Koľko pýta vodoinštalatér za zapojenie umývačky riadu?

Profilova fotka
Dnes k nam prisiel instalater vymenit ventil kvoli umyvacke riadu. Najskor pozeral na sifon k drezu Schock, akoby taky nikdy nevidel a vraj je problem ho zapojit, potom vyrukoval s cenou 30 Eur za vymenu ventila a 30 za zapojenie umyvacky. Sifon ani nenapoji, lebo je to vraj zlozite. Tak som sa s nim rozlucila. Volala som potom inemu, cenu za vymenu ventila uviedol 10 Eur, 15 kedze cestuje z druheho konca Bratislavy. Zaujimalo by ma, aka cena je za tieto prace realna a pripadne pre istotu kontakt na nejakeho spolahlivceho instalatera by som privitala, trebars do IP
Odpovedať
1
2
idealne je si to urobit sam, vodary v BA to su iny pani, aj ked jazdia na starych favoritoch :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
...tuto tému potrebujem aj ja..nepozná niekto šikovného instalatera v BA,ktorý ma nezruinuje?? :-D ...sifón jednoduchý a s potrebným vývodom,potrebujem len ventil na vodu vymeniť,mám kúpený...Ďakujem :-)
Odpovedať
60e? to nie ja snad ani mozne
Odpovedať
toto sa treba naucit urobit, nie je to ziadna veda, si neviem predstavit, ze by som mala volat vodara koli takym prkotinam a este ak by vypytal 60 ecok, tak by som ho pretiahla hasakom po chrbte asi ]-(
Odpovedať
ja by som bral aj za rychlu kavu+rychli obed + rychli.. no to po dohode :-D popros suseda urcite sa nejaky najde..
Odpovedať
tak to je už sila, ešte že si viem s takýmito problémami poradiť sám. Naozaj nájdi kolegu, suseda alebo známeho, je to asi max. 5min práce, jeden kľúč, starý ventil dole, 5-10€ nový ventil a kúsok konope, tým istým kľúčom dotiahnuť a máš.
Odpovedať
@akvi tak ty si moj clovek :-) :-) :-) Inac vies o tom, ze naolejovana opalena dievcina v bikinach s hasakom v ruke je sen vacsiny muzov? Hned po fotbalistkach v bikinach. Aspon podla tych plagatov v zeleziarstvach a vacsiny bilboardov o zeleziarskych potrebach :-)
Odpovedať
...no idem si teda dat bikiny a pohladat hasak :-D :-D :-D
Odpovedať
nas slavny vodoinstalater z MArtincekovej v BA, ktory urcite hcodi po BA Favoritom, tak ja k pisete, sa vazeny vypytal az 50 eur ... a nacierno, vsak jak inak. Minule som ho videla po Martincekovej, skoro mi zle prislo.Frajer jak hovado. no co uz tito robosi...
Odpovedať
@kanvor :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@syslova :-S :-D
Odpovedať
Pre kukucka-renca . Pokiaľ to bol inštalatér debko - amatér to je preto, že nevieš hladať inštalatéra prirodzenou cestou. Inštalatéra hladaj na google klúčové slovo Inštalatér, Inštalatér Bratislava , vodoinštalatér atď. Čo sa týka výmeny ventilu 30 eur je normálka . Vysvetlím Prečo. Inštalatér nieje tvoj zamestanec a nerobí za 3 éčka na hodinu. To že ty tolko dostávaš v práci je to kvôli regionu a platovej polotike zamestnanie na Slovensku. Inštalatér akýkolvek je firma a berie za každú začatú hodinu od 15 do 40 eur v BA . Podľa náročnosti Výkonu. Ventil aj zapojenie práčky je zodpovedný a náročný hlavne riskantný výkon. NAY elektrodom zapája práčky za 50 Eur. To je v poriadku NIE ? Ozaj ty by si to zakolko niekomu urobila. Normálke že nepôjdeš do práce ale prídeš cudziemu človeku na vlastnom aute do bytu a povie zapojte mi práčku. Kolko by bola tvoja cena desať- dvacať- tridsať. Pozor nie v každým byte su milý a prívetivý ludia. A ni ekaždá práčka sa zapája jednoducho Verím, že aj ty niesi normálny zákazník ale poriadna sekera. Robíš ludom škodu. Zbytočný výjazd.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@instalaterba menej arogancie by vam nezaskodilo...
