Otvor pre dávkovač nerez umývadlo

Dá sa spraviť dodatočne do už namontovaného nerezového umývadla otvor pre na dávkovač?
Odpovedať
Profilova fotka
Ano da ale zalezi od drezu ci ma na to miesto ... rovnu plochu. A.dvoma sposobmi 1 vykruzovakom 2 rucnym.lisom
Odpovedať
vdaka ja myslim, ze tam je miesto, mam tento, podla čoho vykružovák vybrať či nejaký univerzálny je na tieto drezy kuchynské?
Odpovedať
Profilova fotka
nie je univerzalny, priemer diery musi byt podla sirky davkovaca. Ja mam napr. v kuchyni tento davkovac: https://www.ikea.com/sk/sk/p/knipen-d... Ak si pozries montazny manual, tak diera moze mat 28-35mm, takze hocijaky vykruzovak v tomto rozmere. Prvotnu dieru vrtas vrtakom do kovu napr. 4-6mm. Treba mat aku skrutkovac alebo vrtacku. Alebo si zavolat hodinoveho manzela :) Postup je okolo 11 minuty https://www.youtube.com/watch?v=gTglp... Mozes pouzit univerzalne dielce alebo od IKEA ma aj na to nejaky ich tool. https://www.naradie-shop.sk/p/4549/vy... https://www.ikea.com/sk/sk/p/fixa-nar... Dobry pomer/cena ma napr. tento https://www.dimapa.sk/30-mm-TCT-Tvrdo... Dalsia moznost je nakreslit si kruzidlom kruznicu, urobit dookola diery vrtakom 10mm a zvysok dofrezovat okruhlym pilnikom. Ale narobis sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah miesto mas ... sposoby uz vies a naradie ti popisal @mgx
Odpovedať
@eryykah Prečo chceš dať dávkovač do nerez drezu,keď tam nemáš otvor??? Nebolo by lepšie si dať aut.dávkovač prichytiť nad umývadlo??? Totiž, vyrezával som aj ja do nerez umývadla otvor na vývod batérie nie je to také jednoduché ak NEMÁŠ ozaj kvalitné vrtáky-vykružováky, pretože potrebuješ kobalt vrták /na nerez/ a tiež "kukuricu" kvalitnú na dokončenie otvoru po vykružováku, ak nie je presný na požadovanú mieru... Ale pozor, musíš to perfektne chladiť a nie vysoké otáčky pri vŕtaní alebo s dovrtávaním s kukuricou, lebo spáliš plech!!!! Nie je to ozaj kukurica, ;-) ale špec.nástavec na zväčšenie otvoru ;-) Je rôznej veľkosti...Ak to nevieš, tak si to daj urobiť tomu,čo to už absolvoval :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 @eryykah - vola sa to stupnovity vrtak https://www.kovonastroje.cz/sk/Nastro... ale @technik007 ma pravdu, do nerezu treba vediet vrtat, lebo ked to prezenies s otackami zmeni farbu. S tym sa potom uz neda nic spravit, takze naozaj pomaly a poriadne chladit. Kludne si zavolat nejakeho manika z kuch.studia, ktory to vie a ma na to nastroje, aby si nekupovala novy drez.
Odpovedať
@mgx ..opravil si ma je to ok 8-) ...ale v predajni som to kupoval asi 1/2roka dozadu tak predavačka sa ma spýtala, myslíte kukuricu??? :-D Ale ináč ako píšeš, je to stupňovitý vrták :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 :). tam kde chodim ja je na pulte velkymi pismenami vylepene: "Take dačo NEMAME!"
Odpovedať
@technik007 nepáči sa mi flaška jari na kuchynskej linke 😄 myslela som, že mi to nebude, vadiť ale po roku mi to vadí čoraz viac a nie menej ..
Odpovedať
@mgx No u Vás možno nemáte ale u nás áno DDDDD
Odpovedať
@eryykah Myslel som namontovať na stenu aut. dávkovač na batérie... ;-)
Odpovedať
@technik007 zo je nevkusné riešenie, ešte v kúpeľni dobre ale do kuchyne sa mi to nehodí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lucosina101 No ja by som iste nevŕtal kvôli dávkovaču do nerez drezu otvor.. :-)
Odpovedať
vďaka za tipy, oficiálny predajca blanco mi odpísal, že výrez otvora nie je možné spraviť, res. len pri zadávaní objedávky do výroby, laserovým lúčom. @technik007 zatiaľ som nešla alternatívu.
Odpovedať
@eryykah No aby som čakal kým mi niekto vyreže laserom otvor do drezu, dovtedy by som to mal už na mieste používania.. Ale otvor by som nevŕtal, ja som vŕtal otvor na batériu, ale na dávkovač ISTE nie !!!Myslím pre seba.. Pre druhých je mi to jedno... ;-)
Odpovedať
@eryykah ja mam jar v skrinke pod drezom. Po umytí riadu ju jednoducho odložím a vybavené.
Odpovedať
@eryykah ahoj. Ja robím výrezy na batériu a dávkovač 35 mm strihadlom originál na nerezové drezy. Ak si od Bardejova môžem pomôcť.
Odpovedať
@aureliusss Vďaka, ďaleko si. @aandrea99 asi mi iné neostane.
Odpovedať
Kúpte si pekný dávkovač na mydlo, do ktorého dáte jar...alebo sú aj dávkovače na saponat s drziakom na hubku, nemusíte tam mat položenú fľašu jari 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?