Keramický drez. Má niekto skúsenosť?

Profilova fotka
Má z vás niekto skúsenosť s keramickým drezom? =-)
Odpovedať
1
2
vsimla som si ze na ceskom mmb aj streche ho ma viac dievcat a zatial som nan nic zle nepocula ak myslis ten z ikei a uz som sa ich nan pytala aj pytaly a vsetky zatial spokojne
Odpovedať
Profilova fotka
nuz, napisem, az ho budeme mat doma realne osahany ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@stevof mate doma uz ten keramicky dres? Aky je?
Odpovedať
Profilova fotka
my make keramicky drez,bol neuveritelne drahy a uz by som ho nechcela. je sice krasny na pohlad,ale neprakticky,strasne treba davat pozor ,aby sa neposkodil,vypadla mi napr.salka zo skrinky nad nim a mam tam prasklinku,noze nesmiem vobec donho pokladat poskodili mi glazuru .
Odpovedať
My mame keramicky dvojdrez z ikei, je super a tiez mi tam kopu veci popadalo a zatial ani jedna prasklinka :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@mint_blossom a ako mate vyriesenu plochu tesne vedla keramickeho dresu? Nerezove aj granitove dresy mavaju taku plochu na odkvapkanie riadu, ak nieco clovek oplachne (ved nie vsetko ide do umyvacky). Velmi zvazujem kupu toho keramickeho z Ikey, ale neviem, ako riesit tu odkvapkavaciu plochu.... Nerez uz nechcem a granit sa mi zda zbytocne drahy...
Odpovedať
tiez mam keramicky dres a aj napriek urcitej "neprakticnosti" ako pisala marlene, ze treba davat pozor co a ako do neho vkladas, by som iny nechcela.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim ahoj, my sme kupili ten z ikea a odkvapkavaciu plochu som vymyslela tak, ze tam vedla hodim nejaku peknu umelohmotnu tacku, na ktoru budem odkladat umyty riad- a cism skor sa ho budem snazit spratat :))..navyse, kedze bude aj umyvacka, az tak vela toho v drese umyvat nebudem ako doteraz....
Odpovedať
Profilova fotka
je neprakticky.....takisto musis davat velky pozor cim ho cistis a co do neho vylievas..... :-|
Odpovedať
My máme 5 rokov keramicky z Ikei. Je s dvoma umyvadlami. Nemám s ním žiadny problém. Znova by som si ho vybrala. Umytý riad dávam do odkladača, ktorý mám tiež z ikei. Aspoň ma to nutí hneď spratať umytý riad a nenechádavať ho uschnút na linke. Máme dokonca ešte k tomu drevenú pracovnú dosku. Takže je háklivejšia na vodu. Ale ako vravím, máme ho už 5 rokov a je stále pekný. Spokojnosť.
Odpovedať
@karamel a ty ho mas?
Odpovedať
Ja mam doma cierny silgranitovy drez Blanco (tesne po namontovani: http://goo.gl/9j2jk). Na miestach oznacenych zelenou nalepkou sa da namontovat bateria. Uz 2 roky funguje uplne paradne a to som nanho lial uz hadam vsetko. Mal by vydrzat nieco vyse 250°C, takze na pohodu som tam lial horuci olej, vodu; pokladal som tam horuce hrnce a nic. Je tvrdy, takze pohare/salky/taniere sa donho nesmu hadzat, ale pokladat. Jedina nevyhoda je, ze na tejto ciernej vidno vodny kamen...a fest ze vidno. 8-( Takze cierna farba nebola dobry napad. Kupoval som ho v Prespore v BA za cca 250 €.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahojte firma Franke ma drezy granitove a tectonite...cenovo granit ovela drahsi lebo obsahuje az 80 % drtenej zuly, tectonite je zo sklenenych vlakien a povrhcova uprava ako granit...je to podla mna ovela lepsie ako nerez..samozrejme aj nerez je fajn ale taky ktory je kartačovany, spajany...a nie priamo vyrezany ako kus ...to su take smejdiky...ja budem volit tectonite...je velmi odolny, pekny, a lacnajsi ako granitovy.., farbu nechcem ani ciernu ani bielu ale nieco take bezove z hladiska udrzby....a co sa tyka odkvapavacej plochy neviem ci ste videli niekedy katalogy...maju strasne velku ponuku drezov ci s odkvapavacou plochou alebo bez...