Odpovedať
často počúvam slovíčko chcem len nahodíť wc, len dva šrobiky, len vymeniť sifón, len potrubie. len prekrtkovať. A za čo berie starostka mesta len 8000,- z tvojích daní. Konkrétne nech napíše čo spravila za celý svoj pracovný 8 hodinový čas. Tak to by mňa zaujímalo. Každá oprava tak isto pochádza z ceny predmetu ktorý sa opravuje . My inštalatéri opravujeme vec čo stojí stotisíce . AKá tam má byť cena za opravu. Keď budeš predávať 150 000 eurový byt bez vane čo stojí tak 150 ečiek, bez umyvadla čo stojí cca 30 ečiek a bez wc čo stojí okolo 100 ečiek. Myslíš , že ti tak isto niekto zaplatí 150 000 ako za byt ktorí má veci nainštalalované . Budeš musieť spustiťcenu v percentách. Ale iiba jedno percento tu je 1500 euro. O koľko ti teda zhodnotí svojím výkonom cenu bytu inštalatér. Dokážeš urobiť tak rýchlo túto vysokú pridanú hodnotu ty za svoj osemhodinový pracovný čas . Tak to asi ťažko. Tak tu máš odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@instalaterba to su len velke argumenty, preco pytat viac penazi, ludia nie su blbi a ktori su nech sa nechaju zdierat dalej.. instalater akoze zvysi hodnotu bytu o taku cenu?? a co ten istalater kupil tie predmety?? keby instalater byval v jednom a tom istom vchode pytal by si akoze menej?? jasne ze nie.. ty svojou pracou namontujes napriklad hadicu od pracky co stoji par €, tak preco sa tu byvame o tisicoch si statisicoch?? jasne ze bez tej hadice to nejde, ale ked je clovek sikovny vodar mu tam pripravi vsetko co bude potrebovat taketo sluzby naozaj nepotrebuje a urobi si to aj sam.. neviem sice ako je to s NAY elektrodomom, ale s Datartu nam doviezli umyvacku zadarmo a este ju aj zapojili, plus pridali par slov k obsluhe.. toto su presne reci politikov a kto im nerozumie hlupo ich spapa aj s navijakom a ludia idu s davom.. tot moj nazor k 2 vyssie uvedenym prispevkom.. krasny den prajem..
Odpovedať
@instalaterba pridana hodnota, hehe... to ste ma pobavili. Cena prace sa u slusnych majstrov odvija od nakladov + primerany zisk. Nie je absolutne ziadny rozdiel zapojit umyvacku za 200 eur a za 800 eur. Cena prace za takyto ukon by mala byt rovnaka.
Odpovedať
co sa mysli pod pojmom "zapojenie"?? Vedel by mi to niekto vysvetlit? Neviem si to predstavit. To je pripojenie nejakej hadice, vyroba vodovodu a odpadu od nuly na stavbe a potom zapojenie spotrebica?,
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor podla mna je to myslene - kupil si umyvacku mas vsetko k tomu ( pri dobrych predpokladoch ) a zhaname instalatera nato aby pripojil k sifonu pod umyvadlo vyvod z umyvacky a druhy koniec k umyvacke :-) ak od zaciatku tak sa jasne ze bavime o uplne inych cislach ako je 15 , 20 , ci 50€.
Odpovedať
Profilova fotka
@instalaterba to my chcete povedat, ze ked bude zubar osetrovat zuby Kollarovi (slovenskemu superockovi) tak bude pytat 100 nasobok taxy lebo jeho osoba ma "spolocensky vyssiu hodnotu" :-D ako odomna, co som radovy cloviecik. NEBUDE lebo ma jednotny cennik. A tak isto, ked mu tu dieru urobi, tiez nestupne jeho "spolocenska hodnota" a preto vase argumenty o pridanej hodnote su derave ako emental. Je to jednoducho zneuzivanie ludi. Skuste si tu sumu vypytat mimo Blavy, tak mozno vam aj zavolaju sanitku ked vam niekto liskne francuzakom cez usmev.
