Kameň ako zástena v kuchyni

ahojte, chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti s kameňom ako obkladom v kuchyni. chceli by sme ho dať ako zástenu do kuchynskej linky, niečo podobné ako je na priloženej foto
Odpovedať
1
2
Treba sa zamerať na údržbu ... Pri varení je pravdepodobnosť, že stenu raz za čas zašpiníte, prskne na nu horúci olej, či iné nečistoty ... Preto treba voliť minimálne nenasiakavý kamenný obklad, ktorý je ľahko umývateľný ... Rôzne lacnejšie umelé kamene sú veľmi savé, a nečistoty ako horúci olej z nich dole nedáte ... V praxi je to pekné, ale slušne nepraktické.
Odpovedať
pokial chces aj varit tak na kamen rovno zabudni lebo po case bude riadne spinavy a nevycistis ho
Odpovedať
neviem prečo gazdinky siahajú po materiáloch s komplikovanou údržbou.Nie je ľahšie zotrieť hladký povrch??? No ale kto chce kam....atd
Odpovedať
tiež sa mi to veľmi páči, ale kvôli údržbe by som to nedávala
Odpovedať
Mne sa to paci a nemal by som z toho strach. Odhovarali ma od casti podlahy v kupelni urobenej z kamienkov a ani po 10 rokoch nie je ziaden problem. Kamene som lepil murarskym lepidlom, vyplnil skarovacou hmotou a ked to bolo vsetko suche, tak som to natrel 3x fermezou a drzi to dodnes a to sa po nich kazdy den beha mokrymi nohami.
Odpovedať
Profilova fotka
krasne ale neprakticke, neudrziavatelne, neumyvatelne, nasiakave. my mame v starom byte klasicke kachlicky - standar na udrziavanie, kde prskol olej, paradajky a ine kuch.veci zo sparovky nedas prec. v prenajatom byte mame mozaiku sv. sedu nie velmi lesklu, udrzba lepsia aj ked sparovka zanesena aj ked ju udrziavam. a v dome mam vysnivany kamen - quarellu - uzasne na udrzbu. uz na nom bolo vsetko a je 100% krasny. poutieram s obyc. saponatovou vodou pripadne prelestim ako sklo na sucho a kuchyna ako po namontovani. stoji to za tu cenu 8-)
Odpovedať
my mame na celej jednej stene (stiepany) a žiaden problem aj co sa tyka udrzby, mame to síce na stene kde je umyvadlo (sporak mame na ostrovceku). Kameň sme naimpregnovali a uplne v pohode. spokojnost.
Odpovedať
@lubk0 ja som sa práveže pýtala v obchode s kamennými obkladmi že tak ako pri obkladoch na krby sa dáva niečo ako transparentný penetrák, je to kvôli tomu aby to bolo ľahko udržovateľné.
Odpovedať
@pariska512 ja mam kamenny obklad v kuchyni ako zastenu, len ja mam varnu dosku v ostrovceku, takze jedine co mi frka na ten kamen je voda a to je nic. Je to velmi pekne a zmeni to celu kuchynu k lepsiemu :)
Odpovedať
@staronova otázka bola pre tých čo majú skúsenosť s kameňom v kuchyni....ale možno ti krivdím a máš skúsenosti len z tej odpovede to nie je zrejmé.
Odpovedať
@stowasser tiež si myslím že dnes je na trhu toľko toho že by nemal byť problém s kamenným obkladom v kuchyni, teda umývateľným. Nám povedal pán v stavebninách že kameň či už do kuchyne alebo na obloženie krbu sa ešte natiera nejakým špec.náterom, niečo ako transparentný penetrák aby sa to dalo umývať.
Odpovedať
@ferino85 veď preto rozmýšľame nad kamenným obkladom, že je to niečo iné ako klasické obkladačky. Ale pri dnešnom výbere na trhu si myslím že určite bude dostupný nejaký náter ktorým sa dá ten kameň pretrieť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ale hej, ukazovali mi aj nejak ošetrené kamenné obklady, tie sa zase "leskli" čo sa mi pri kameni nepáčilo ... To je zase len vec vkusu ... Navyše ja som skorej rozmýšlal nad štruktúrovaným kamenom, ktorý by sa umýval ťažšie už z hladiska "dostupnosti" ... Videl som však naživo aj variantu, že za indukčnou doskou bola na stene pás čierneho lakobela a až naňho sa napájal kameň, čo už bolo celkom rozumnejšie aj na údržbu a stále to vyzeralo OK ...
Odpovedať
tiež uvažujeme nad kameňom na zástenu ku kuchynskej linke, ferino85 a citinka mohla by som vás poprosiť o nejakú tu fotku ako to vyzerá ako to mate urobene ??? dakujem
Odpovedať
@abka
Odpovedať
@citinka máte to natreté aj nejakým lakom alebo transparentným penetrákom?
Odpovedať
@pariska512 ano mame niečim takym, ale kedze to bolo pred 6 rokmi tak neviem presne co to bolo
Odpovedať
citinka mate to nádherne, to je nejaká špeciálna lišta ku kameňu alebo je to lišta ako sa dava na kuch.linky ako tie tesniace ??? ďakujem, ste ma inšpirovala a posunula k tomu že ten kameň predsa len dáme ako zástenu.
