Poradte s riesenim navrhu kuchyne.

Ahojte, potrebovala by som poradit. Na obrazku je nasa vizualizacia kuchyne, co sa tyka dizajnu som celkom spokojna, len farbu dreva na vrchnych skrinkach by som chcela trochu svetlejsiu. Chcem sa hlavne opytat na niektore praktickej stranky. Mate niekto skusenosti s tym ze nad varnou doskou je primo vrchna skrinka v rovnakej vyske ako ostatne vrchne skrinky? Chcem tam mat samozrejme zabudovany digestor. Citala som ze by v tomto pripade mala byť vyska hornej skrinky min. 60cm ale neviem ci mi to tolko vyjde. Druha vec, neviem sa rozhodnuť ci by to mal byť digestor vysuvny alebo nie. Ked by bol nevysuvatelny tak by to nekazilo dojem hladkej linie hornych skriniek, ale bojim sa toho ze by sa pri vareni na predných platniach mohla ta horna skrinka postupne poskodiť. Mate niekto skusenosti s tymto digestorom? Pripadne ake ine riesenie by ste mi navrhovali. Dalsiu dilemu ktoru mam je, ze by som chcela vrchne skrinky vysoke 90cm ale bojim sa ze by bol problem dostať sa ku vrchnym polickam, kedže prac. doska bude vo vyske 90cm + k tomu 60cm priestor medzi prac. doskou hornymi skrinkami. Vrch hornych skriniek by tym padom bol vo vyske az 240cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@dinky21 skrinky zarovno budu vyzerat super, nedavaj si vysuvny digestor, zavadzal by ti pri vareni..daj si len zabudovany. znicenych skriniek by som sa neobavala. Co sa tyka velkosti hornych skriniek, do najvyssej policky sa asi bez stolicky nedostanes, no kazdy ulozny priestor navyse je fajn, ulozila by som tam veci, ktore casto nepouzivam. Este mi padla do oka potravinova skrinka, dala by som rucky do roviny, Inac velmi pekna kuchyna
Odpovedať
ak das digac 60 cm od VD je to riziko, vyrobca uvadza 75cm a viac a urcite je to opodstatnene.ale existuje na toto co chces ty jedna finticka, a dvierka ostanu v jednej rovine bez povsimnutia.
Odpovedať
mam teraz v byte digestor vysuvny zabudovany v skrinke vo vyske 50 cm nad varnou doskou a ta je dokonca plynova. Nemam s tym ziadny problem, mame to 13 rokov a je to ok. Mylim si, ze zabudovany digestor, ktory sa nebude vysuvat nebude vobec problematicky,ak varna doska bude indukcna. Tiez by som vyrovnala liniu otvarania potravnovej skrine ako pisala len.petra. Inac velmi pekna kuchyna
Odpovedať
Dakujem za nazory, ano tie rucky na portavinovej skrinke nesedeli ani mne, to by som dala zarovnat. Varna doska bude indukcna. Este rozmyslam nad tym ze tie sufliky na spodnej skrinke (maju dlžku 120cm) by som rozdelila na 2x60cm tak ako je na opačnej strane a zostali by len 120cm sufliky v strede linky.
Odpovedať
pozor ale na dvierka ,ak su dvierka nizko moze sa stat ze po kratkom case odide abs hrana alebo ak su dvierka foliovane zacne sa odlepovat folia, ak su hranene dvierka da sa to riesit rucnim nanesenim abs hrany lepidlom ktore nevulkanizuje, ak je folia je to problem,zalezi od vyrobcu, ale vacsinou povoli kazda pretoze folia sa nanasa vo vaaku vulkanizacnym lepidlom.Stava sa to dost casto stretavam sa t tym pravidelne u zakaznika. tam sa sa da pouzit technologia nanesenia na hranu AL a na nu ABS , foliovane dvere by som v tomto pripade nevolil.
Odpovedať
premeraj si v niektorom kuch. štúdiu vyšky nad VD, aby sa ti nestalo, že neuvidíš do velkého hrnca, uloženého na sporáku vzadu. 60cm na miešanie a manipuláciu na sporáku v hrncoch je podla mna málo. Trebárs si predstav varenie halušiek. :-o Že by niečo výklopné nad VD?
