Je treba viest vodu a odpad v stene cez trubky?

Dobry den riesim kuchynu v novostavbe, a neviem si rady s otazkou, ako viest vodu a odpad pre drez a umyvacku riadu. Obojo bude situovane uplne na pravo, linka zacina umyvackou, pokracuje drezom (cize na opacnej strane ako su rozvody). Elektriku uz riesim, ale co sa vody tyka, som bezradna a nazory sa velmi rozchadzaju, takze neviem ci volat vodara a zacat to riesit s nim alebo staci dokupit nejake hadicky k drezu a umyvacke a ti, co mi pridu montovat kuchynu a zapajat spotrebice to uz vyriesia sami. Vopred dakujem za rady.
Odpovedať
Ak je linka na celej stene: Vodu potiahnuť na stene v PVC rúrkach za skrinku s drezom ukončiť uzatváracími ventilmi a od ventilov kovovými hadicami pripojenie na batériu a do umyvačky. Odpad by som tiež len potiahol po stene za skrinku s drezom - sifón na umyvadlo by som dal taký, aby doňho bolo možné zapojiť odpad z umývačky.
Odpovedať
vse sa da v pohode potiahnut po stene, ja to mam 4metre vonku a v pohode, len treba davat pozor na hlbku spodnych skriniek maximalne 54cm..
Odpovedať
Profilova fotka
Vodu by som urcite potiahol az do drezovej skrinky trubkami (plasthlinnik, pripadne PPR), ukoncit ich nastenkami a do nich rohove ventily. Nerieste to pancierovymi flexi hadickami, aj keby ste zohnali tak dlhe (odhadom je to tak do dvoch metrov). Do buducna by bol problem pri ich pripadnej vymene, boli by schovane za skrinkami a neviete ich ani skontrolovat. A odpad klasicky HT odpadovymi rurami zase az do drezovej skrinky. Vsetko uchytit na stenu objimkami, za skrinkami bude na to dost miesta. Pripadne zasekat do steny, ak by bola taka poziadavka od kuchynskeho studia alebo stolara. A idealne je, ak Vam daju z kuchynskeho studia presny vykres, kde maju byt umiestnene vyvody vody a odpadu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?