Poradíte s kuchyňou?

Co by ste este zmenili na tomto navrhu? Ta strana kde je stol ma 2,1 m, to velke okno ma 1,3 m, linka pod oknom qz do rohu ma 2,4 m, linka napravo ma 3 m, ostrovcek ma 80x100 cm a je vzdialeny od chladnicky 80 cm (viem ze malo ale chladnicka aj rura sa v pohode otvoria) a od umyvadla je vzdialeny 1,2 m. Jedalensky stol ma rozmer 120x80 cm. Mate nejake ine navrhy na pripadne zlepsenie alebo by ste to nechali tak? Dakujem.
Odpovedať
1
2
Ja by som to riešila do U. Pracovné plochy by pekne na seba nadväzovali. Takto mi ten ostrovček príde zbytočný a od ruky.
Odpovedať
Profilova fotka
Dokážeš sa postaviť pred rúru a otvoriť ju? To sa mi na 80cm nezdá. Radšej by som zrušila ostrovček a stolík umiestnila do priestoru a nie k stene.
Odpovedať
Tiež by som to riešila U-čkom. Akú funkciu plní ostrovček? Podľa tej vizky mi to príde ako stôl vedľa stola. Možno by som aj skrinku varnou doskou dala do roviny a hornú presklenú by som zrušila.
Odpovedať
@anjelik87 ako sa bude otvarat okno? nebude mu vadit bateria?
Odpovedať
@tinuskaaaa ale do u to tam nevojde. Kde by si spravila to u? Vedla chladnicky nie a tam kde je drez tak tam by vyslo u-ckova skrinka len 45 cm. A preco od ruky? Z tej strany bude obyvacka kde je ostrovcek takze podla mna to je super takto. Lebo hocikto kto pride z obyvacky moze si sadnut hned za ostrovcek :-)
Odpovedať
@len.petra vyskusala som si to doma a v pohode sa to da a navyse teraz su aj take rury na ktorych sa daju otvarat dvierka aj do strany ako na mikrovlnke. A pri rure nebudem tiez kazdy den. Chcem to tak preto lebo mi tam vychadza len jedna 87 cm pracovna plocha medzi drezom a sporakom. A ked budem nieco vyberat z chladnicky napr hrniec tak si ho polozim na ostrovcek dam do taniera polievku a sup do mikrovlnky. Chladnicka sa v pohode otvori aj mikrovlnka. Otvaranie ostrovceka z tej strany nebude a 80 cm na prechod si myslim ze je v pohode. A presne ten stol by som tiez chcela radsej v priestore ale ten priestor tam nie je. Ak by som ho dala trebars z druhej strany ostrova tak by uz zasahoval do obyvacky. A zasa zrusit ostrov a dat tam stol nechcem lebo ako som pisala chcem este jednu pracovnu plochu a pride mi to super to sedenie pri nom :-)
Odpovedať
@ivetz precitaj si vyssie ohladom ucka (nevojde sa to tam :-( uz som aj nad tym rozmyslala) a tiez ohladom ostrova. Preco by si zrusila presklenne skrinky? Vyska kuch linky bude 96 cm tak preto to znizenie kde je varna doska na tych 86 cm.
Odpovedať
@katka888 bateria bude sprava, medzi tymi dvoma oknami (vo vizualizacii sa to tak nedalo dat)
Odpovedať
@ivetz a preco stol vedla stola? Ved to je uplne ina vyska. ..
Odpovedať
divné-----stôl č.1 a stôl č.2
Odpovedať
@staronova aky stol? Ved to je ostrovcek. . Uplne ina vyska
Odpovedať
@anjelik87 ten "ostrovček" s tým stolom nejdú spolu......linka do L-OK......
Odpovedať
Článok sa načítava...
Anjelik 87...keď sa ti zdá, že máš linku ok, tak sa nepýtaj na názory ostatných...nikto nevie, prečo si si to tak zariadila. ...určite si mala na to svoju príčinu ;-) Ako sa to páči tebe, tak je to najlepšie, no nie? No ani mne tam ten "ostrovček" nepasuje. Fakt to vyzerá ako dva rôzne stoly vedľa seba. Ale proti gustu žiaden dišputát :-) Prajem príjemné varenie :-)
Odpovedať
@staronova myslis zeby som mala nechat len tu linku do L? Myslis ze to je dost ta pracovnq plocha 87 cm? Ja by som chcela este jednu plochu ale neviem kde ju dat. Som myslela ze tym ostrovcekom to vyriesim. . Hmmm
Odpovedať
Profilova fotka
a čo tak, dať rúru pod varnú dosku? Tak by si získala pracovnú plochu. Tiež by som ostrov zrušila a dala väčší kuchynský stôl... Inak tiež som plánovala 2 výšky pracovnej dosky, nakoniec som to dala do jednej úrovne na 94 cm a som s tým spokojná.... ;-)
Odpovedať
@anjelik87 tuším ti niektorá písala o U-čku. Ja by som to riešila ako U-bez toho ostrovčeka. Možno prehodiť aj chladničku a rúru dať dolu do spodu....Alebo velky jed. stôl do priestoru a máš hned velku prac. dosku. Tie ostrovčeky vo všeobecnosti velmi využite nie sú. Ja mám doma taký ostr. pult a hned by som ho vyhodila a zväčšila jed. stôl. Je nás pri oslavách vela a placu málo....rodina sa rozrastá treba trochu myslieť dopredu....Ale urob tak ako tebe lahodí....
