Kuchyna-dolezite typy,vase odporucania spotrebice

Profilova fotka
Ahojte,tak popri planovani kuchyne by ma velmi zaujinali vase vychytavky idporucania - indukcna varna zona, dat na oatrovcek ci ku stene, a oplati sa investovat na take kde je cela polka varica indukcna? Obyc su cca za 200e a tie speci nad 400 -treba mi dat digestor ked mam rekuperaciu a vedla libky baljonove dvere? -drez nechcem kameninovy,zaujali ma tie zapustene pod linku...nerez..dobry vyver ci radsej hladat ine? -mycka, mam uzku 45ku a mam ju rada. Sme 2 a 2deti. Mam do domu kupit 60ku? Zatial mi tato vyhovuje Li ka bude biela a az po strop :) Dosku netusim,hnedu tazko lebo bude vyrazna podlaha a siva mi pride stroha. Dakujem za kazde odporucenie aj konkretneho spotrebica
Odpovedať
1
2
Keby mam moznost, urcite dam indukciu na ostrovcek. Ja mam klasicku indukciu, takze neviem porovnat, ktora je lepsia a ani nevarievam v extra velkych hrncoch ze by sompotrebovala mat ich cez pol varnej dosky. Drez daj aky sa ti paci. No a umyvacku jednoznacne 60-ku
Odpovedať
Indukcka je lepsia na ostrovcek, ale potom bude drahy digestor k tomu, mozno ho nedavat vobec. Radsej by som siel do kombinacie indukcka a sklokeramicka varna doska. My mame tiez 45cm mycku a ide kazdy den, 60cm by som kazdy den nenaplnil, ak nemam spinave hrnce. Urcite by som dal vela zasuviek na kazdu stranu nad pracovnu dosku po dve a aj na ostrovcek. Dres mame silagranitovy a v tej istej farbe bateria so sprchou a je to pekne a super. Triedime odpad a to je pre mna problem kam dat v kuchyni kose na komunal, papier a plasty. Treba mysliet na dostatocne osvetlenie v celej kuchyni, pod linkou, nad sporakom...
Odpovedať
@palosi kazdy mame iny vkus. My mame 60tku a ide 1,5x denne. A to sme 2+1. A mal som kombinaciu indkucna a sklokeramika a tie som asi nikdy nezapol. Nevidim vyhodu sklokeramickej voci indukcnej. @martuska2 ci potrebujes digestor musis vediet sama. Ja osobne si bez neho neviem predstavit kuchynu, idealne s vyfukom von, ked mas rekuperacku tak aspon recyrkulacny. Alebo dnes vecer ked budes 20minut varit/vyprazat budes mat 20minut otvorene balkonove dvere? Ked je dnes vonku -2C? Rekupracia je super ale ta ti najprv rozfuka vonu z kuchyne a za cca 2hodiny nato vyvetra. Takh speci varnu dosku mam a inac ako rozdelenu som ju nepouzil. Ak nemas potrebu varit celu kacku na sporaku, tak ti netreba. Zapusteny drez je super, ale pozor na to aku budes mat pracovnu dosku.
Odpovedať
Indukcia na ostrovčeku je fajn, len fakt potom ten digestor treba riešiť buď ten výsuvný, že z pracovnej dosky alebo tak samostatný odvrchu, len to už je fakt drahšia záležitosť jak klasický. Čo sa týka umývačky riadu, to musíte vedieť samy, ja si myslím, že niekedy je aj 45ka postačujúca, keďže napríklad my máme kopu riadov, čo do umývačky ani nemôžu ísť.
Odpovedať
Prečo nie kameninovy drez? Neviem si predstaviť čo musí narobiť vyprážanie na ostrovčeku - všetko naokolo musí byť zaprskane.
