Máte v kuchyni miesto obkladačiek sklo alebo zrkadlo?

mate v kuchyni namiesto obkladaciek sklo, ci zrkadlo? ake su rizika pri montazi, pouzivani (nemyslim castejsie glancenie:-)a samozrejme v priprave steny?
Odpovedať
asi by som sa bala ze jedneho dna mi nieco spadne odrazi sa to a rozbijem to. v pripade zrkadla 7 rokov nestastia :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja mam medzi dolnymi skrinkami a vrchnymi skrinkami nepriehladne okno, ktore mi prinasa extra svetlo do kuchyne, hlavne na pracovnu dosku. Kamaratke som navrhla zrkadlo a funguje to nadherne. Opticky uzasne zvacsuje a otvara priestor, na zapade je to velmi in. Ona to mala namontovane na sadrokartone. Z coho je Tvoja stena Vandas?
Odpovedať
ja tiez rozmyslam nad nepriehladnym sklom. ako sa to sklo montuje na stenu? dalo by sa prilepit na sucasny obklad, aby sme ho nemuseli obijat zo steny? mam tmavsiu kuchynu a to sklo by ju urcite presvetlilo.
Odpovedať
Tiez som si navrhla kuchynu so sklom medzi skrinkami. Kuchyna uz 2 roky je, no sklo nie. Najvacsi problem a i cena su vyrezy do skla na zasuvky. Tam je riziko prasknutia a tiez je to drahe. Preto odporucam, ak navrhujete kuchynu a chcete sklo, zasuvky rieste inym sposobom, bud v pracovnej doske alebo pri osvetleni, alebo v policke pod hornymi skrinkami, aby v skle neboli ziadne vyrezy. Pekne je, ked to sklo je v hlinikovom alebo podobnom rame. Pozor, nie vsetky skla su vhodne za plynovu varnu dosku. My budem presekavat elektriku a zasuvky posunieme uplne pod horne skrinky a sklo bude len do urovne 10cm pod horne skrinky.
Odpovedať
prave na riesenie elektriky som sa chcela opytat. citala som, ze vyrezy sa nemaju robit, len si neviem predstavit ako na seba maju nadviazat majstri (rekonstruujeme panelovy byt) a monteri kuch linky (este neobjednanej:-). napad so sadrokartonom je super. urcite lepsie, ako vyrovnanvat panelovu stenu:-(((( ja planujem zrkadlo, to by asi malo byt tiez specialne...
Odpovedať
..a este otazocka, viete poradit dodavatelov? firma, od kt. kupujeme kuch. linku to nerobi, lebo s tym nemaju dobre skusenosti...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.dobremag.net/kuchynska-zas...
Odpovedať
tu je to sklo primontované http://www.ceskatelevize.cz/program/b...
Odpovedať
Ahojte, tak my mame namiesto kachliciek tiez sklo, je take svetlo-zelene. Bolo nam povedane, ze ich napriklad neradi davaju za sporaky - resp. ceranove platne, ze mali uz pripady, ked sa to rozbilo. Nie kvoly teplu, ale ze tam niekedy energicky presunul hrniec na zadnu platnu a uchom od hrnca narazil do skla a to prasklo. No my sme sa aj tak pre sko rozhodli (aj za ceranovou doskou) Zatial problemy nemame, umyva sa to lahko a cistim to okenou. Zastrcky mame vyresene mimo skla bud na hornych skrinkach, a mame jeden rozny element s 3 zvyslimi zastrckami. Sklo je rezane na mieru a robia ho az po namontovani kuchyne, ked si vymeraju realne rozmery medzi pracovnou doskou a hornymi skrinkami. Okraje skla su v hlinikovom rame. Mylsim ze sa to potom lepi na stenu - pravdopodne asi nejakym silikonom. Nebola som pri tom ako to robili, ale ziadne srobiky nikde nevidno :-D Gala
Odpovedať
tu aktualna fotka http://www.modrastrecha.sk/album/view...
Odpovedať
Profilova fotka
mozem sa opytat, preco to sklo nemoze ist k plynovemu sporaku? Alebo zistim az zacnem varit :-D
Odpovedať
abulinka, zalezi ake sklo, k sporaku musi byt kalene alebo smaltovane, aby vydrzalo to teplo. Galina, presne nico ako mas ty si predstavujem, take sklo v hlinikovom rame. Uz som i nasla, kde mi to spravili, no tie kuchynske studia nechcu spravit sklenenu zastenu bez kuchyne a my uz kuchynu mame. Stale hladam, kto by mi to v Brne alebo okoli spravil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tu som nasla firmu v Ceskych Budejovicich, ktora to robi bez ramu: http://www.dl-sklo.cz/index.php?stran...
Odpovedať
Profilova fotka
kattum: skoda, ze v Brne. V BA by som ti vedela poradit. My sme si davali robit len to sklo. Ale myslim, ze je to normalne sklo a ma potiahnutu farebnu foliu. No tak uvidim.
