Máte skúsenosť s fritézou, do ktorej sa nepoužíva olej?

Profilova fotka
Máte skúsenosti s fritézou Philips-novinka,nepoužíva sa olej,tzv.zdravá fritéza
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky,my nemame Philips ale mame Tefal actifry.Pracuje na tom istom principe. Staci naozaj len jedna lyzica oleja na jeden kg hranolcekov.Robime tam aj zemiaky a aj maso a vsetko je uplne super. Ja osobne milujem jedla na oleji,tak som sa bala ze ci to nebude take suche ked tam nie je vela oleja.Ale musim povedat,ze je to naj vec co sme kupili v poslednej dobe.Jedlo je zdravsie a velmi chutne...Odporucam kupit...
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja môžem odporúčať Tefal actifry- jednoduché používanie, naozaj minimum oleja a chutné jedlo.
Odpovedať
ahoj, aj my máme Tefal Actifry... jedlo je uplne super... @olinka.j, pls ako v tom robíš maso? to sme ešte neskúšali tak budem rada za každý tip a skúsenosť..
Odpovedať
My mame tiez Actifry a hranolky robim bez oleja,kedze ony uz su predsmazene a obsahuju olej.Pokial robim americke zemiaky,alebo zemiaky s paprikou a mukou,tak davame troska oleja.Robim v tom aj omacky a aj rezne som uz robil-v cesticku a postriekam olejom a dam prec lopatku....
Odpovedať
Ja mam tiez doma Tefal actifry,naozaj oleja staci minimum,robim aj priamo hranolky zo surovych zemiakov,teda nie predsmazene,urobia sa pekne,su chutne a hlavne zdravsie,ale nie je to klasicka friteza.Na hranolky je to super,ale ked som chcela vyprazit napr. rybie file, nebolo to ono.domaci reklamovali,že z klasickej fritezy su lepsie. Este jedna nevýhoda,ak je velka rodina v klasickej friteze urobis vsetko rýchlejsie. Asi je dobre mat obidva druhy.Ak sa da, použivam Tefal actifry aby sme nejedli tolko tukov,ale obcas použijeme aj klasicku fritezu.
Odpovedať
Máme actifry a taktiež môžem len odporúčať, mám malé dieťa a nebojím sa mu dať hranolky, lebo tieto sú zdravšie a hlavne menej tukové. Malý ich miluje :)
Odpovedať
ActiFry je vyborna vec, mame to uz par rokov a este uz nas nezapadla prachom. Mrazene hranolky, alebo americke zemiaky su v tom naozaj vyborne, uplne bez pridania oleja (kedze su uz nasiaknute olejom z vyroby). Hranolky zo surovych zemiakov sa nam az tak nepacia, asi nemam spravny druh zemiakov. Skor uz potom robime take opekane zemiaky krajane na platky alebo mesiaciky. Oleja staci uplne minimum. Ta ich lyzicka je sice dost velka, take 3 bezne polievkove lyzice. Inak vyprazane maso sa v tom neda vobec robit. Trojobal sa pri tom miesani uplne rozpadne. Daju sa tam robit len take mensie kusky masa, alebo male klobasky su tam vyborne. Z masa su tam este celkom fajn grilovane kridelka, alebo stehienka. Tie tiez robime aj spolu so zemiakmi, v tom pripadne netreba pridavat olej a aj tak su dost mastne zo stavy z masa. Alebo potom grilovana zelenina so zemiakmi je vyborna, kedysi taku davali ako prilohu v ikee. Na platky zemiaky, mrkva, paprika, cuketa, baklazan, cibula, ... trochu oleja a korenie na grilovanu zeleninu a vznikne z toho chutna priloha na obed. Jedine co mi na actifry vadi je to, ze casovac iba zapipa, ze ubehol cas. Ale nevie to vypnut. Taktiez sa to nevie zapnut v nastavenom case, to by sa mi rovnako hodilo, kedze to pecenie tam trva dost dlho. Maso trva asi aj 45minut. Mrazene hranolky to robi asi 35minut. Takze to niekedy kombinujem s casovacom do zasuvky. Najma v lete, ked sa mozem zabudnut vonku a nepocul by som pipanie ...
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to zbytocnost? Nedaju sa tie hranolky spravit aj v trube?
Odpovedať
@madein1974 Štvrť hodiny sa zemiaky povaria v šupke vo vode, potom sa olúpu, pokrájajú na hranolky, dajú sa na pekáč, polejú olejom a posypú vegetou a pol hodiny zapečú. Je ich veľa a sú lepšie ako hranolky.
Odpovedať
moje mamka má taky tuto fritézu, má jí hned od začátku jak se začala prodávat , má jí od tefalu, kupovala jí hlavně kvůli tatkovi, protože měl vysokej cholesterol, a dělá v tom všechno. dělají v tom hranolky( na ty si člověk musí zvyknout, protože nemají stejnou chut jak smažené),smažený květák(chutově je to dobrý, akorát to nemá tak zlatou barvu), kuře, steaky, kuřecí stehna jsou v tom za 20 minut, krevety, ryby. prostě vše co se dá. je to bez tuku a chutná to skvěle, do hranolek nedává vůbec žádný olej, trvají tak 20 minut, pokud se to narve doplna tak 35 minut. přírodní minutky z vepřového masa mamina dělá 12 minut z každé strany 6 minut. jediná nevýhoda u tohodle hrnce je to, že je velikostně tak pro dvě osoby, ale už ho začali dělat i větší, takže mamina ho chce na své 50. narozeniny. je s ním strašně spokojená. časovač u actifree jde vypnout, pokud si tak chci nastavit znovu čas a je hrnec zapnutý, tak ho normálně vypnu a časovač podržím pár sekund a vynuluje se a můžu nastavit znovu. ale je pravda, že pokud je člověk jinde, tak to neslyší tak hrnec jede dál.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?