Môžu ísť vstavané spotrebiče vedľa seba?

Profilova fotka
Ahojte, nepodarilo sa mi nájsť túto tému tak skúsim pridať. Práve plánujeme kuchyňu a umiestnenie jednotlivých spotrebičov a natíska sa mi otázka, či môžu byť vstavané spotrebiče vedľa seba. Presnejšie...prvá od kraja bude chladnička s mraziakom dole (nie vstavané), vedľa by som chcela vstavanú el.rúru a nad ňou mikrovlnku. Ďalšia v poradí by mala prísť práčka a čo najbližšie k drezu umývačka riadu. Umývačku môžem dať do druhej časti L-ka, pod el.platňu aby som to zase nemala nabúchané všetko vedľa seba a ostal mi v hlavnej časti aj priestor na kontajnery. Ide hlavne o to, aké sú na to normy, či môže byť rúra v strede medzi mraziakom a práčkou, či sa to nejakým spôsobom neovplyvňuje, prípadne umývačka pod el.platňou...vopred ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Kombinovaná chladnička vedľa rúry a mikrovlnky je dosť netradičná kombinácia. Skúste uvažovať inak. Pri práci v kuchyni si predstavte ako postupujete. Aby sa nestalo že budete nakoniec manipulovať so všetkým mimo pracovného priestoru. MW nad rúrou je akosi štandard, myčka okolo drezu rovnako, pračka v kuchyni s obyvačkou ... dá sa ale.... nestratí obyvačka svoj zmysel ak to začne občas fungovať spolu ? Umývačku pod el.platňu nedostanete (vetranie, zapojenie a hlavne podmienky záruky...) Pozerám na našu a je to nemožné, iba ak vyššia prac doska čo je asi hlúposť. Odpad z pračky aj myčka a drezu - nebude jednoduché skombinovať syfóny no ide to (na úkor miesta), ostatné spotrebiče vyžadujú premyslieť zásuvky a obvody. Pračka - samostatný istič (odporúča sa) Myčka v pohode, varná doska klasika, indukcia potrebuje inú zásuvku, svoj obvod a istenie, chladnička rúra a MW by si asi tiež zaslúžili poriadny samostatný zásuvkový obvod. Neviem, ja by som to rozmiestnil inak.
Odpovedať
nic v zlom, ale to vam kto poradil? pod varnou doskou nemozete mat umyvacku - nezmesti sa tam. rura potrebuje odvetravanie a chladnicka tiez, umyvacka musi byt pri dreze, lebo potrebujete odpad a ked tam ma byt aj pracka - co tiez nechapem, ze preco v kuchyni, tak aj pracka potrebuje odpad, cize tiez musi byt pri zdroji vody. mate to cele nejako zle vyriesene. rura, pracka, umyvacka maju velky odber elektriny a ak by ste to mali napojeme spolu na jeden istic, tak vam bude vyhadzovat poistky, ked nahodou zapnete 2 spotrebice naraz.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte. Skoro rok staru temu trosku preberiem, aj ked neni to uplne nazov mojho problemu, ale takmer.. Ja by som chcel vediet ci by mohli ist nad seba - umyvacka nad nou by bola rura a nad nou mikrovlnka.. Je vobec mozne aby boli nad sebou?? a to takto niekto doma?? Ked som tak vybral co by som asi chcel vychadzalo to umyvacka 91cm, rura 60cm a mikrovlnka 36cm, teda mikrovlnka by koncila vo vyske 187cm, to je asi vysok ze?? Hlavne ked ma svoje ovladanie vo vrchnej casti.. Dakujem za nazory..
Odpovedať
Skoda,ze vam nikto neodpovedal,pretoze aj my uvazujeme nad umiestnenim umyvacky riadu pod ruru a nevieme,ci sa to da. V jednej nemenovanej predajni nabytku nam robili plan kuchyne a tam take umiestnenie nebolo mozne. Nema niekto vlastnu skusenost??? Dakujem..
Odpovedať
V blizkosti rury neodporucam ziaden spotrebic! Nam sa po roku nieco pokazilo, museli sme vytahovat ruru von z linky. Som bola zhrozena, aka bola zhrdzavena a utecena od pary. Plynar povedal, ze to je normalne,ze tak vyzeraju vsetky spotrebice, co su nablizku. Horuca para znici vsetko na okoli...
Odpovedať
Neodporučam umiestnovat ruru vedla mrazaku,chladničky, aj ak to zaizolujete, rura vyžaruje dost velke teplo... nieje to idealne aj ked to skoro na všetkych prezentačných fotkách, katalogoch a v predajniach je takto zhotovené. Osobna skusenost je iná...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?