Je vhodná vstavaná práčka do kuchynskej linky?

Profilova fotka
ÁNO alebo NIE?
Odpovedať
Kludne ano.. My sme mali, nasi maju... Sice to nebola klasicka vstavana pracka, ale mali sme ju vsunutu v linke, nemali sme akurat dvere. Pokial davas kvalitnu pracku, tak nevidim problem. Len pozeraj aj na hlucnost - my mame Bosch super silence a vobec sme ju nevnimali, ked isla - a to sme ju mali v malej kuchynoobyvacke. Nasi maju starsiu pracku a trochu vadi ta hlucnost, ale zase oni nemaju obyvku spolu s kuchynou, tak je to v podstete jedno.
Odpovedať
Ja som zase za Nie, my ju mame teraz a nejako my to tam stale prekaza :-) Som zastancom radsej mat pracku v kupelni ;-)
Odpovedať
Neviem kde na to ľudia prišli, ale ja som proti.
Odpovedať
Profilova fotka
no my planujeme supnut ju do kuchyne, zatial vsade kde som byval bola v kuchyni, v kupelke by som ju uz asi ani nenasiel :-)
Odpovedať
Tak podle mě pračka do koupelny nepatří, možná do komory, nebo zvláštní místnosti, koupelnu to zbytečně hyzdí. Je to takový přežitek, protože komory má málo kdo a dřív se hlavně nedělala dvířka a korpus pro vestavěnou pračku. Do kuchyně klidně, když bude právě za těmi dvířky, jen teda dělá rámus. Ze začátku je každá pračka tichounká, ale pokud to není sakra dobrá pračka, tak po pár měsícíh dělá rámus a to není zrovna ideální, pokud má třeba někdo spojenou kuchyň s obývákem. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
1. technická místnost 2. když to nejde koupelna 3. když ani tohle nejde kuchyně
Odpovedať
Profilova fotka
za me ne teda
Odpovedať
nechapem, preco ste tolki proti =-) pre mna je prijatelnejsia pracka v kuchyni, ako v kupelni. Kupelnu to rusi, v kupelni chcem relaxovat, nie pozerat na huciacu pracku. Janse, ze ak je moznost mat ju v technickej miestnosti, tak ju strcim tam (my to tak budeme mat v novom dome). Ale ak nie je takato moznost, tak kuchyna je ok. Nove pracky nepodskakuju, su tiche, takze ziaden problem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mě by tedy osobně rušila pračka víc v kuchyni, než v koupelně. Nehledě na to, že v bytech, kde není technická místnost se většinou jen těžko hledá místo v kuchyňské lince na pračku. Do kuchyně patří myčka. Tahat špinavé prádlo do kuchyně by se mi tedy ani nechtělo :-x
Odpovedať
Akvi, já souhlasim, prostě to podle mě do koupelny nepatří, ale nesouhlasim že dnešní pračky jsou tiché - opravdu jen chvilku, pokud nemá člověk pračku od Miele apod, která stojí na místě a je to prostě kvalitní kus :-S
Odpovedať
Nejlepší řešení je ta technická místnost a nebo jí udělat vestavěnou v koupelně ;-) , to jako jednoznačně ;-)
Odpovedať
nikka.vo - my mame Bosch-ku asi 3 roky a teda problem s hlucnostou nie je ziadny. Uz som pisala, ze nasi maju starsiu a ta je hlucnejsia - ale to je uz 10 rocna pracka a ma myslim najlepsie roky za sebou 8-) V kuchyni sme ju mali aj v byte - bol to 1-izbak a do kupelne by sa nezmestila pracka ani omylom :-) Preto sme ju dali do linky. A v pohode.. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
videla som aj take riešenie, že pračka bola vstavaná v chodbe vo vstavanej skrini ... to sa mi zda najlepšie, ked nie je k dispozicii technicka miestnost... a inak možno aj do kuchyne by som si ju dala, ale pre mna osobne len v tom pripade, že by bola kuchyna samostatna miestnosť a obyvačka tiež samostatná... nemam rada žiaden hluk v obyvačke.... my mame spojenu obyvačku s kuchynou a ešte aj chladničku mame v komore, okrem ineho aj preto, nech nam nevrčí ....
