Môžem dať sušičku vedľa chladničky?

Ahojte, v kúpelni už nie je miesto a v kuchyni je miesta kopec...Môžem si dať sušičku vedľa chladničky? Sušička produkuje dosť tepla-nebude to vadiť chladničke??
Odpovedať
1
2
bude, budes mat velku spotrebu pri chladnicke. a vraj sa zvyknu rychlejsie kazit chl. ak su pri radiatore apod.susicka produkuje velke teplo.
Odpovedať
A aký mimimálny odstup im treba nechať? Ak by som tam dala medzi ne niečo na izoláciu??
Odpovedať
izolovat ti nepomoze, bude cela miestnost plna tepleho vzduchu, teda ak mas kondenzacnu susicku, jedine kupit taku co odvadza vzduch von z domu. My sme susickou vyhrievali kupelnu ked sme maleho kupali ako babatko. vyhreje 3x3m na 27stupnov v pohode.
Odpovedať
27 stupnov? Ty kokso :-o To keby som ju supla do kupelky 1,6 x 1,6 tak mam finsku saunu??
Odpovedať
@aquabelka presne tak u nás je to to samé v kúpeľni takmer 30 °C, vždy púšťam ventilačku, keď suším, ale nemá to takmer žiadny efekt, teplo jak v pekle :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@aquabelka suhlasim s atlaskou.. cela miestnost sa ti bude prehrievat a nepomoze izolacia... chladnicka zle pracuje, uz ked je v teplej miestnosti ako takej, nejde o to, ako daleko je to teplo, ale ci je tam vobec teplo... chapes.. ano, budes mat saunu, nedavala by som si vobec susicku do obyt. priestoru, v lete tam umres od tepla... produkuje to vela tepla.. kamoska ma susicku a fakt hic...
Odpovedať
marianka_21 A ma to nejaky negativny vplyv? Nerobia sa z toho v kupelni plesne alebo tak? Lebo teplo sa da vydrzat aj vyvetrat. Uf, ale mne by sa fakt najviac hodilo, dat tu susicku k chladnicke do kuchyne :-| Potrebuje susicka okrem elektiky byt aj napojena na odpad???
Odpovedať
katrin21 Ale v zime by sme ju mohli pouzivat namiesto kurenia :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no, ale zvysok bytu by ste mali zimu, ak mate termostat blizko kuchyne, tak sa priestor vyhreje, termostat vypne a zvysok bytu / doma nekuri.... a pozor, ma to velku spotrebu elektriny, dost drahe kurenie :-D potrebuje samotrejme aj odtok ... len el. zastrcka nestaci.... teda myslim, lebo nam urobili vodari pripravu na susicku a je tam vsetko.. ako aj na pracku skoro..
Odpovedať
nemam termostat, som vy bytovke. Docitala som sa, ze kondenzacne maju zbernu nadobku, tak napojenie na odpad nie je nutne.
Odpovedať
moja kondenzacna prave vyhriala kupelnu v pivnici na 31st ca 15m2 odpad nepotrebujes, ák mas kondenzacnu, raz za cas vylejs cistu vodu z nadobky. Iba ak by si chcela taku co fuka vzduch von z domu,treba vyvod cez stenu ako ma digestor. do kuchne by som ju nedavala je hlucna. a elektrika bacha aby stacila, mne vyhadzovalo poistku ak som prala a susila naraz. museli nam to prerobit. naj je ju mat nad prackou.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska no to je vazne veeeelmi teplo.-.neviem si predstavit mat to v byte..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vyvod von v bytovke nehrozi. Chcem s tym mat co najmenej starosti. Proste len kupit, zapojit a pouzivat. Ako to teplo riesia ostatni, co maju susicky a byvaju v bytovke?
Odpovedať
Profilova fotka
ja neviem o nikom z mojich znamych, co to ma v byte, :( len v domoch...
Odpovedať
Ja som to videla v bytoch (apartmanoch) v USA. V kupelni na konzolach nad prackou. Teplo sice bolo ale nic ako tu pisu baby...