Odpovedať
@instalaterba "Ventil aj zapojenie práčky je zodpovedný a náročný hlavne riskantný výkon." A V COM prosim ta? A mohol by som vediet aka VEC na vodu stoji "stotisice"? Zapajas turbiny vo vodnej priehrade?
Odpovedať
"Podľa náročnosti Výkonu. Ventil aj zapojenie práčky je zodpovedný a náročný hlavne riskantný výkon." Som sa dobre zabavil. Instalater nie je chirurg. Aj ked su niektori remeselnici nenazrani, stale je to len nizsia trieda, ktora nedokazala nic lepsie vystudovat. A tak k nim treba pristupovat. 30eur za zapojenie pracky alebo umyvacky je zdieranie naivnych ludi. Nie je to ziaden velky vykon. Je to vec co zvladne kazdy priemerny chlap. Nie je to ziaden bypass srdca. Nie je to oprava zubneho kazu. Je to obycajna lahka uloha, co zvladne kazdy priemerny clovek. Ja by som mu za to 30eur nikdy nedal ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, vedeli by ste mi poradit schopneho instalatera v BA za rozumne ceny? Potrebujem osadit WC kombi znacky JIKA. Kolko je bezna cena za takyto ukon? Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ahoj skus http://www.instalater-danek.sk/ my sme boli velmi spokojny.
Odpovedať
mycku by dokazal zapojit aj primerne nadany simpanz, v poslednom case si instalateri pytaju neskutocne peniaze, samozrejme ak im ludia daju - nech sa paci. ale za zapojenie mycky sa bere normalne 20 eur, 10eur cesta , 10 zapojenie. Jasne ze sa najdu aj nenazrane hovada co su schopny siahnut aj po 3 cifernej sume.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Zdravim Vas, tak mam cerstvu skusenost s vodoinstalaterom v Bratislave. Stal sa nam havarijny stav byvam v prenajatom byte a ked som umyval riad nasiel som neskor vodu z riadu v sprchovom kute, tak som pockal nech odtecie, skusal som pouzit aj zvon ale dako sa mi nepodarilo pretlacit zjavne upchatie rury. Neskor som na niekolko krat vyskusal granulovany hydroxid sodny, v minulosti som s nim mal dobre skusenosti no v tomto pripade ako som bol upozorneny ... NEPOUZIVAT Na druhy den rano som opat umyval riad a opat som mal vodu v sprchovom kute avsak tentoraz vytekala voda aj spod sprchoveho kuta co som vedel ze uz je zle. Hned v ten den som volal instalaterom zo zlatych stranok ... PIATOK, ten prvy je chory nepracuje, ďalsi nemoze lebo ma vela robory, dalsi mu mam zavolat o tyzden v stredu ci by sa na to mohol prist pozriet nakoniec som natrafil na instalatera ktory mohol prist v UTOROK, ale mal mi v pondelok este potvrdit v akom case by mohol prist ... kedze sa mi v pondelok nehlasil tak som mu okolo 15.00 poslal sms s otazkou kedy by sa mohol zastavit a kedze po dvoch hodinach od prvej sms-ky sa neozyval poslal som dalsiu ale uz tvrdsie napisanu asi do polhodiny mi volalo pre mna nezname cislo ... predstavil sa ako instalater K ... ktory dostal na mna kontakt pretoze ten povodny ma vela prace ... povedal som si OK dohodli sme sa na utorok o 12.00 hod., co teda aj prisiel vopred som mu do telefonu povedal, ze ak sa bude chciet dostat k potrubiu bude potrebne vybrat vanicku, no sa rozhodol urobit mi servisne dvierka, ked vybural dieru jajkal, jojkal kolko roboty to je a kto to tak zle spravil a podobne, povedal ze to bude viac roboty ako si myslel ze sa tam bude musiet burat, sekat a podobne ze je asi uvolnene koleno v stene, kedze byt nieje moj chcel som