Plynová várna doska a kuchynský kút

Profilova fotka
Od kamarata som pocula, ze v kuchynskych kutoch, ktore su spojene s obyvackou by som nemala mat plynovu varnu dosku. Viete o tom nieco? Su na to nejake normy alebo ine dovody, preco je plyn v takychto priestoroch "zly"?
Odpovedať
je to blbosť - má to milión ľudí, žiadna norma sa toho nedotýka. Veľa ľudí si varnú dosku ale zle umiestňuje a aj na tejto stránke som to sem tam videla, ale to je zas o inom. ;-) Možno tvoj premúdrelý kamarát niekde počul, že na horenie sa spotrebováva kyslík, ale ... :-N :-N :-N Plyn nie je zlý - to len niektorý ľudia sú. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pridala som do albumu nejake nacrty, ako si to predstavujeme. tak hadam to bude dobre. V KK je okno asi velkosti 1x0.5 metra (tak akurat na ostrelovanie susedov) presne oproti obyvackovemu oknu. Akurat to nie je v nacrtoch vidiet.
Odpovedať
Profilova fotka
.... tak hadam je to umiestnenie dosky akceptovatelne.
Odpovedať
trošku sa zapojím do diskusie, platná slovenská STN (len neviem presné číslo) zakazuje používať plyn v kuchyniach, ktoré nie sú stavebne oddelené od ostatných priestorov bytu (každý vzdelaný stavebník Ti isto poradí)
Odpovedať
Prečo sa potom také nehnuteľnosti kolaudujú keď to nie je v súlade s normou?
Odpovedať
Profilova fotka
Presne z toho mam strach, ze nam to neskolauduju... 400V pripojka na sklokeramicku dosku v projekte nie je, len plynova pripojka
Odpovedať
Stolverka ty vies poradit ako by mali byt rozniestnene spotrebice a pracovne dosky v kuchyni? dik
Odpovedať
Profilova fotka
ak môžem poradiť... Kuchyňa by mala byť rozmiestnená týmto spôsobom - skladovanie (chladnička, mraznička, vysúvacia špajza...), vedľa nej by malo byť umývanie (drez, myčka), vedľa umývania zóna varenia (doska, šporák, trúba, mikro...). Samozrejme záleží na tvare kuchyne - lineálna, do L-ka, U-čka, s ostrovkom a iné.. a tiež veľkosti, ale spôsob uloženia býva rovnaký. :-) A samozrejme musí byť medzi nimi vždy dostatok miesta - voľná pracovná plocha..
Odpovedať
Profilova fotka
nuz ale ten projekt tiez musel niekto podpisat nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Môžem sa spýtať, aké značky robia plynové varné dosky? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Stavia to developer.. robia 51 bytov.. kto im co podpisal naozaj netusim. Som chcela vediet ci su nejake prakticke dovody preco plyn do "obyvacky" nie.. ked je na to norma, musi byt aj nejaky dovod, preco taka norma existuje. Otazka je, ci je nejaky logicky vysvetlitelny alebo niekto chcel podporit predaj elektrickych dosiek :) Akurat sa tema "zvrtla" trochu inak, ako som ocakavala.. lunana: je tu kopec ten okolo spotrebicov a konkretnych znaciek....
Odpovedať
maslenka, fakt by som sa neobávala. Mnohé novostavby sú postavené v tom duchu ako máte vy (teda obyvacia izba spojená s kuchyňou) a 400 V tam ani nie je dovedených. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?