Odpovedať
preklep 30st. aj tak dost ale vyvetra sa to rychlo, mala som tam zatvorene dvere prave koly tomu aby som odmerala tu teplotu pre aquabelku. v byte maju kamosky susicky v kupelniach nad prackami, a susia pri otvorenych dverach,ale to robim aj ja aj koly vlhku. zaleziaj na odvetrani v USA maju asi lepsie systemy ako tu.
Odpovedať
atalska dakujem za odmeranie, ja ma v kupelni malicku pracku a zatial funguje, tak sa mi nechce ju vyhodit a kupit novu na ktoru by sa dala susicka postavit. Kuchynu mam obrovsku, tak hladam miesto pre susicku v kuchyni-zvlast, ked nepotrebuje napojenie na odpad. Ak upustim od umiestnenia pri chladnicke a najdem jej miesto inde, slo by to?
Odpovedať
@aquabelka ja si myslím, že by to nemal byť problém..my plánujeme do kuchyne dať práčku so sušičkou 2v1, pretože nikde inde na to nie je miesto..
Odpovedať
simcab -ale asi je nebudete mat hned jednou stenou vedla chladnicky, nie?
Odpovedať
ja mám sušičku v byte v kúpeľni. Máme dosť veľkú kúpelku, takže ju mám vedľa práčky. Keď suším prádlo musím mať v zime zatvorené dvere, pretože na chodbe máme termostat nastáva problém s vypínaním termostatu a v byte sa nekúri. Riešim to zatvorenými dverami a zapnutou ventilačkou, ale v kúpeľni je fakt sauna... Mám kondenzačnú, takže žiadne vývody netreba, strčíš do zásuvky a sušíš, po dosušení vyleješ vodu z nádobky a vyčistíš filter... Je dosť hlučná, takže v domčeku bude isto iste v strojovni rovnako ako aj práčka...
Odpovedať
Profilova fotka
na nete na stranke " porada" som nasla tento postreh a jedna z mojich kamosiek mi to potvrdila. presne sa jej skusenost zhoduje s tymto popisanym,ale vzhladom na 3 deti a vecne kopy pradla, aj tak susi dalej.. Ja len , aby ste vedeli do coho idete a mohli sa spravne rozhodnut ;-) ;-) Tak ako všetko, aj sušička prádla má svoje dobré aj zlé stránky. Ja mám sušičky už niekoľko rokov, zo začiatku sme naozaj sušili všetko, čo sa môže sušiť v sušičke. Teraz už ich používam veľmi málo, naozaj len keď potrebujem rýchlo vysušiť. Po čase som zistila, že sa mi viac "práší" z uterákov a zo všetkého prádla. Sušením v sušičke sa životnosť prádla skrátila na polovicu, oveľa rýchlejšie sa mi zničili frote uteráky, stále boli riedšie a po každom sušení som mala sieťky úplne zanesené. Postelné prádlo máme saténové, ktoré je mi ľúto dať zničiť v sušičke. Radšej to povešám v sušiarni a v lete na záhrade. Teda určite prádlo sušené v sušičke stráca na kvalite.
Odpovedať
este raz susicka nieje el.rura - susicka vyhrieva hlavne celu miestnost nie svoje steny teplo sa odvadza prec do preistoru, pri rure najviac tela je na stenach rury,menej v priestore. Susicka susi cca 100minut hlucnost ma 62decibelov, moj vysavac ma hlucnost 66decibelov. Do kuchyne by som ju nedala. Co sa tyka pradla nebadam problem v kalite, postelne pradlo som mala jedno, zvliekla,vypala vysusila obliekla. Menila som ho teraz po 10 rokoch do noveho domu. Kupujem vzdy makosaten.Uteraky po 10 rokoch su stale OK. Su IKEA, tiez jedna sada, vyperem,vysusim,povesim na drziaky. Po suseni si filtre zanesene prachom, ved prave to je yvhoda susicky ze tej sajrajt ide prec a detske oblecenie bolo vzdy hebunke make-dupacky,bodynka....uplna parada a bez zehlenia.
