Kuchynský stredový panel so sporákom

Profilova fotka
Chcela by som poprosiť o Váš názor resp. skúsenosť so stredovým panelom v kuchyni, ktorého súčasťou je sporák a digestor + pracovná doska, vodovod je v rámci kuchynskej linky. Je to takto praktické a fajn využiteľné??? ĎAKUJEM
Odpovedať
Povedz si sama ci je ti prakticke vsetko mokre prenasat ponad podlahu, oplachnuta zelenina, hrniec plny vody, hocico vyliat-napr len lyzicku s penou z polievky, zliat horuce cestoviny.....nedajboze nahodou za tebou niekto bude stat,otocis sa s hrncom plmy horucej vody a narazis do neho.
Odpovedať
Profilova fotka
ono je to viac pekne ako prakticke.Este by som prijala stredovy ostrov ako druhu pracovnu dosku,ale sporak by som tam nechcela
Odpovedať
Profilova fotka
@lauranka sporak nie? :-( preco?
Odpovedať
Ja si myslim, ze je to ok. Ked prenasam mokru zeleninu mam ju vzdy v miske, zlievat cestoviny bez toho aby sa vylialo, to hadam vie kazdy. A vyliat vodu mozem aj na pracovnu dosku. takze bud utriem zem, alebo pracovnu dosku. Este som nikoho nepocula sa stazovat, takze, ked sa paci, treba si to dat :)
Odpovedať
moja teta ma velky dom a v nom velku drahu kuchynu s ostrovom na ktorom ma sporak. po 3 rokoch preraba kuchynu za XXXX€ len koli tomu ze ten ostrov je strasne neprakticky. osobne neviem, ja som v byte :-)
Odpovedať
@nevesta_lucinka hlavne je to o tom, že každý je iný a čo niekomu nevyhovuje a je preňho katastrofa je pre iného ideálne riešenie. Nie je na to jednoznačná odpoveď áno alebo nie, niekto sa oveľa viac nabehá pri riešení L-kovej kuchyne, pričom varenie je na jednej a drez na druhej strane, všetko je individuálne.
Odpovedať
@nevesta_lucinka takže teraz jeden názor ZA :-D varím v druhej kuchynke,kde je stredový ostrov so sporákom a varnou doskou.V mojom prípade je ostrov medzi veľkou obývačkou a kuchyňou.Pri stavbe domu som si ho jednoznačne obhájila a UPLNÁ spokojnosť. Prečo? Keď varím,som stále otočená do obývačky a kontrolujem si dieťa,manžela :-D ,pozerám televízor,mám k dispozícii celý priestor okolo sporáku.A či nekvapkajú cestoviny atď...? Veď ja zeleninu aj tieto veci všetky riešim nad umývadlom :-D :-D :-D Takže,ak sa toi to páči,moje odporúčanie máš ;-)
Odpovedať
@nevesta_lucinka kamaratka to tak ma. momentalne stavaju dom a opat si dava varnu zonu na ostrov. :-)
Odpovedať
ja to tak mam a nie je problem, ked aj nieco kvapne tak utriem, mam dve deti takze aj tak stale nieco utieram a v celom byte nie len na m2 t.j. medzi ostorvcekom a drezom. ja mam dokonca aj umyvacku ďalej od drezu a to kvapkam viac ked davam riad do umyvacky...utriem, neriesim. Do novej kuchyne to budeme mat podobne, nebude ostrovcek ale tiez budem robit krok-dva drez-sporak. Takze ak sa ti to tak paci a nie je to vzdialenosť 10m :-) tak kludne
Odpovedať
Profilova fotka
@lubboz @pepecz @stolverka @mircek @adulik23 @citinka dakujem velmi pekne za Vas nazor, resp. vlastnu skusenost, myslim, ze som rozhodnuta - paci sa mi to tak, tak to aj tak dame ;-) :-)
Odpovedať
@nevesta_lucinka lebo vsetko vsade frka, ked napr. nieco vysmazas alebo ti nieco nechctiac buchne, je to po celej kuchyni, take tie male olejove bodky, ked nieco snazis a frka to dookola tvojho krasneho ostrovceka, mozes namietat, ze si opatrna kucharka a ze tebe sa to nestane, ale no tak...budme realni:) ostrovceky su nadherna vec, ale skor to beriem tak, ze je to taky novodoby barovy pultik, za ktorym niekto sedi na vysokej stolicke a kvaka so mnou, kym ja varin, urcte by som tam neumiestnila sporak, umyvadlo...pozeraj na to ako na extra pracovnu plochu, skor taky reprezentacny stolik kedze je troska izolovany od ostatnej pracovnej plochy, moze sluzit ako taky display, kde mas napr. misu s ovocim a podobne.....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska absolutne suhlasim so vsetkym co si napisala:)))) ja som si svoje miesto v kuchyni nasla vdaka byvaniu na roznych miestach, ked som bola mladsia, tak som nejaky kuchynsky set up vobec neriesila, ale vdaka byvania a moznosti varenia v roznych kuchyniach presne viem, ako moja kuchyna bude vyzerat..veci ako ostrovceky vyzeraju fantasticky na fotke, vzdy je tam dookola taka ta stastna rodina, mma pocit, ze je to velmi neprakticke v pripade ze tam je umiestnene bud umyvadlo alebo sporak, ak je to myslene ako prac. plocha, resp. len taky display, tak je to fajn... ale dalsia vec je ta, ze kazdy ma posunuty zmysel pre praktickost:))v istom bode modernost veci a to ze je to in:) zabije v ludoch aky kolvek zdravy rozum, lebo je to proste nadherne a takto to chcem mat:))) je sranda ako to vplyva na ludi, moj manzel ktory vari asi tak caj a omeletu mi hovori, ze ako to super vyzera, ze ci to nechcem do kuchyne:))) ha ha ha....travim v kuchyni velmi vela casu, a on nie, to je rozdiel medzi nami:)
Odpovedať
@janetka6 ja ostrov v kuchyni mam, velky ale na nom vsetko okrem sedenia. Aj teraz z jednej strany ja varim, oproti muz struha chren a mrkvu. Ked cisti velku rybu,alebo polki diviaka je na konci ostrova zboku a nikomu 2 hodiny nezavadzia, ked varim, decka si naberu vodu zboku,nepletu sa mi pod nohy, zo strany oproti mne je dzban s cajom, ci citronadou a to si tiez naleju stade a nejdu do "kuchyne" Hrniec s vodou napsutim,posuniem o 60cm a mam ho na sporaku,detto zliat cestoviny ci hodit nieco do kosa, max. 2 kroky treba urobit. ale mat vodu a sporak na inych castiach linky je neprakticke.
Odpovedať
@nevesta_lucinka Ja to teraz mam tak este som to neskusil ale nevidim dovod preco by to malo byt neprakticke, vsetko je len o zvyku. Predtým som mal do U aj to bolo fajn ale takto sa mi to paci viac a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepecz asi tak ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?