Odpovedať
Profilova fotka
mne pracka nerusi v koupelne, mam ji za dverma a enni videt a krome toho ji nemivam zapnutou vecer.... proste do kuchyne to uz vubec nepatri
Odpovedať
fra - trochu od veci, ale zujimalo by ma, ci sa ti ta chladnicka v komore osvedcila, lebo ja som to tiez povodne tak chcela, ale ma ukecali, ze sa mi nebude chciet chodit do komory (a to ju mam hned v kuchyni..) ale dala som sa ukecat, lenivost zvitazila..No skoda, ze si to skor nenapisala, by som presvedcila muza, ze to bude ok.. Ale aspon mrazak som si presadila do komory a ta chladnicka bude len taka mensia, aby mi nerusila liniu kuchyne :-)
Odpovedať
s tou chladnickou by to zaujimalo aj mna, niekto to tu uz tak ma, ale neviem si spomenut :-( , citala som to v nejakom albume...., mne sa to na estetiku viac paci v komore, ale po tej praktickej stranke(lenivost aj :-D ) sa neviem rozhodnut...
Odpovedať
Profilova fotka
no,my mame pracku v kuchyni (ako vsade v UK,tu ju maju vsetci v kuchyni,kedze v kupelni nemaju zasuvky,iba ak na holiaci strojcek) a nemozem sa nejako stazovat... Je vstavana, hlucna nie je, tak normalne by som povedala...ked periem, dvierka uplne nezatvaram a je to v pohode. Nevidim na tom nic zle...zalezi asi hlavne na tom,kde mate viac miesta v byte,ci v kuchyni alebo v kupelni..
Odpovedať
my mame tiez pracku v kuchyni,ale len z dovodu ze do panelakovej kupelne sa nevosla.Ja som s tym riesenim velmi spokojna az na to ze pracka uz ma 10 rokov a teraz posledny rok ako zmyka sa mi trasie cela linka.Pracka je iba vsunuta v linke,nie vstavana.Mne sa riesenie pracky v kuchyni paci
Odpovedať
Profilova fotka
elixia tak to su tie fajinovsie asi kupelky ja som nemal zatial stastie na taku kupelku kde by bola :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dusko nie som si ista ci som ta pochopila teraz... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez som v UK
Odpovedať
Ja mam pracku spolu s chladnickou v komore. Kos na spinave pradlo tam mam tiez, takze nic nenosim daleko. Pradlo samozrejme nesusim v komore :-D Ale keby som nemala miesto v komore, tak ju tiez asi supnem do kupelne, uz iba kvoli tomu kosu na pradlo. V pripade nudze si ju ale viem predstavit aj v kuchyni i ked nemam skusenost s hlucnostou.
Odpovedať
v casopisoch som uz videla aj interier zaradeny architektom a pracka bolo v kuchyni schovana za dvierkami, tu architekt nechcel pokazit co vytvoril v kupelni, akurat tu vidim problem s kosom na spinave pradlo, treba si to predstavit ako by to bolo v reale, cely postup prania.
Odpovedať
Profilova fotka
ja m am pracku v kupelni, a to tak, ze mam zapustne umyvadlo v pracovnej doske a pracka je vedla tak akoze "vstavana",,, vsetko bolo uplne v pohode, ked hucala (co po 5tich rokoch zacala) tak som zavrela kupelnu a bolo.... akurat ze nam par dni dozadu odisla, zacala horiet.... ]-( ale vsetko v pohode, zijeme.... a uz mam objednanu pracku novu, taktiez pojde do kupelne vedla umyvadla pod pracovnu dosku :-D - do kuchyne si budem musiet dat susicku, v kupelni na nu uz flek nie je.... a zase to sa bude pouzivat nie az tak casto, viac menej v zime iba, takze pohoda.... x-)
Odpovedať
ahojte, ja mam vstavanu pracku v kuchyni, kedze je sucastou kuchynskej linky absolutne nikto neviem, ze tam nejaka pracka je. Co sa tyka hlucnosti, tak pocas procesu prania ju pocut nie je skoro vobec, iba na konci ked zmyka tak je ju pocut, samozrejme to je ale asi pocut kazdu, nebudeme si tu hovorit ze nie. Pri rozhodovani ci pracku do kuchyne alebo do kupelne u nas boli dva dolezite faktory... 1. pekna nova kupelna, krasny obklad a tam som si mal dat nejaku velku opachu menom pracka, ktoru by som musel stale obchadzat (ale zase ludia co maju velku kupelnu rozmyslaju uplne inac ako ja s mensou kupelnou) 2. zavaznejsi dovod...pracka je spotrebic, ako kazdy spotrebic aj tento si vyzaduje sucho. Vo vacsine kupelni nebyva idealne odsavanie alebo okno a preto vznika problem s vlhkostou a hlavne pri sprchovani alebo kupani aj velke mnozstvo par, ktore ci chcete alebo nechcete vplyvaju na elektroniku spotrebicov co moze mat za nasledok kratsiu zivotnost spotrebica alebo zhorsenu funkciu elektroniky (tento druhy bod nie je z mojej hlavy ale z ele literatury) Samozrejme mat moznost technickej miestnosti, alebo pracovne tak neuvazujem ani sekundu a pracka by bola tam..,No nie vzdy je taka moznost, ja som ju nemal, preto som isiel touto cestou.......nehovorim ze najlepsou, ale v ten moment to bola pre mna najlepsia moznost a aj teraz s odstupom casu cca 2 roky si pochvalujem Co sa tyka hlucnosti chladnicky o ktorej som sa tu docital tak ja s tym fakt nemam vobec problem. Mam kuchynu sucastou obyvacky a vstavanu chladnicku a mraznicku som fakt ale fakt nikdy nepocul. Ja neviem teda mozno som hluchy:-) Mimochodom pre info vstavane a neviditelne spotrebice mame elektrolux.
