobre rozlozene, prakticke a ak to ide tak aj pekne..... no teda prikladam aj podorys a rozmery stena s chladnickou, od radiatora po roh 350 kratsia stena s oknom 100, od kazdeho rohu 80 dlhsia stena s oknom a dverami, od rohu s kratsou stenou 140 potom okno 100 potom stena (nepodarena) 58 cm a terasove dvere otvarave von 80 cm a potom otvorena stena k obyvaciemu priestoru...
Odpovedať
rura a micro je strasne spatne dane, vobec cely navrh je dost spatny, nehajte to radsej na fachmana, nech si cekne tvoje potreby a navrhne co treba..
Odpovedať
@marinak53 ... a vies mi teda poradit nieco konkretne? inak mikro nebude, len vo vizu bola takato skrinka.... a co ostatne, umiestnenie drezu a VD? dakujem
Odpovedať
@eduardgein dakyjem za nazor - len na vysvetlenie ta mikro je tam lebo som nenasla vhodnejsie skrinku, ale realne ju ani nebudem mat... no a UMR pride po vrch prac.dosky a na to rura to je myslim ok vyska, nie? ...... ale rada by som to dobre naplanovala.... nebol by si ochotny nieci nakreslit ked sa v tom orientujes? zaujimal by ma tvoj navrh:)
Odpovedať
@zabkakatka mne by bola rura vysoko,ve si vyskusaj naskladat na linku krabice od topanok a pohodlne poloz plech-ale len spredu akoby do otvoru rury,vytiahni,podlej vodou,otoc maso.... Mne by to bolo vysoko tych 110-15cm mat plech.
Odpovedať
@zabkakatka moj navrh.... no ked das komplet podklady, tak na to mozem kuknut. robili sme davnejsie inak nieco podobne. teda ked som ten priestor videl
Odpovedať
@eduardgein .....:-) jeeeej ani si nevies predstavit ako si ma potesil :-) :-) .... jasne ze dam vsetky podklady..... prekreslim to a posielam.....juuuuj naozajsomrada, tesim sa ze konecne mi niekto da iny a uceleny pohlad :-) mam pocit totiz ze ten moj je nejak uz zacykleny a zaslepeny :-) .....D A K U J E M
Odpovedať
@zabkakatka ok kludne posli....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eduardgein ahoj :-) tak som nakreslila podorys, dufam, ze to bude dobre vidiet..... no a co este potrebujes vediet? voda a odpad je tam zakresleny, indukcia moze byt zapojena kdekolvek, akurat na tu umyvacku nemam zasuvku na tej stene kde je voda - este skusim s elektrikarom ci sa to da dorobit..... .... cokolvek co este potrebujes vediet rada doplnim dakujem a som zvedava na tvoj navrh :-)
Odpovedať
@zabkakatka je to vidiet v pohode. ma tam byt aj potravinova skrina?
Odpovedať
@eduardgein no ak vjde bola by fajn
Odpovedať
@zabkakatka ok tak dnes ti vecer skusim nieco poslat.
Odpovedať
@eduardgein :) super, tesim sa.....
Odpovedať
@eduardgein ahoj,chcem sa spytat ci sa ti podarilo nieco vymysliet? nechem byt netrpezliva, ale som velmi zvedava :-( :-( :-(
Odpovedať
@zabkakatka napis ci ti to islo otvorit. potom sa pohneme dalej....
Odpovedať
Profilova fotka
@zabkakatka ja by som umyvadlo dala do toho rohu nalavo. odkvapavacou plochou by sa vyplnil roh a vznikla by ti krasna pracovna plocha suvisla dlha s prirodzenym svetlom, ktoru urcite neskor ocenis - pod oknom.... lebo takto, ako to je, to mas dost rozskuskovane.
Odpovedať
Profilova fotka
na tento styl som myslela to umyvadlo okno atd... http://www.modrastrecha.sk/blog/mifka... a ber si odtial priklad aj s vyskou umiestnenia rury.. v tvojom navrhhu je prilis vysoko.... daj ju o nieco nizsie...