Odpovedať
@karamel tak s tymto nesuhlasim, ja ho cistim dostupnymi pripravkami na kupelne alebo cifom a krasne sa vzdy leskne a lejem do neho uplne vsetko co mi uz nie je treba :-) (no pravda okrem horuceho oleja, aj to koli odpadu a nie koli drezu) a je uplne v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám tiež keramický veľký dvojdrez od oktobra minulého roka čo sme sa nasťahovali do domu a tiež môžem povedať že som veľmi spokojná až na jeden fakt a to že sa mi tam nedal namontovať drtič odpadu čo som chcela.. bežne vylejem horúcu vodu či olej, padlo mi tam už zopár vecí a nič sa nestalo, taktiež údržba je úplne v pohode, a aj ked mám umývačku veľmi ocenujem že je dvojdres - v jednom ked tak mam veci čo idú do umývačky a druhý je vždy voľný v byte som mala nerezový drez aj nerezové spotrebiče ale nie som otrok domu :-D a tak som si chcela zjednodušiť a zmenšiť prácu a tak som dala keramický... v pohode odporúčam - rozmýšľala som iba nad keramickým a granitovým.. s výberom som spokojná x-)
Odpovedať
mam blanco..., je super, aaale nedoporucujem svetlu farbu, je casom neumytelna
Odpovedať
@simsalabim odkladaciu plochu nemam vyriesenu nijako...myslim ale, ze v ikei predavali take kovove odkvapkavace, ktore mozes dat do jedneho drezu ...nemam rada tie plastove odkvapkavace, su plne bakterii.... @blazko mas blanco keramicky drez? Pretoze my sa tu bavime o keramickych drezoch - pri tych je farba uplne jedno :-)
Odpovedať
@blazko Ako si to myslel s tym "neumytelnym", keramika ma predsa glazuru?? Silgranit by mal byt v pohode co sa tyka umytelnosti i pre svetlom variante. Inak aj ja tuho rozmyslam nad keramickym Blanco, ma i odkladaciu plochu... Mam odskusany Blanco v tmavosivom silgranite, udrzba bezproblemu, len vodny kamen samozrejme vidno ak sa to trosku zanedba:). Keramicky vsak posobi na mna ovela prijemnejsie a lepsie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
obnovim trosku diskusiu :-) mate niekto keramicky drez? Stale neviem ci nerezovy alebo keramicky. Nepraskne keramicky ak na neho vylejem vriacu vodu? Teraz mame nerezovy a je taky hnusny doskrabany za dva roky, ze az :-p hm babo rad :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Po par rokoch by som obnovil tuto diskusiu :) Idem kupovat drez, spodna montaz pod kamennu dosku (typ Blanco Subline 500-U) a moja prva volba bol standardny granitovy, az kym som neobjavil, ze existuje aj v keramickej verzii. Teraz zvazujem. Z bezne dostupnych informacii sa clovek docita, ze aj granit aj keramika su odolne, dobre sa udrziavaju, ale oba typy samozrejme umyvat treba, atd.atd. Cenovy rozdiel je obrovsky, granitovy stoji 230 EUR, keramicky 450 EUR - skoro 2x tolko. Preto by ma zaujimalo, co boli dovody, preco si ludia vybrali keramicky namiesto granitoveho. Zatial (subjektivne) vnimam nasledovne plusy keramickeho: 1. Je hladky, glazurovany, oproti jemnej porovitosti granitoveho. To znamena, ze ho sice rovnako treba umyvat, avsak mozno sa bude umyvat trochu lahsie - ako umyvadlo v kupelni. Mozno. 2. Je to nieco ine, netypicke, dizajnove, zaujimave. Mozno toto je hlavny dovod preco sa k tomu priklonit? Zaujimali by ma aj opacne nazory - ci si niekto vybral keramicky drez a lutoval, ze nesiel do granitoveho. Dakujem :)
Odpovedať
Dobrý večer, čo sa týka rozdielov medzi keramikou a granitom vo všeobecnosti máte pravdu. Granitové drezy sú vyrobené zo zmesí drveného kameňa, akrylového spojiva a farbiva. Je tam určite menšia starostlivosť ako pri nereze ale o trochu väčšie pri keramike keď to takto všeobecne poviem. Pri keramických drezoch je materiál hladký plne uzavretý čo znamená nulovú starostlivosť. Keramický drez odporúčame pokiaľ hľadáte dizajnovú jedinečnosť nulovú starostlivosť a odolnosť - za tieto parametre si však o trošku viac priplatíte. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o drezoch pozrite si našu stránku alebo profil tu na modrej streche.