Odpovedať
@daniela.u. A kde by som dala mikrovlnku? Keby som este aj tuto vstavanu skrinu zrusila tak uz sa mi asi celkom rozplynie sen o nodernej kuchyni :| a kolko meras? nam v kuch studiu povedali ze ked budem mat taku vysoku linku tak neuvidim do zadneho hrnca. Ty vidis v pohode? Ale asi dam do takej vysky ako zvysok linky. . Ved aj ta standardna vyska 86 cm je stale rovnaka a maju ju aj zeny s vyskou 1,6 m takze si myslim ze v pohode.
Odpovedať
@anjelik87 Nie obe, iba tú nad varnou doskou - aby bola pracovná doska v jednej výške s varnou doskou. Mikrovlnku by som dala do rohu - ten veľmi ako pracovnú plochu kvôli prístupu nevyužiješ. A rúru by som dala pod varnú dosku. Takto by si získala priestor. A ostrovček by som zrušila - pre mňa je to druhý - pripúšťam, že vyšší - stôl ;-) Nenasrď sa :-) Tu ti môže vypisovať kto chce, čo chce - ide o tvoje rozhodnutie, pocit...
Odpovedať
@staronova ale kde by islo to ucko? Zacinalo by za chladnickou? To by vyzeralo cudne nie? A navyse uz s tym nemozem hybat lebo uz mame porobenu elektriku aj plyn podla tohoto nakresu. Takze menit by sa dalo ale len o par cm a nie o celu skrinu
Odpovedať
@ivetz asi to dam cele do jednej vysky aj tu varnu dosku. Ostrovcek teda asi zrusim ked ma tu vsetci presviedcate ze je to druhy stol :-D :-( a ved nakoniec ostrovcek sa da stale dorobit :-) uvidime ako budeme fungovat bez neho. . Len stale mi to nesedi ze otvorim chladnicku a budem musiet hrnce prenasat alebo ho davat na jedalensky stol aj to je moznost. No uvidim ako sa rozhodneme este mame na to nejaky ten den :-)
Odpovedať
@anjelik87 Ja už posledný raz, sľubujem :-) Vieš moderné ešte nemusí znamenať, že je to aj praktické. O pár rokov bude moderné niečo iné. Ja som napr. nechcela zabudovanú MW - keď sa mi tá 12 ročná konečne pokazí, novú si už nekúpim - preto ju mám "voľne stojacu". Ale všetko je vec vkusu...
Odpovedať
@anjelik87 ja budem mat varnú dosku a ruru pod sebou.Mikrovlnku mám zabudovanú a zvysok tvorí potravinová skrina.Vedla bude zabudovana chladnicka
Odpovedať
@anjelik87 ...kuk
Odpovedať
@medinila tak ty budes mat pracovnej plochy habadej. .. Ale mne sa paci rura pod mikrovlnkou aj na ukor toho strateneho miesta
Odpovedať
Profilova fotka
@anjelik87 mikrovlnka sa dá zabudovať aj nejako v rámci horných skriniek..... - ja som vysoká 178 cm a do zadných hrncov vidím úplne v pohode a ešte k tej mikrovlnke, tiež ju mám (budem mať) schovanú v potravinovej skrini ako volne stojacu, vyžívam je len na rýchly ohrev, škoda vyhadzovať peniaze do vstavanej....
Odpovedať
@daniela.u. Tak na to mam zasa iny nazor ale kazdopadne dakujem za ten tvoj :-)
Odpovedať
Môj návrh: drez + batériu dať do stredu okna, aby sa dalo okno otvárať, stôl alebo ostrovček zrušiť (asi by som si nechal ostrovček, pri varení je potrebné mať veľa miesta na hrnce :) a spravil by som tam aj sedenie), hore nad kuchynskou linkou ten otvorený priestor je úplne zbytočný (tie skrinky treba potiahnúť až po strop a potom nemusíte utierať odtial prach) a mikrovlnku a rúru by som určite dal nižšie (usporiadanie spotrebičov som nepozeral).
Odpovedať
Profilova fotka
aha toto je ako tvoj návrh :)
Odpovedať
@katkaf25 pekné
Odpovedať
Prosím vás v akom programe robíte návrhy kuchyne?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?