Odpovedať
@abka dakujem. Tu listu nam dávali kuchyniari, je to klasická kuchynska, len je uzka a je tam nalepena.
Odpovedať
Profilova fotka
pozri moj fotoblog miloslavova zem.viac zaberov murovanej kuchyne.pozdravujem.
Odpovedať
Ahoj. Ja som kupovala obklad v MM. Pôvodne som vybrala iný, ktorý bolo treba impregnovať, ale keď som uvidela tento hneď sa mi zapáčil. Je lesklý, veľmi dobre sa udržiava a nič na ňom nie je vidno.Prikladám foto
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@pariska512 ahoj, dali ste si ten kamenny obklad? Ja by som potrebovala dat na celu stenu cize nie len zastena ale komplet cela stena. Ako to cistis? Dakujem
Odpovedať
@bodka777 ahoj, tak už máme kuchyňu obloženú, nakoniec sme kúpili imitáciu tehly ale zatiaľ nie sme nasťahovaní takže sa kuchyňa nepoužíva. Nemáme ešte ani nalakovaný ten obklad ale vraj sa to lakuje hydrofóbnym náterom. Potom sa to aj v pohode umýva. Keď budeme mať nakomplet hotové, ti napíšem.
Odpovedať
ok, budem rada, Dakujem. Dnes som sa pytala v stavebninach, ale vraj nie je na tom napisane, ako to odolava oleju aj ked sa to nalakuje, ze vyskusame na vzorke :). Tak posli foto, ako to vyzera. Ok. Dakujem si zlata ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, má niekto "dlhodobé" skúsenosti s takýmto umelým kamenným obkladom v kuchyni ako zástena? Varnú dosku budem mať na ostrovčeku, ako @ferino85 , takže olej nebude frkať na ten kameň, maximálne voda. Som ale zvedavá, či sa to dobre udržuje, konkrétne akým náterom sa to "prelakuje". Prosím Vás, nepíšte, že obkladačky sú praktickejšie, ja to viem. neviem konkrétne aké obklady má @pariska512 a @bodka777 , ale ak ste dali niečo také, mohli by ste napísať skúsenosti. Ďakujem! :-)
Odpovedať
@angi81 Ja som bol toho odporca, no umelý kameň mám už za kuchyňou cca rok ? :) A to aj za varnou doskou :) Vyšlo to vo finále lacnejšie, ako sklo či obklad a vzhľadovo sa mi to páčilo najviac :) Bohužiaľ, musel som ísť cestou lesklého efektu, no vyzerá to dobre :) Ak umelý kameň, tak mi odporučili jednoznačne betónový, tamten na obrázku vyzerá ako sádrový ... Ten sa ľahko poškodí, od hrncov, panvice, proste je v ňom hneď ryha ... Betónový kameň som natrel hlbkovou penetraciou proti nasiakavosti, myslím, že to bola DEN BRAVEN a použil som tú silnejšiu penetráciu ktorá je určená na exterierové podmienky ... Po vyschnutí sa to prelakovalo 2 mi vrstvami klasického priesvitného laku v sprayi ... Neviem značku, poradil nám ju predajca keď sme mu "zdelili" účel použitia ... Kameň sa udržuje v pohode, nakoľko kvôli tomu laku sa to doňho nevsaje ... Raz za čas (podľa toho ako moc robíš okolo seba bordel) ho prečistíme takout tou kefkou do kuchyne s dlhou rúčkou a obyčajnou jarovou vodou ... BTW: Pred odsadením kamena sme robili rôzne pokusy :) Určite lak odporúčam, ak som aj 3 krát naniesol impregnáciu na kamen, aj tak z neho už napríklad škvrna od kečupu nešla dobre umyť ... PS: Všetky tie náteri strašne prestrašne smrdia ... Takže odporúčam ich ponatierať niekde vonku pred montážou :) Ja som ich ošetroval a lakoval v kuchyni, asi 3 dni sa to vetralo než to úplne prestalo smrdieť :D
Odpovedať
@lubk0 Super, ďakujem, keby si bol ochotný, poslal by si fotku, aspoň detail, ako to vyzerá? Pošlem ti potom mailovú adresu. Ten môj kameň je konkrétne Vaspo Považan biely, skúsim prelakovať. :-)
Odpovedať
@angi81 Keď tak pošli mail a ak nezabudnem, tak ti to cvaknem ... Ale bude to asi aj s bordelom na kuchynskej linke :D Pred lakovaním odporúčam vyskúšať na nejak vzorke. Mne sa to penetrovanie pred tým oplatilo, kamen bol citelne menej nasiakavý ... Ked som to lakoval bez tej penetracie, tak sa lak velmi vpijal a musel by som dať pravdepodobne viac vrstiek :) Veď vyskúšajte, uvidíte ... my sme sa podla toho rozhodli a nelutujem to ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@lubk0 ahoj čítam príspevok a tiež ma zaujíma kameň ako zastena ;) mohla by som poprosiť foto Vašej zásteny aj na email? Ďakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?