Môžem nahradiť digestor v kuchyni rekuperáciou?

Potrebujem vedieť, či môžem nahradiť digestor v kuchyni rekuperáciou vzduchu. Digestor bez komína nemá moc zmysel, ale dá sa nahradiť rekuperáciou? Bude to fungovať?
Odpovedať
1. slaby vykon, na digestor treba viac 2. zanesenie trubiek mastnotou - problem
Odpovedať
Rekuperaciou urcite nie. Treba digestor s vysokym vykonom, uhlikovym a tukovym filtrom, kvoli mastnote. Rekuperacia ti akurat tak rychlejsie prevetra dom, a vytiahne samotny "zapach" z varenia.
Odpovedať
mame reku, bez digestora, ziaden problem, predtym sme reku nemali a diestorom sme len svietili,mne to hucalo. Drzky nevyvaram, jedine co mne vadi je skvarena slanina a to otvorim vetracku kt. je hned pri linke a pekne to ten smrad vytiahne. U nas vo velkom vyuzivame tlakac a pecenie masa v rure vo vlastnej stave, takze digestor na cestoviny a polievku by sme fakt nevyuzili. Vyprazame len karfiol a kapra na vianoce-vsetko v rure.
Odpovedať
kuchyňa bez digestora :-|
Odpovedať
1. Cirkulačný digestor s vysokým výkonom. My sme dali 600 m3/hod. 2. Bez digestora, len RJ, ale ak jej max. výkon bude napr. 200 m3, tak tým odťahom v kuchyni pôjde 1/2 alebo 1/3, lebo sú ešte aj iné odťahy. Pomalšie odvetranie smradu, možné usádzanie mastnoty na linke a stenách. Samozrejme, na vstupe do rúry k RJ treba dať filter proti mastnote. 3. http://www.e-vetranie.sk/riesenie-s-u... - kuk riešenia RJ+ digestor.
Odpovedať
Dobrý den. Digestoř těžko nahradíte. Dnešní digestoře umí cirkulovat a nebo vyfukovat vzduch ven. Kdo má rekuperaci, tak digestoř zapojí cirkulačním způsobem a využije kovové filtry na lapání tuků a případně uhlíkové filtry na lapaní vůní a jiných radostí. Vlhkost ale odvede pouze rekuperace, která má trubku až ven. Samozřejmě se tím odvádí i ty různé pachy. Čili, pouhá rekupearace se sacím otvorem umístěným někde libovolně, je skoro na nic. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
A co kebyze mam v kuchyni digestor s vyvodom von a aj rekuperaciu? Da sa vyvod digestora doriesit tak, aby nerusil rekuperaciu? Ide mi hlavne o cas, ked je digestor vypnuty, bojim sa velkej tlakovej straty v kuchyni. Existuje riesenie ktore utesni vyvod digestora ked je vypnuty?
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade si treba uvedomit ze prioritny ucel digestora nie je odviest pachy ale pary, mastnoty a ostatne necistoty, cize uplne postacuje aj recirkulacny digestor s uhlikovym filtrom a urcite ma zmysel ho tam davat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?