samozrejme vediet kolko to bude stat odhadovana cena povodne upchateho potrubia sa vysplhala na 250 EUR, po rozhovore s majitelom som poziadal instalatera o rozlozenie ceny do poloziek aby bolo jasne za co sa bude platit takze v skratke mi prisla v sms-ke uvedene cistenie, oprava zavady 220 eur plus robota nad ramec bude priratana dalsia suma, tak som sa od neho pokusal zistit kolko by stala ta robota nad ramec ... na to mi prisla sms-ka v den kedy sa mal zastavit ze od 150 - 250 EUR cize som mal pocitat 400 - 500, na to som mal telefonat ze ako sa rozhodol majitel tak som mu povedal viete treba to spravit a zatial vsetko plati ale verim ze rozumiete tomu ze ak by to malo byt dve hodiny prace a zoberiete si 500 eur ze by to bolo naozaj predrazene, on sa zacal obranovat ze on nerobi na hodiny ze demontaz sprchoveho kutu a montaz je bezna cena 200 EUR ci by to robil 30 minut alebo 2 hodiny tak nejak v z mojho pohladu v pohode sme ukoncili hovor s tym, ze ho cakam o 12.00 ako sme sa dohodli... o 13.30 sedim doma (samozrejme som si zobral volno aj utorok aj vo stvrtok), smradlavy lebo som sa nemohol niekolko dni osprchovat len som sa utieral mokrym uterakom) a instalatera nikde, napisal som sms kedy asi pride, o 14.30 som mu volal ... nic nezdvihal, o 15.00 som sa rozhodol volat inu firmu tento raz som zvolil ... krtkovanie a instalacne prace na treti pokus sa mi podarilo najst firmu ktora prisla odstanit zavadu do 35 minut ... ti ked to zbadali prve co sa ma spytali to preco Vam to takto spravil ??? Rada pre vsetkych pokial sa Vam zapcha potrubie volajte najskor krtkovaciu sluzbu a ked potom Vam bude niekde tiect voda az vtedy si zavolajte instalatera ... z povodnej ceny 400 - 500 EUR bola nakoniec cena za krtkovanie plus oprava prasknuteho potrubia 240 EUR Majstrom ktori boli ochotni naozaj prist v kratkom case a dat to dokopy velmi pekne dakujem a vrele odporucam nasledovnu firmu http://www.krtkovanie-non-stop.sk nech sa im dari, toho babraka co mi ani nebol schopny napisat ze nepride ze sa na to kasle spominat nebudem, ale dajte si pozor a radsej volajte na cisla na nate kde maju verejny cennik.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@trust_me_please mam len jednu otazku. nebol ten slavny instalater "K" nahodou pan Kubista, lebo prave s nim mam neskutocne peripetie a neviem si dat rady.... privadza ma do polosialenstva
Odpovedať
60 € by som aj dala, keby nečumel jak puk na normálny úsporný sifón. Všade na svete sú služby drahé, len my tu žijeme jak v stredoveku a každý pýta bez bločka, lebo materiál si myslia, že títo ľudia kradnú. Treba sa vážení zákazníci pozrieť aj na seba, aký ste chytráci poniektorí. Presne len dva šróbičky a roboty na tri hodiny, vercajch naložiť, vyložiť a ešte opravovať po niektorých fušeroch. 8-)
Odpovedať
@pivec doplnim len, ze umyvacku si zapoji aj priemerna zena aj priemerny chlap 8-) , dokonca aj sikovny chlapec 8-)
Odpovedať
@aletka Súhlasím..ale pri ideálnych podmienkach..Hotový samostatný prívod vody do UMR ako aj pripravený odtok na sifóne..Chcem Ťa vidieť ak chceš spustiť UMR ak tam nemáš, to čo som spomínal..môžeš zavolať všetkých naraz ako si spomínala, ak nemajú príslušné vedomosti a vybavenie k práci.. ;-)
Odpovedať
@technik007 ano, ako hovoris ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?