Pracovní desky Polyston

Přeji všem příjemný den či večer. Chtěl bych se zeptat, zda nemá někdo zkušenost s dpracovními deskami Polyston. Konkrétně s tmavšímy odstíny.
Odpovedať
my mame pracovnu dosku Polyston, po celej dlzke kuchynskej linky, a pri sporaku sa to taha hore az k digestoru. Dokonca mame z polystonu aj vyliaty drez, cize cela pracovna cast linky je v jednom kuse. V nasom pripade je to ale biela farba. Kuchynu vyuzivame uz cca 1,5 roka, takze mozem to aj celkom dobre zhodnotit. Ak mam zhodnotit po estetickej stranke, tak je to parada, nadherne, vyzera to super a minimalisticky. Z praktickeho hladiska, ako najvacsi plus vidim prave to, ze mame celu linku v jednom kuse, t.j. ziadne zatekanie alebo plesne pri spoji linka + drez nehrozia (na rozdiel od rieseni ked je drez nerezovy a doska z ineho materialu). Cistime to octovym cisticom, lebo ak sa to zamasti, tak ani cistic typu "jar" velmi nepomaha. ten octovy cistic nadherne vracia bielu farbu. Co vidim ako trosku nedostatok, je to, ze sme si mysleli, ze ten material bude odolnejsi. ziadne krajanie, ani manipulacia s ostrymi predmetni na tom polystone nepripada do uvahy... uz aj takym beznym pouzivanim sa to dost osuchuje a stratilo to lesk v porovnani s tym,aky bol ked nam ho doviezli. ale stale je krasny. plus firma polyston to vie prist prebrusit na zelanie zakaznika a bude to zase ako nove, tak o nejakeho 1,5 roka si ich asi zavolame. Ono kazdy material okrem prirodneho kamena sa opotrebovava a osuchuje, len som myslela, ze polyston bude odolnejsi. beruc do uvahy cenu, ktora bola fakt velmi vysoka, tak by som ocakavala ze tie uzitkove vlastnosti budu lepsie. o polystone sa vravi, ze je to "umely kamen" ale ja by som to skor nazvala "velmi tvrdou a uslachtilou formou umelej hmoty" - teraz to neriesim z hladiska chemickeho zlozenia, lebo o tom nemam ani potuchy, ale len z hladiska uzivania a skusenosti z opotrebenim. Ak budeme raz stavat dom, na 100% budeme chciet volit podobne riesenie, t.j. kuchynska doska takto v 1 kuse, z nejakeho umeleho kamena, ale spravime si asi lepsi prieskum trhu ake materialy este existuju a ci niektory z nich nie je odolnejsi. takze nez sa rozhodnete definitivne pre polyston, pokukajte aj ine podobne materialy. Celkovo ja tieto umele kamene z odporucam, ale mozno je aj nieco lepsie ako polyston. Ak vsak neplanujete mat celu dosku vyliatu v celku, tak by som radsej sla do prirodneho kamena. NA tych umelych kamenoch je podla mna najvacsia vyhoda prave to, ze je to v jednom kuse.
Odpovedať
Polyston je výborný materiál. Niektoré tmavé odtiene môžu mať problém s vyblednutím. Môže za to organická zložka farbiva. Ideálne je opýtať sa dodávateľa či dáva garanciu na farebnú stálosť a za akých podmienok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@anairda ahoj, dávali ste si už tú pracovnú dosku prebrusovať, resp. ako vyzerá teraz (po ďalších dvoch rokoch) ? Ďakujem!
Odpovedať
@farbiak_m cauko, nie, nedavali. a veru na tych najnamahanejsich miestach by to uz potrebovala, je tam vidiet suchance a ustedrili sme jej aj par ryh :-) su to len esteticke "vady" a vidiet ich je len pri dobrom svetle a pod istym uhlom pohladu, ale urcite to budeme musiet pomalicky poriesit. budeme robit nejake upravy v byte este, tak si to setrime a spravime jednym vrzom vsetky prace. tak ci tak, aj keby sa to prebrusit nedalo, ak by sme sa mali znovu rozhodovat, tak aj tak idem do toho. ta hlavna vyhoda - to ze je to vcelku s drezom, a v jednom kuse aj napriek tvaru L, cize nic nam tam nezateka, nehrozia plesne a pod... to pre nas fakt stalo a stoji za to :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@anairda mate ešte prosím tu dosku z polystonu,,,,,,??????
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam technistone a po tristvrteroku vyzera lepsie ako novy... :-)
Odpovedať
@cicus28 zdravim. je fakt nutne davat za otazku 6 otaznikov? z takto napisanej otazky mam rovnaky pocit ako keby si na mna ziapala cez celu ulicu fistulovym hlasom. a z principu neodpoviem. :-)
Odpovedať
@anairda :-D aj 6 ciarok je tam este...z tych mas aky pocit? :-)
Odpovedať
@anairda tými otáznikmi som len chcela poprosiť o radu a vôbec nie sa niekoho dotkmúť. Neviem, čo je na tom strašné, potom sa nečudujme kam ten svet speje. Ani tykať som si nedovolila a to ja mám už 15 ročné vnúčence.Otázniky vznikli z mojej bezradnosti a časovej tiesni. Aj tak Vám prajem veľa šťastia.
Odpovedať
@cicus28 mna si sa nedotkla/ste sa nedotkli. tykanie je tu na stranke standard. ale milion otaznikov, vykricnikov atd - to proste nepochopim.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@anairda Dobry den, mate prosim este aj po 11 rokoch pracovnu dosku polyston? Vdaka Pripadne niekto iny napisete mi vase skusenosti?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
POLYSTON SI NIKDY NEDAVAJTE !!! Chceli sme si dat kuchynsku linku z kamena , ale presvedcili nas na umely kame od Polystone. Mysleli sme si , ze ked to bude drahsie tak to budeme mat aspon na 20 rokov. Ale doska sa neuveritelne lahko poskrabe, do hodiny vyse 100 skrabancov a to sme na tom nekrajali. Ale skrabance od poharov,drevenej dosky,dokonca od plastovych misiek. Kuchynsku linku poskriabe vsetko a vyzera uz po prvom dni akoby tam bola 10 rokov. A to nehovorim ani flakatom povrchu, ktory sa neda nicim vycistit. Pani z Polystone vam pritom budu tvrdit ze vsetko je v poriadku a tak to ma byt popripade ponuknu moznost prebrusenia....ale uz po par hodinach budete na tom istom....skrabance a flaky. Zaruku vam neuznaju lebo zmluvu majuvpostavenu tak ze vam vlastne nedoporucuju ich vlastne vyrobky a je vasa chyba ze ste si to od nich objednali...pricom vas vobec neinformuju o nekvalitach ich vyrobkov. Radsej si dajte kamen ako polyston!!!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skg007 toto hovorim ludom uz roky a nikto si neda povedat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?