Odpovedať
@zabkakatka Neviem, ake riesenie ti poslal eduardgein, ale ja mam ruru normalne nad skrinkou a je to v pohode (a to mam 159 cm ;-) ). Prikladam foto
Odpovedať
@katrin21 dakujem za radu, uz som nad tym rozmyslala aj takto, ale zda sa mi potom drez velmi daleko od varnej dosky...:(
Odpovedať
Profilova fotka
@zabkakatka nie, nie je to daleko... ved kopec ludi ma varne ostrovy, to mas rovnako vzdialene, nie je to daleko :) ja mam inak tiez tak priblizne daleko a je to OK.
Odpovedať
@atlaska @katrin21 @cannella @stolverka @anairda ....ahojte, prosim vas co hovorite na takyto navrh, umyvacka je napravo od drezu a prac plocha pri rure je 120cm(tam by sa este teor. dala vtesnat potravinova 30-ka skrina) od drezu po varnu dosku nez rohu je cca 60cm a od varnej napravo je este cca 120cm...... poprosim vase nazory, za ktore budem vdacna dakujem:)
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@zabkakatka keď už je to takáto moderná kuchyňa, určite by som na ľavej strane potiahla skrinky až po strop. úložného priestoru nikdy nie je dosť a načo tam mať fugu.
Odpovedať
Pekny navrh, mne by vadili tie police, su tam pekne,ale prakticnost nula bodov, hlavne biele otrasna udrzba co sa prachu tyka, ja mam 3 v nike v kuchyni a urcite ich raz zavrem.
Odpovedať
@zabkakatka celkom fajn. suhlas s @atlaska - tiez mi vadia police. jednak ze sa ti na ne bude prasit. a po druhe, rozbijaju celu kuchynu vizualne. a to ze v lavom rohu su rohove je este viac rusiace. cize ja by som na tu celnu stenu kde je okno nedala hore nic. a na lavej stene, kde su vysoke skrinky, by som horne skrinky potiahla az po okno. na rozdiel od @gubiko nie som 100% presvedcena o tom ci dat skrinky po strop. totiz ked sa pozriem na tu prvu fotku - su tam dva rady vysokych skrin, a potom cca 150-180cm (?). ak to das az po strop. tak bude to taky vysoky sliz. prakticke to sice je (ulozne priestory a neprasi sa ti na skrinky), ale vizualne nemam z tej predstavy dobry dojem. skrinky az po strop su pekne tam kde ide o dlhsi pas steny. a co je nalavo od vysokych skrin? preco nepridate este jeden rad vysokych skrin nalavo? a to barove sedenie - uz som to tu pisala - ja neviem, nejak mi to tam nesedi, aj ked je to lepsie ako to bolo - ked to bolo otocene. ale tak to je moja preferecia, ak ty to tam chces a paci sa ti to takto - tak do daj. Len prever aka je dlzka toho sedenia - pre dve osoby by si ten pultik mala mat aspon 100 cm dlhy. tych 100cm je uplne minimum a dost nepohodlhe nedenie, lebo sprava mate uz stenu - cize tam sa clovek bude buchat laktom. aby to bolo pohodlne sedenie je potrebnych aspon 120-140cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda @zabkakatka každopádne to chce nejako skompaktniť, je to proste rozbité. skrinky bársjako, poličky, to sedenie.. nepôsobí to na mňa dobrým dojmom. skôr ako bordel, a to tam ešte nie je nič. preto myslím, že skrinky pozdĺž steny jeden kompaktný pás. tie police súhlasím s babami. práši sa na ne, navyše v tomto prípade to zase len prapodivne člení ten priestor. namiesto toho stolíka by som si predĺžila pracovnú dosku. prípadne ho otočila ako jej pokračovanie, stoličky zasunula a mala by si aj priestor na prípravu jedla aj stôl. len v takom prípade neviem, či by výška stola stačila.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?