Plynová varná doska Bosch Phg 102 Deu. Čistí sa dobre?

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti so sklokeramickou plynovou varnou doskou - teda dole je sklo, na tom su plynove horaky. KOnkretne sa mi paci Bosch PHG 102 DEU. Kus sa bojim, ako sa to cisti, a ci velmi nezateka do gombikov, ked nieco pretecie, kedze su v jednej rovine s horakmi (nie su vyvysene)... Totiz nerez velmi nemam rada, aj sa mi tiez zda, ze sa zle cisti, tak hladam alternativu.... Dakujem.
Odpovedať
1
2
6
Profilova fotka
Vraj je tam vidieť každú šmuhu, fliačik. :-p
Odpovedať
ja mam sklokeramiku na plyn, ale od Mory, u mna spokojnost, no ja mam ale ovladanie na horaky vyvysene, takze pohoda.. cistim to klasika prostriedkom na sklokeramiku a dolestim Clinom a suchou kuchynskou utierkou.. presla som si uz smaltom bielym, hnedym, nerezom, ale toto je najlepsie.. a ziadne smuhy a fliaciky
Odpovedať
my mame sklokeramicku plyn. dosku Ardo 6 rokov, ale uz by som ju nekupila, vsetko ne nej vidno, kazde smietko, no hruza, aj sa mi zle cisti najma okolo horakov, a na skle ostavaju smuhy, treba sa jej dost venovat :-D .
Odpovedať
aj tu o nej trochu pisali http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Hm, tak neviem... A este mam otazku, kto ju uz mate: Neposkriabe sa rychlo? Napriklad od tych mriezok, hlavne ked su liatinove... V obchode teda bola poskriabana dost. A este jedna: Ked mate nie mriezku cez celu dosku, ale len tie "pavuky" nad horakmi - napriklad pri tej more - nepadaju z toho hrnce? Mojmu manzelovi sa to zda hrozne neprakticke, ze raz-dva sa hrniec zosuchne...
Odpovedať
Ja mám plyn na skle, s čistením som spokojná, nerez by som nechcela ni omylom. Liatinové horáky mi ale dávajú zabrať. Ke´d mi náhodou niečo vykypí, tak to hneď utriem a málokedy stihne teda zatiecť pod ovládače, ale sú vyvýšené, tak to ide vyčitiť v pohode. Nemám tam jeden škrabanec - to čo je v obchode nie je také smerodajné, lebo ľudia škriabu úmyselne, napr. kľúčom.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme taky tuto desku od Siemens. Dost jsem bojovala s čištěním, ale od jisté doby kupuji jeden přípravek W5 z Lidlu a tím to jde fakt super. Pak to přeleštím okenou a je to. Za 3 minuty to je čisté a bez velkého drhnutí. Co se týče poškrábání, tak tam žádné škrábance nemám (máme ho necelé 4 roky) narozdíl od předchozího nerezového sporáku.
Odpovedať
My máme nerezovou s litinovými držáky. Čistí se to relativně dobře, jen to často mívám čmouhaté. No není to úplně ideální, ale nespokojená nejsem. Trošku sem tam někde to poškrábané je, ale nijak zásadně, máme ji necelý rok. Nevím, od čeho to je. Myju to měkkým hadrem bez přídavků nějakých písků, ale speciálním čističem na nerez. Od litinových držáků to být poškrábané nemůže, jsou zespodu už od výrobce podlepené takovou gumou. Je teda fakt, že dost špatně se čistí. Drží se v tom prach, mastnota a zadrhává se o to hadr nebo houbička. Chce to čas na vyčištění, vyhrát si s tím. :-| Mamka má sklo a nadává ještě víc, držáky mají jen ty malé čtyři "pavouky" a moc stabilní to není. Musí si dát pozor, aby stavěla hrnec na střed.
Odpovedať
katkagrom, máme sklokeramiku + plyn od fagoru. už cca 3,5 roku. předtím jsme měli nerez od whirlpool. ta sklokeramika sice není na čištění ideální, ale oproti tomu nerezu si nemůžu stěžovat. pod čudlíky nám občas něco zateče (ale spíš pod to něco zapadá - koření, mouka), ale mezi deskou a spodkem čudlíku je celkem dobrá škvírka, hadřík se tam krásně vejde, takže s tím není problém. samotnou desku čistím houbičkou a prostředkem na nádobí, pak to přeleštím něčím na okna a otřu do sucha. horší jsou ty hořáky (držáky jsou litinové, stejně jako ty plotýnky, nebo jak se tomu říká, ale ta plotýnka je na akovém nerezovém hořáku). jsou věčně flekaté, jak jsou horké, tak cokoli na ně kápne, hned to zaschne do tmavě hněda. musím to drhnout drátěnkou, není to perfektní, protože se mi s tím nechce čistit pořád. ale já jsem spokojená, je to občas šmouhatý, občas flekatý, špinavý, ale je mi to šumák, nikdo to za mě neumyje :-D nerez už bych nechtěla a samotnou sklokeramiku taky ne, nejradši vařím na plynu. ;-) prostě pokud chceš plyn, tak ta sklokeramika je asi lepší než nerez. možná ještě dělají ty klasické smaltové, ale to se každému nelíbí.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam momentalne plyn a nerez... niekolko rokov - ale uz davno som tento vyber obanovala. teraz sme kupili tiez plyn ale so sklokeramikou... nie je to este zrealizovane tak neviem posudit ako to bude s cistenim, ale verim, ze ovela lepsie... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Holky, zkuste fakt to W5 z Lidlu (oranžová nádobka s pumpičkou)...stojí to jen cca 40 Kč a vyčistí to vše nejen to sklo. Jde to i na nerez.