Odpovedať
@igor256 a ked vyprazas pri stene nieje vsetko okolo zaprskane? Ostrovceky byvaju sirsie ako prac.dosky. Putieras a hotovo, ci ostrovcek, ci zastenu
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je jedno ci je v ostrove aleno pri stene, zafrkane budes mat tak ci tak. ja som ju chcela do ostrova a potom nakoniec skoncila pri stene a som rada, ze mi ostrov nakoniec ostal tak povediac cisty
Odpovedať
@martuska2 dosku máme indukčnú veľkú 5 zón, na pravej strane sa dajú dve zóny spojiť do jednej veľkej, napr na pekáč. Ešte sme to nepoužili... Drez máme Blanco, montovaný odspodu. Silgranit. Super. Digestor nemáme, v strope nad varnou doskou je odťah rekuperácie. Stačí. Umývačka určite 60cm. Pracovnú dosku máme žulu.
Odpovedať
Profilova fotka
Před rokem nám montovali do domu kuchyni, byla to má třetí, proto už jsem měla představu, co ano a co ne. Už jsem věděla, že tady nemá cenu šetřit. Kuchyni do stropu doporučuji. Máme varnou desku v ostrůvku, je široký 90cm a na zem nic neprská. Určitě zvol indukci, je pohodlnější jak vaření, tak údržba. My máme indukci 80cm širokou s flexindukcí (možností spojení plotýnek) a hodně ji využívám, navíc jsme k ní koupili gril, velká spokojenost. Myčku určitě 60cm, pokud nemusíš šetřit místem. Někdy také zapínám myčku jednou za dvy dny. Digestoř jsme nedali, máme na ni přípravu, ale zatím s ní nepočítáme (rekuperaci nemáme). Dřez máme pod deskou, zvolili jsme granitový a pracovní desku fundermax (bílá barva) - opět velká spokojenost. Za mě ještě skvělá věc el. výsuv odpadkového koše, když mám špinavé ruce, stačí ťuknout kolenem ;-) Dál jsme zvolil vyšší skříňku s dvířky, kde je uvnitř pracovní plocha a osvětlení. Jsou v ní spotřebiče jako roustovač, kávovar, mixer a když se nepoužívají, jsou schované za dvířky. Jinak co možná nejvíce výsuvů, jsou pohodlnější než police. Jinak hodně důležitý je výběr materiálů. Spotřebiče jsme volili Bosch a Siemens, měli jsme je i dříve, jsme spokojeni, je to zlatá střední cesta. Kuchyni jsem věnovala nejvíce času a vyplatilo se to ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@qeszi_sk Digestor si nemala uz aj predtym, ci teraz si prisla na to, ze nie je pre teba taky potrebny? Cim viac vysuvov tym lepsie, to odporucam aj ja, nam sa to tiez osvedcilo, len to je to, co asi najviac navysi cenu kuchynskej linky, aspon nam to tak vyslo.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo_11 Digestoř jsem měla v obou předešlých kuchyních, ale nepoužívala jsem ji, pouze jsem s ní svítila, tudíž nyní máme pořádné osvětlení :-) Ale máme udělanou přípravu, kdyby jsme někdy zjistili, že nám digestoř chybí ;-)
Odpovedať
Digestor určite áno! Viem to podľa toho keď raz za rok cistim jeho mriesky a filtre koľko kvapiek a lepivej mastnoty na ňom je.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@qeszi_sk A ako to riesis napriklad, ked robis rezne alebo nieco take, pri com normalne bezne my digestor doma pouzivame? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo_11 Přiznám se, že u nás se moc nesmaží, ale když, tak prostě vyvětrám... ale jak někdo říká pachy, tak můj muž vždy říká "tady to krásně voní" :-D
Odpovedať
ja si pochvaľujem movex - nožné ovládanie na kôš - je to vecička primontovaná na dvierkach výsuvného koša blanco. Keď mám špinavé ruky, nohou si otvorím - potiahnem kôš. Kôš mám rozdelený na 3 nádoby - komunál, plast, papier.