Odpovedať
@aquabelka nie nie, nebude pri chladničke.. ja som odpovedala na tvoju poslednú otázku, že ak jej nájdeš iné miesto, či nebude problém.. ;-)
Odpovedať
simcab -veru, budem dnes s metrom chodit po kuchyni :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no, kamoska mi ten filter ukazovala.. nie je to len nejaky prach,,, je to povedala by som " plsť"... proste vidno, ze je to zodrane z latok... preto mi to ukazovala, prach vyzera inak. ale toto je vlaknite, ako vata , alebo plsť.... Ale hovorim, aj tak ju pouziva, len tam nedava veci, ktore nechce mat znicene, lebo to fakt vidi, ze niektore svetre, alebo jemne veci sa dost rychlo " vyžmolkovali, zošuľkateli"... napriek tomu to ocenuje ako velkeho pomocnika, lebo im z denno denneho susenia pradla vlhli steny v dome.. teraz ma pokoj ... a menej žehli, co pri tych 3 detoch tiež oceni ( aj ked popravde, ja by som dietatu asi tie veci neobliekla bez ozehlenia, ja vidim, ze ozehlene nie su, nenahovarajme si, ze je to pradlo ako ožehlene. ;-) ale isto iste ovela ovela menej ako len z pracky..... konkretne napr. teplaky a vrch pre chalana, na mna to bolo trochu pokrčene.hebke mozno, ale nie rovne .. ) Neodhovaram vas, aj my si možno sušičku raz kupime a pustime, len treba mat na zreteli aj toto..nebachnut tam hocico... par veci sa jej uz aj zmensilo a dost ju to mrzelo....
Odpovedať
...je pravda, že niektoré veci sa rýchlejšie zničia záleži na kvalite materiálu. Ja napríklad niektoré druhy oblečenia v sušičke vôbec nesuším, hlavne veci s lycrou... Pri správne zvolenom programe sa však nemôže stať, že sa prádlo zrazí. Je na každého zvážení za a proti kúpe sušičky. U nás to bola jednoznačná voľba, pretože v zime nemienim obchádzať po byte 2 sušiaky a kým jedno prádlo doschne môžem zavesiť druhé, takže sušičku využívame hlavne v zime alebo v prípade, že potrebujem prádlo rýchlo vysušiť. V lete vešiam prádlo normálne na balkóne a občas dosuším v sušičke.
Odpovedať
ja nemám balkon
Odpovedať
sušičku jednoznačne odporučam do miestnosti s oknom. Podla mna, ak nie je miesto inde, aj v kuchyni može byť, ale: sušiť zásadne iba vtedy, ak sa v kuchyni nikto nezdržuje a nevarí sa tam, teda si večer, všetci k telke, otvoriť okno a pustiť sušičku.Tolko tepla raz za čas chladničke neublíži, ked bude to okno otvorené. Ja teda mám sušičku v kupelni aj predtým som mala. Teraz máme velké okno, takže otvorím a teplo sa odvetráva. Čo sa týka prádla, uteráky sú krásne mäkké, aj postelná bielizen, samozrejme veci sa ničia, ale zas nejako zásadne v porovnaní so sušením vonku sa nedá povedat. A ked si mám vybrať či dusiť prádlo vnútri na sušiaku, alebo sa modliť, či mi prádlo zmokne vonku....jednoznačne sušička. :-)
Odpovedať
@katyl si ma potešila. Moje vyhliadnute miestecko pre susicku je pod oknom, takze okno by mohlo byt po cely cas susenia otvorene. Kuchyna je vacsia, nejako by sa to rozptylilo aj vyvetralo. :-)
Odpovedať
@aquabelka ja to vidim tak, ze aj tak sa nesusi kazdy den, susicka sa da naprogramovat, ze sa spusti o par hodin, ked nikto nebude doma a dosusi napriklad pol hodinu pred prichodom. Dovtedy sa vyvetra a kuchyna je opat pouzitelna...Samozrejme su aj lepsie riesenia, ale ked sa inak neda..:-D Ale naozaj, byt a varit v kuchyni, kde sa aj suší...to vobec nie, je tam teplo a hluk.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?