Odpovedať
Profilova fotka
to sklo máte v jednom kuse alebo skladané z dielov? Veľmi sa mi to sklo páči. Mám naplánovanú vyše 3 metrovú linku a to už je poriadny kus skla. Bojím sa aby to neruplo. Ak sa to zase skladá povedzme z dvoch 1,5 metrových dielov tak sa zase obávam aby sa v spojoch medzi jednotlivými dielmi neusádzal bordel :-| . Ozaj ako je to s údržbou? nerada by som sa stala večne leštiacim otrokom ;-) Podľa vašich skúsenosti je lepšie to sklo s rámikom alebo bez neho?
Odpovedať
Profilova fotka
No v kuse ti ho ani na 3 m nespravia. Ja mam v kuse. Sklenena platna je max 2,6 m. Myslim, ze to nie je problem ak je rozdelene na niekolko casti. Ja v mojej kuchyni este nevarim, tak ti neporadim ci je to lepsie na udrzbu alebo nie. Ale urcite sa to najviac zamasti okolo sporaka. Aj kachlicky som mala zacapane, takze podla mna bude aj sklo :-D Najlepsie po vareni pretret pripravkom do kuchyne. Teraz je toho na predaj vela.
Odpovedať
Profilova fotka
viete už niekto pre a proti? mňa by zaújmala najmä cena a údržba oproti bežným kachličkám. Čo mám kachličky teraz, tak sa zle umývajú, aspoň že tie mastné flaky na nich nie je vidno :-N Ale strašne sa mi to páči a keby to nebolo drahšie ako kachličky, tak by som to chcela. Mám takú predstavu, že kus skla nalepenej na stene nemôže byť drahšie ako babrať sa z kachličkami :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Najde sa tu niekto, kto si to teraz niekedy daval? A neviete poradit nejake firmy v okoli BB, co by to robili? Ako to vyjde cenovo?
Odpovedať
my sme si to davali pred troma rokmi asi :-N ale v okoli BB ti neviem poradit,nam to robili sklari,urcite aj u vas to robia akvi ;-)
Odpovedať
ja mam elektriku vedenu z pracovnej dosky,vysuva sa to a su tam styri zastrcky
Odpovedať
my sme si davali sklo, ale este to musia prerabat, bo nepovedali nam,ze sa to neda v jednom kuse, tak si ten spoj spravili pri umyvadle, co samozrejme tiez nevyzera dobre,tak musia vyrabat nove...lepia to na nejaku drevotriesku,ze ked do toho buchneme,aby to hned neprasklo, co bysa mohlo stat, ak by to bolo prilepene rovno na stene...
Odpovedať
adkaaa,preco vam to neurobili v kuse?? :-N ja to mam na celu dlzku v kuse,prilepene na stene,oni nam doporucili sirku.a nikdy by ma nenapadlo,ze by sa nam to rozbilo,to sklo mam medzi spodnymi a vrchnymi skrinkami.
Odpovedať
Profilova fotka
my si to teraz davame ,robi to firma sklodax...a je to vcelku,teda parametrovo ako chces,a lepi sa na stenu.....
Odpovedať
Profilova fotka
to sklo aj my planujeme, tak dobre vediet, ktore firmy to robia...ked sme dali robit navrh kuchyne, tak na mna pozerali ako puci, co od nich chcem :-N ..je to krasne..a do nasho moderneho stylu sa nam to bude super hodit :-) len nechceme sklo potiahnute foliou, ale rovno farebne...teda ak by take bolo..
Odpovedať
lia, nam to neurobili v kuse, bo vraj sa take dlhe sklo nevyraba a oni to dovazaju z talianska ci z kade, mame to dlhe vyse 3 metrov, tak neviem....
Odpovedať
Tak som sa dozvedela, ze v okolo BB robia to sklo napr. kuchyne exe detva. Bola som pozriet znamych, maju od nich celu linku aj s tym sklom. Farba sa da vybrat akakolvek. Nelepia to, ale davaju medzi listy. Vyzera to veeelmi dobre. Na ich strankkach nic take nie je a asi sa tam pojdem opytat.
Odpovedať
Profilova fotka
a ake je prosim orientacna cena za m2?
Odpovedať
My máme v kuchyni kombinované veľkoplošné obklady so sklom a musím zhodnotiť že údržba skla je menej náročná. Taktiež je zložené z dvoch kusov a spoj nepôsobí rušivo. Obklad sme dali urobiť s kaleného, čierneho termoskla. Robila to firma zaoberajúca sa predajom tabuľového skla a to vrátane montáže. cena za m2 2142,-Sk ˇplus opracovanie a montáž. Sklo je lepené na sadrokartón, čím to netuším. Výsledný efekt úplne super. Na takéto účely sa používa štandartne sklo o hrúbky 4mm takže si dobre zvážte jeho umiestnenie bez rámu. Totiž keď sa vám naskytne pohľad z profilu budete v jeho hlbke vnímať zelenú farbu.
Odpovedať
my ho mame bez ramu a nejak aj ked sa pozriem z profilu, nevidim nejak rozdiel medzi pohladom zvrchu a normalne 8-) nam ho zas lepili na drevotriesku a tie kraje opracovali, tak asi kazda firma ma svoje pracovne postupy:)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez mam sklo pri montazi zasuviek im 2x prasklo tak ho obuchavali a menili, do tretice bolo a je vsetko ok, som velmi spokojna je to pekne a lahka udrzba kedze nie su ziadne spari :-D takze ja mam normalne zasuvky na skle a pohoda ked bude cas mozem hodi foto ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?