Ktorú farbu bieleho LED svetla na osvetlenie?

Profilova fotka
Práve sa nám vyrába kuchynská linka vo farbe dvierka bardolino, pracovna doska + zástena bude tmavohnedá (Duropal 6061 - vid obrazok). Linka bude dost velká ,tvaru takmer U, po celej linii chcem LED osvetlenie na spodnej casti hornych skriniek. Mam objednat COOl white alebo WARM white (pásik je 5630 LED Strip 5M/300LED) ? Dakujem za rady.
Odpovedať
Jednoznacne studena biela...COOL WHITE.
Odpovedať
aj ja mam studenu bielu
Odpovedať
Profilova fotka
Warm cize teplu bielu. Studena bilea je podla mna hrozna. Vadi mi na oci. Je taka... Neviem to popisat... Hrozna... Treba vidiet a rozhodnut sa.
Odpovedať
@madein1974 pravdu mas s tou studenou. mne sa tepla biela (brachovi som na skusku kupila jednu do kuchyne) zdala prilis do zlta. a tak, ked som kupovala ziarovku do kupelne, tak si vravim, ze vezmem studenu bielu. uz je namontovana a veru - sice to nie je hroza - ale tepla by bola lepsia. ta studena uplne preziari, svetlo je farebne neutralnejsie, a akoby svieti viac. ale trosku vyvolava dojem neonoveho svetla. a pech je, ze je to typ svietidla kde je velky problem vymenit tu ziarovku - cele sa to musi rozmontovat :-N som sa zase oserinkala... ale ani ta tepla biela sa mi nepaci. neexistuje nieco medzi nimi, kurnik? :-( ak ta nieco vhodneho napada, aky odtien je ten medzi nimi, kludne mi hod do IP, budem vdacna :-)
Odpovedať
Tak treba kupit treti typ neutral white. Teda snad aj led pasy take robia. Alebo si to svojpomocne s lepsich diod poskladat.
Odpovedať
Rozlíšenie svetla podľa jeho teploty je cca 3000 K - Teplá biela, warm white alebo označenie WW 4000 K - Naturálna biela, natural white alebo označenie NW 5000 K - Studená biela, cool white alebo označenie CW 6000 K - Denná biela, daylight white Teplotu svetla treba skontrolovať podľa výrobcu, lebo hlavne pri naturálnej, neutrálnej či studenej bielej sa podľa výrobcu pohybujeme v rozmedzí 5000 - 7000 K Studená biela sa do kuchyne nehodí. Ona síce vyzerá belšia než po vypraní Vizírom, ale môže skresľovať naše vnímanie farieb (odrazeného svetla). Napr. staré alebo pokazené mäso neodhalíme podľa farby. Myslím si, že do kuchyne je optimálna teplá alebo naturálna biela teda svetlo v rozmedzí 3000 - 4000 K. Tiež nezabudni, že v kuchyni potrebuješ silné svetlo, preto použi kvalitné vysokosvietivé pásy. Ja mám veľmi dobrú skúsenosť pri led pásoch s Benalexom na www.ledpas.sk Ale v predajni majú väčší výber a dobre poradia.
Odpovedať
Na osvetlenie linky studenu,je to paradne svetlo.Do lampy je studena dost neobvykla,ja to ine svetlo ale je to len zvyk.
Odpovedať
MY MAME TEPLE, A KED SOM CHCELA STUDENE. ODHOVORIL MA OD TOHO ELEKTRIKAR, DIZAJNER, A VYROBCA, samozrejme aj moj chlap. Studene odporucaju hlavne hady, a tie idem mat Studene. STUDENE SVETLO JE VRAJ PRE OCI NEPRIRODZENE, AK CHCELA NIECO ZVYRAZNIT NEPRIRODZENE.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?