Navrh kuchyne

Profilova fotka
Ahojte, co poviete na takyto navrh kuchyne? +-? d
Odpovedať
@pety22 ake su rozmery linky a dalsie umiestnenie dveri, okien, stola? umyvacku planujete 45?
Odpovedať
Umývačku určite nedať k rohovej skrinke,ale úplne vlavo. Podla mna je vrch natrepaný.Nedala by som ani tú spodnú úzku zasúvaciu skrinku.Dáš tam 5 a pol kuska a uberie to zbytočne spodného priestoru.Hore nad varnú dosku by som kvôli "prevzdušneniu" dala normálny digestor. Horné skrinky kvôli zavadzaniu dvierok dať výklopné dohora. Uchyty-celé zle. Rúru s MW posunúť smerom hore,čím ti vzniknú dolu dva šuflíky a hore iba jedna skrinka. Je to lepšie kvôli dostupnosti. Do 60-tky skrinky /šuflíka/ sa lahšie dostaneš dolu,ako hore.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám umývačku z prava od rohovej skrinky a v pohode.Mám aj ten úzky výsuvný šuflík.nebanujem ,že som ho dala,mám tam olej,ocot,a sojove omačky,a pod. Mne sa to páči,máme to podobne a som spokojná. ja akurát banujem že som nedal rúru a mikrovlnku ako máte navrhnuté vy,ja to mám klasicky,rúru pod varnou doskou. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ale dala by som myčku tiež na pravo od rohovej skrinky a varnú dosku na lavo, rúru s mikrovlnkou dala na lavo,aby nebola rúra vedla chladničky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka888 185 x 350, ano umyvacka (45), okna napravo ako konci chladnicka,
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova dik za tipy, -preco myslis ze umyvacka by mala ist dalej od drezu? - na "prevzdusnenie" su tam tie 2 skrinky bez dvierok, malo? - ta uzka zasuvacia skrinka je tam presne ziadana.. - horne skrinky maju vysku 924 tak vyklopne dvierka sa tam nehodia.. - uchytky su tam len nahodne,
Odpovedať
@pety22 a vchod nalavo? osobne by som nedala do rohovej linky ani umyvadlo ani varnu dosku. pri umyvadle prides o drahocenny priestor v rohovej linke. umyvacku riadu by som dala 60, 45 je velmi neprakticka, ak chces umyvat vacsie hrnce, neodlozis tam dostatok riadu, rameno. nam ju neodporucali aj preto, ze rameno , kotre sa dnu toci, nedosiahne na kraje na dlhsich stranach, lebo je vzhlaodm k uzkej umyvacke kratke. vysuvaciu skrinku 15 cm by som ponechala, ja na nu nedam dopustit, do domu zvazujem dat 30tk, prave pre oleje, ocot, mam tam struhanku, suesene huby a ine veci vo flastickach. osobne by som nesla do vstavanej mikrovlnky, nakolko pre ohrev z casu na cas nie som ochotna dat take penaize len za dizajn, my mame rohovu mikrovlnku a bola prave v rohu, kde chces dat dres. / teraz sme v inom byte - nepodstatne, ale ni do domu ju nechcem :D - ale to je subjektivny uhol pohladu / ja som ostala pri rure pod varnou doskou prave rpe to, ze pri mensej kuchyni som preferovala viac priestor o ktory prides ak das dalsi stlp skriniek, zabija to priedusnost kuchyne. ruru nepouzivam denne, takze mi to nevadi. v tomot navrhu je jedna znacna chyba pracovny priestor pri varfnej doske je nedostatocny. minimalne 60 cm aspon z jednej strany potrebujes, ale to je uuuplne minimum :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@katka888 ahojky dik za tipy, to je len moj navrh, skusam co ako by bolo lepsie.., ten rohovy drez sme mysleli ze by prave usetril miesto..myslis ze opak je pravdou? ano vchod ze nalavo, mikro 45, na zaklade doterajsich skusenosti je to postacujuce.. ta vysuvna skrinka tam musi byt :) ci 15 alebo 30 ale nech nejaka je.. s tou mikrovlnkou este uvidime s tym pracovnym priestorom to po pravej strane od dosky vychadza to na 45-50 cm.. malo? prac priestor je naopak vedla drezu..90 cm..
Odpovedať
@pety22.....1. budeš sa chcieť častejšie dostať do skrinky ako do myčky...2.vykladanie myčky bude pohodlnejšie,a budeš mať viacej miesta na postavenie sa z boku myčky,pri otvorených dverách myčky....horné skrinky s takou výškou,neviem,či ich využiješ až do vrchu-ale budiž....potom ti vzniká práve toto,že budeš obchádzať dvierka,ked budú otvorené.Ja som mala pôvodnú kuchynu s takýmito vysokými hornými skrinkami a popravde horné police boli prázdne. A umývačku fakt 60-tku.Mala som doteraz 45-ťku a je to nebe a dudy. Velmi rýchlo som si zvykla na 60-tku.