Odpovedať
My budeme mat v kuchyni dve taketo umyvadla . Nechali sme sa inspirovat aglickymi vidieckymi kuchynami. Tam ich pouzivaju starocia a stale su strasne popularne. Uz sa nevieme dockat ked ich uvidíme zamontovane v kuchyni. :-)
Odpovedať
@fantomass - zaslali sme Vám súkromnú správu s informáciami o keramických/granitových drezoch aj s linkami na náš blog na články, kde sa dozviete všetko potrebné.
Odpovedať
@drezydokuchyne_sk poprosila by som vás aj ja o súkromnú správu s informáciami. Vďaka.
Odpovedať
@dijefcatko * zaslai sme info aj Vám súkromnou správou
Odpovedať
@drezydokuchyne_sk mozem poprosit aj ja info do sukromnej spravy? Dakujem
Odpovedať
@fantomass mám keramický drez, síce iba pár mesiacov ale iný by som nechcela. 20 rokov sme mali nerezový, na jar sme prerábali kuchyňu a keďže môj vysnívaný bol biely drez, bola som rozhodnutá pre granitový, kvôli cene - až kým som ho neuvidela naživo v predajniach - sklamanie bolo hrozné, biela nebola biela, nebol úplne hladký, bol matný - videli sme rôzne značky, a taktiež skúsenosti s údržbou týchto drezov sa rozchádzali. Po zvažovaní sme sa nakoniec rozhodli pre keramický. A presne ako píšeš - údržba veĺmi jednoduchá, takmer žiadna - umýva sa ako umývadlo v kúpeĺni. Na pohľad je krásny - biely, lesklý, hladký. Už mi tam padol dávkovač na saponát, na ktorý padla drevená doska na krájanie, dávkovač rozbitý a na dreze ani stopy po nejakom škrabanci, taktiež sa mi vyšmykla panvica a padla doň a nič. Máme Blanco Tolon XL 6 S. Zatiaľ neľutujem a keďže máme dosku z masívu, iný by sa tam ani nehodil.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte. Mňa by v súvislosti s keramickým drezom zaujímalo, či je hlučný. Či to nie je príliš ostrý zvuk, keď doň vložíte taniere...lebo si spomínam, že keď som náhodou musela umyť taniere a hrnčeky v klasickom umývadle v kúpeľni, dosť to rynčalo.
Odpovedať
ja mam z ikei. po 7 rokoch vidím menšie prasklinky, asi mi tam niečo tiež spadlo alebo sa glazura trošku poskriabala ale nevadí mi to. super je že je taky velky aj na plechy keď dám namočil. čoskoro sa sťahujem do domu a zase som ho kúpila. prezmenu ten dvojdrez. Dam si tam podlozku plastovu aby sa nedoskriabal. vyzera to pekne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ahojte, ja mám k týmto drezom otázku - máte všetci k nemu pracovnú dosku z kameňa, či masívu? Lebo laminát to vraj nevydrží - tú odolnosť voči vode..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?