Odpovedať
Profilova fotka
používám už léta na hořáky cif nerez, a na sklokeramiku denk mit z DM drogerie a nemusim leštit žádnym clinem. Desku mám sklokeramickou na plyn a mám už 6 let a je pořád jako nová :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
babulky a máte niečo fakt overené na liatinové horáky? Ja mám denk mit na trúbu a nechať pôsobiť ale teda zázrak žiadny.
Odpovedať
Profilova fotka
Já tím "sajrajtem" čistím celý sporák včetně hořáků. jjp, já teda tím clinem nijak neleštím, spíš setřu tu vodu, co tam zůstala. Teď otázka, denk mit...tak se přece jmenují všechny DM výrobky (např. i osvěžovač na wc), takže na co?
Odpovedať
Profilova fotka
stolverka, tak mě napadá, když už to nejde umýt ničím, tak mě vždycky zachrání starý dobrý Pullirapid. :-D
Odpovedať
joj, dievcata, celkom ste ma potesili, uz som teda rozhodnuta pre sklo, uz len sa musim rozhodnut, ci s celymi mriezkami, alebo len s pavukmi - mriezky su asi stabilnejsie, zas ale s pavukmi je to krajsie a lepsie sa to asi cisti, ked nemusim stale davat celu mriezku dole... Tak uvidim, asi nakoniec kupim, co bude dostupne a co sa mi zapaci a budem dufat, ze to dobre dopadne... :-)
Odpovedať
petrus denk mit na trúbu
Odpovedať
Profilova fotka
stolverka, to bylo na jjp ta otazecka.;-) katkagrom, ja mam mrizky, ale my brali podle ceny. Chteli jsme Siemens a tak nam ve studiu nabidli ruzne.
Odpovedať
ja som asi trdlo makové petrus :-D
Odpovedať
Stolverka, prosim ta, ty mas celu mriezku alebo len tie pavvuky? Pripadas mi taka prakticka zena :-) , tak sa ta pytam ;-) Ze ked pavuky, ci velmi nepadaju z toho hrnce... Deti mi rady miesaju pri vareni, tak aby to nedopadlo zle :-|
Odpovedať
polepetka, ja mám v zadnej časti mriežku akokeby a predné horáky sú samostatné. A keď si ma tak pekne pochválila, tak idem nájsť link na presný typ.
Odpovedať
teda toto je moja: http://www.whirlpool.sk/14584
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som teda sklokeramickú plynovú dosku nechcela, príde mi to blbosť. keď sme museli mať elektrinu, tak som si vyberala tak, aby bola okolo lišta, lebo sesternica sa sťažovala, že keď niečo vykypí, má zas.anú celú kuchyňu. no a je to fakt super, keďže ja inak nevarím, ako že mi vždy všetko vykypí, nerada stojím pri šporáku :-D :-N . takže keď je nutnosť, že elektrina, OK, ale plyn a keramická doska je podľa mňa blbosť na Ntu. ešte mi vadilo, že na tom strašne vidno prach, na to sa sťažovala aj moja šéfka, čo takúto dosku mala. čistí sa to tiež blbo, ale asi sa to ešte dá, keďže to tam nie je pripečené ako pri elektrickej, to už nedá dole nik.
Odpovedať
nikto ti tú blbosť na Ntu nevnucuje. ]-( Ja by som zas v živote nechcela lištu. Prach mi na nej vidno nie je, lebo tam prach nemám. Ja som čistotná. 8-)
Odpovedať
kili, ja som tiez zastancom sklokeramiky, aj ked plynovej.. plyn je este stale lacnejsi ako elektrina, a u nas sa vari denne, mam pavuky z liatiny, na dva a dva horaky, nic neskrabe dosku, tie pavuky maju protismikove podlozky, a na pavukoch mi hrnce tiez nelietaju, nic sa mi neposuva, tie pavuky su dost tazke, takze sedia ako prilepene .. udrzba trva 2-3min (cistenie a vylestenie)
Odpovedať
Profilova fotka
stolverka, sa nečerti, však ja vám to neberem, keď sa to vyrába, asi to niekto chce, len mne to príde ako blbosť, som len napísala svoj názor ;-) a v novostavbe alebo celkovej prerábke je prachu a prachu, ten ti sadá aj rok :-p
Odpovedať
Joj, dik, stolverka, presne o tejto whirlpoolke uvazujem, tak sa tesim, ze si s nou spokojna. INak - ja budem radsej lestit sklo ako nerez a este aj krajsie vyzera - podla mna. ALe ved kazdy mame iny vkus, a dobre je tak.
Odpovedať
Profilova fotka
cafte aj ja mam plynovu sklokeramiku /zanussi/ ale teda popravde cisti sa vyborne, omnoho lepsie a lahsie ako smalt alebo nerez. a to mi aj krupicova kasa sem tam kvacne a pripecie sa ... aj ked okolo horakov a popod pavuky je to niekedy teda na macku. a prach mi na tom tiez nie je vidno lebo tam chudacisko nestihne sadnut.
Odpovedať
Profilova fotka
dobre forum, doted jsem si byla jista, ze chci plynovou nerezovou desku, ale nahdlodavate me :-D v soucasne kuchyni mam klasicky plynovy sporak, se smaltovanym(? proste tim bilym) povrchem, elektriku na vareni nechci, mam v baraku plyn, jsem na nej zvykla a prijde mi idealni regulovat si vykon sama jen jsem mela obavy z cisteni te nerezi a kdyz rikate, ze sklokeramika je na to lepsi, pujdu se na nejake podivat..
Odpovedať
Profilova fotka
ducik jaska oni su dobre. ja mam teda taku lacnejsiu asi za 8000 ale uz ma aj detsku poistku - i ked teda gombiky su vpravo a dost daleko od kraja takze neviem ako by na nu dociahla ...
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?