Odpovedať
@pety22 ja mám momentálne úplne novú kuchynu s rohovym drezom. A podla mna je pravda, že rohový drez ti uberá miesto. Dala by som na tvojom mieste tam, kde máš teraz myčku a roh /90 stupnový/by si mala využity na prácu a spodok na odkladanie. U mna to bolo tým,že som nechcela drez pod okno. A na odkladanie mám velku komoru.
Odpovedať
@kuratko22222 myčka po pravej strane drezu je pre praváka v pohode-pre ľaváka je to horšie.Pri otvorených dverách myčky vzniká pri dreze málo miesta. Aj ja mám výsuv 30cm,ale vo väčšej kuchyni. Na tomto návrhu nemá majitelka ani jednu spodnú skrinku 60-tku,čo uberá z priestoru v policiach/výsuvoch/.
Odpovedať
no ono je to lepsie zvolit velke skrine potravinove , roh odstranit, drez dat do rovneho priestoru vedla mycka samozrejme a ten vrch prerobit, tento navrh vzbudzuje dojem takeho niecoho obycajneho, je to decodom?alebo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
police ako horne skrinky su len na utieranie prachu a odkladanie hluposti. Ta mycka je nestastne ulozena. 45tka ak ti staci OK, ja by som sa zblaznila,ja rucne neumyvam skoro nic a jeden obed umyvat 2x je drahsie. Rohovy drez tiez nieje dobry v malej kuchyni, a vysuv bude naco? Ak na mokre utierky,budes ho vkuse mat otvoreny aby vyschli. na oleje,octy a ine flase je lepsi sirsi vyssi suplik. Cele je to take nijake ko pise @marinak53
Odpovedať
@pety22 45-50 je strasne malo, strasne, ja mam teraz v druhej kuchyni 60 a je to LTT , ine by povedali ze malo, ja sa nemozem stazovat kedze som si to sama takto navrhla a sla som do toho s tym. predtym som mala v kuchyni na jednej strane 90 cm a na druhej 135, tam bol ale roh. je neprakticke mat velky prac priestor pri umyvadle a daleko od sporaku, si predstav, ze nakrajas maso a ine veci do panvice a musis to niest cez skoro celu kuch. linku.mne sa velmi osvedcoilo mat v rohovej kuchyni veci ak, ze na jednej strane rohu sporak, na druhej umyvadlo. medzi tym pri tom rohu bolo vela pracovneho miesta, na strane druhej, ked som potrebovala nieco oplachnut a dat do sporaka, mala som to na jedno pootocenie. len my sme mali kuchynu 3,6*2 m / kuchyn link /, cize som mala na tej kratsej casti od vchodu 60 mycka, 50 umyvadlo a pod nim odpadkovy kos, potom 90 rohova skrinka na ktorej bola v rohu rohova miikrovlnka, potom pokracovala dlhsia cast, cize na rohovu skrinku nadvazovali zasuvky tusim 40 ci 35 , neviem, potom ten vysuvny suflik 15 cm,. potom varna doska a s rurou a potom 90 zasuvky na pribor, varechy, noze a pod tym riad. a chladnicka. pre nas to bolo maximalne super, kedze manzel sa casto motal v kuchyni pri chladnicke, tak on sa motal na tej strane 90 cm medzi varnou doskou a chladnickou a ja na duhej strane var dosky medzi umyvadlom avarnou doksou.
Odpovedať
@pety22 uz som to tu davala, ale pre inspiraciu sa skus pozriet ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka888 vdaka za tipy aj za foto :)
Odpovedať
Ahoj, horne vysoke skrinky urcite vyuzijes, v kuchyni skriniek nikdy nie je dost. Mne najviac vadi ten drez v rohu. Ja by som dala mycku celkom na kraj a tam, kde je teraz mycka by som dala drez. Ziskas tym vela pracovnej plochy medzi drezom a varnou doskou a myslim, ze aj viac odkladacieho priestoru. A este ma napada nedavat otovrene policky hore, ale pripadne nejake presklene dvierka na spestrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
a co takto?
Odpovedať
@pety22 Spodok linky je teraz podla mna omnoho lepsi a praktickejsi, ale vrch sa mi viac paci v povodnej verzii. Hlavne kvoli tej otvorenej rohovej skrinke. Ono ten pristup do nej nie je taky dobry ako pri rovnych skrinkach, preto by som ju nedavala otvorenu. Ale je to na tebe, ja by som dala spodok upraveny a vrch povodny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?