Odpovedať
@erka2 tak o tomto som netusila, vyzera to super 👌 aj ako dodatocne riesenie
Odpovedať
umyvacku mame 60 a do druhej kuchyne berieme 45. priestorovo nam bude treba uzsiu a teraz, ked obaja pracujeme a deti su v skole/skolke, tak ledva bezi raz za 3-4dni. cez vikend ju ale naplnim a bezi raz. mame indukciu a tu aj chceme, nepotrebujeme ziadnu kanvicu. digestor mame a pouzivam hlavne na osvetlenie, vela nevyprazam. drez mame velky so sprchovou bateriou a je to super aj kvoli plechom. mame sirsie plechy ako je standard a je to super.
Odpovedať
@erka2 presne som rozmyslala nad nejakym otvaranim kosa ked mam spinave ruky. Len si takto neviem predstavit otvarat bosou nohou. Skor by som brala nejaky push system ze kolenom zatlacim na dvierka a sa otvoria. Len neviem ci to takto funguje.
Odpovedať
@wivik Bosou nohou to ide najlepšie :-) . Push systém som nechcela, dosť ľudí tu písalo, že sa to otvára vždy, keď sa kolenom omylom oprú. Toto mi úplne vyhovuje. Kým som to nemala, skúsila som to u kámošky, tá si to veľmi pochvaľovala, ja som to pred tým nepoznala.
Odpovedať
@erka2 dik za reakciu
Odpovedať
kuk môj fotoblog,UMR určite 60 cm,dosku bielu mám a paráda,ja by som dala do ostrovčeka indukciu,ale aj elektrickú výsuvnú zástrčku,nemám a chýba.
Odpovedať
@erka2 mohla by ste odfotit ten system? dakujem :-)
Odpovedať
@wivik my máme na kôš push systém a pohoda. Otvára sa len vtedy, keď ho zatlačíme tak ako treba. Keď sa opriem nahodne, neotvorí sa.
Odpovedať
@megdesign nemam este odskusany push system ale viac sa k nemu priklanam.
Odpovedať
@megdesign tiez som chcel toto elektricke otvaranie...kym som nezistil cenu. Plus znama co to ma hovori ze servisak je u nej pravidelne. Neviem. Dal som ten movex, je to vpodstate blba palicka na spodku dvierok a je to uzasne. Ked som na navsteve intuitivne smatram nohou pod kosom kym si uvedomim ze to nemaju :-N A cena bola 17€ vs 350€.
Odpovedať
@svetlo1 ja nemám elektrické. Je to push. Musíš zatlačiť určitou silou dvierka /sila sa dá nastaviť/ a dvierka struna vysunie von. Na návšteve zas ja trieskam s hajzlovou doskou. My máme to pomalé zatváranie, že len brnkneš a pomaly sa zatvorí a na návšteve len šupa z hajzlíka. 😃
Odpovedať
@simona__357 toto je ten "system" :-D Ale genialne riesenia su casto jednoduche
Odpovedať
@svetlo1 dakujem :-)
Odpovedať
@simona__357 práve som to chcela cvaknúť, ale už ma predbehol @svetlo1 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Indukcnu dosku elektrolux mam na tri varice a dva z nich tvoria polovicu co sa da cela zapnut, za 8 rokov som to nevyuzila. Varim na troch, stacia mi. Ak bude treba novu, chcela by som taku istu. Vsimaj si aj umiestnenie varicov a zapinanie, casovanie. Niektore su na nervy... Digestor do noveho domu planujeme, rekuperacia nebude, iba odtahy (z kuchyne a sanity) Drez chcem tiez nerez pod linku. Mycku Bosch, 10r, mam 60, bezi +/- raz za 2 dni. Sme 2+2deti. Rozmyslala som nad 45 do noveho domu ale po precitani tu nazorov, zostanem pri 60. Co urcite nedam v kuchyni, je kos pod drez, mycku do stredu linky. Kos planujem na otvaranie servo drive.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?