Odpovedať
kuchyna ako taka je pekna, ale nerozumiem momentalnemu trendu davat optickej krase prednost pred praktickostou. Mne na vela kuchyniach chyba pracovna plocha vedla chladnicky, ved ak pridem s nakupom, tak si zlozim tasky vedla chladnicky a dat to do nej trva par sekund, rozmyslam, ako to bude v tejto kuchyni, ci sa nebudu krizovat trasy. Mikrovlnka detto - je "prijemne" vkladat plny tanier polievky do mikrovlnky tak, ze ho mam vo vyske oci..a potom vyberat horuci tanier bude este zabavnejsie..
Odpovedať
my sme mali digestor nad sporakom v presne predpisanej vyske,a le stalo sa, ze sesternici vzblkol olej na panvici a vytiahlo to az o dve poschodia vyssie, digestor uplne zhoreny. neviem co horsie sa mohlo stat , ak by bol o 15 cm nizsie, plne suhlasim s @stowasser
Odpovedať
Mikrovlnka je prilis vysoko. Chyba mi aspon trochu odkladacej plochy na druhej strane, teda vlavo vedla drezu. Inak je kuchyna pekna. A mam tiez 92cm vysoke horne skrinky, som dost vysoka, ale na poslednu policku potrebujem maly "samrlik". Ale inak ta najvyssia policka je super na odlozenie prilezitostne pouizivanych veci.
Odpovedať
Profilova fotka
V prípade že budeš mať indukčnú varnú dosku treba mať vzdialenosť medzi odsávačom a varnou platňou 65 cm , niektorý výrobcovia uvádzajú nižší rozmer a to 55 cm ( napr.firma Fagor ) , ak chceš zachovať líniu spodných skriniek ako je na obrázku tak treba vybrať odsávač pri ktorom je zadaný takýto údaj. Ešte máš možnosť urobiť nižšiu skrinku kde je odsávač , čím sa síce línia naruší ale budeš mať dodržané údaje ktoré udáva výrobca odsávača a tým pádom si môžeš osadiť nižšie aj vrchné skrinky kľudne aj 137 cm - 140 cm od podlahy, vôbec nemusíš mať medzi doskou a skrinkou 60 cm, tak sa to robilo niekedy v minulosti. Do hornej police budeš mať vždy horšiu dostupnosť pri výške 90 cm ale ak dáš skrinky nižšie tak bude aspoň trocha lepšia dostupnosť do nej. Rozmer 65 cm sa udáva aj preto aby bola väčšia životnosť kuchyne ako napísal marinak53 a údaje predpísané výrobcom treba dodržiavať aj preto čo napísala katka888.
Odpovedať
Dakujem za tipy, co sa tyka vysky mikrovlnky, v tom mam jasno, aj teraz mame mikrovlnku este o nieco vyssie a v pohode, som vysoka aj môj priatel tak to nevadi, tiez chladnicka mi nevadi tak ako je, na vizualizacii to nevidno ale hned vedla bude velký stôl tak pripadny nakup viem polozit tam :). Ale nad tym digestorom este popremyslam. Nebola by som rada, keby to zhorsilo manipulaciu pri vareni, rsp. by sa mi coskoro znicila skrinka. A tie 90cm skrinky sa aj mne zdaju fajn. Na jednej strane je to prakticke a tiez sa mi to paci. Nad nimi by sme este chceli zniziť strop a zabudovať bodove svetla.
Odpovedať
@dinky21 V návrhu mi chýba dostatok pracovnej plochy. Mám vysoké skrinky 90-tky. Samozrejme, že tam nedávam veci dennej potreby. Nad varnú dosku by som nedávala skrinku, ale len digestor. V televíznych seriáloch majú linky medzi skrinkami komínový digestor a pekne to vyzerá. Tuším v najnovšej sérii Sanitka tak mala linku Eliška.Teraz už sú na trhu rôzne moderné dizajny digestorov, ktoré medzi skrinky pekne zapadnú. Dokonca dostať už s dekórom dvierok kuchynskej linky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marinak53 ja mam ten isty problem.chcem skrinky pó vrch,v jednej rovine aj s digestorom.ako to urobit,aby sa cista linia nenarusila?mozes prezradit tu finticku?budem Ti povdacna.
Odpovedať
@zou 50 cm digestor nad plynom je ok aj je nevykonny, ak mas vykonny digestor tak mas problem s vyskou 50 cm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?