Odpovedať
ahojte, tak ja sa prave pripravujem na prerabku a tiez som rozhodol o pracke, vstavanej, v kuchyni. a to aj napriek tomu, ze idem rozsirovat kupelnu. dovod je velmi podobny ako tu pisu ostatni zastancovia tohto riesenia - krasa, elegancia a tiez priestor. aj napriek rozsireniu, bude kupelna stale primala na taku opachu. a navyse by sa totalne nehodila dizajnu. a pekny dizajn bude tiez sluzit na relax. lebo neviem ako vy ale ja najlepsie zrelaxujem v prostredi, ktore sa mi paci. a veru ze som mal aj odporcov, konkretne moji rodicia. stare zvyky sa podpisali pod to, ze si pracku nevedia v kuchyni predstavit. pamatam si nasu panelakovu kupelnu, vojdes a na lavo pracka, oproti vana a na pravo umyvadlova skinka so zrkadlom. pre jedneho OK. ked chcel ist druhy do vane, musel sa ten prvy uhybat, aby sa ten druhy cez neho pretlacil. hrozne. a to nehovorim o niekolkokrat vytopenych susedoch, ked sa pri intenzivnejsom odstredovani hadica nahodou dostala mimo vanu. teraz maju nasi barak, 2 kupelne a aj v tej mensej pracka absolutne nezavadzia. to sa im potom dobre radi. ale inak su zlati, chcu pomoct :-)
Odpovedať
@akvi s chladničkou v komore som uplne spokojna, do kuchyne by som si ju už nedala.... to mam jedno, prejsť 2 kroky navyše ma nič nestojí... myslim, že kedže je tam chladnejšie zožerie aj menej elektriny, nehučí v kuchyni, nezavadzia, neruší ..... len ma jednu nevyhodu pre nas so slabšou sebadisciplinou: do komory sa da zašiť a požierať tam čokolvek bez káravých zrakov okoloiducich členov domacnosti ]-( ... a to tam mame aj mikrovlnku :-p
Odpovedať
Do kelu...som sa nemala dat ukecat :-( No co uz.. A mne obzieranie v komore nehrozi, lebo my tu komoru mame malicku a ja nemam rada stiesnene pristory, takze zobrat, co potrebujem a rychlo prec :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dik za nazory 8-) My pracku dame do kuchyne, je totiz blizsie niest pradlo na susenie na terasu z kuchyne ako z kupelne a je lahsie niest suche pradlo na pranie dlhsiu trasu k pracke v kuchyni ako mokre cez cely byt x-) A stotoznujeme sa s viacerymi - v kupelni by len zavadzala a spatila cely priestor, hlavne ked si chceme kupelnu prerobit podla svojich predstav.
Odpovedať
Kazdy nech si da pracku kde chce a kde mu vyhovuje.Ja budem mat v novom ,pracku v kuchyni tak ako aj teraz v starom. Spinave pradlo je vo vedlajsej skrinke vedla.Dokonca oddelene.Biele a farebne zvlast skrinka.Dalsia skrinka je vedla susicky na suche pradlo cakajuce na "BORO".Ja mam velku kuchynu tak ,tam mam aj spajzu a keby som mohol tak tam aj garaz na auto dam :P
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?