Je lepší nerezový alebo kameninový drez?

Profilova fotka
Ahojte poradte mi nerezový sa mi viac hodí aj sa mi viac pači ,kameninový je teraz modernejší a asi aj kvalitnejší voči poškrabaniu vyberám z týchto dvoch http://www.amstudio1.biznisweb.sk/pro... http://www.amstudio1.biznisweb.sk/pro...
Odpovedať
Profilova fotka
ak nechces vecne lestit nerez, ktory sa aj tak casom doskriabe, tak jednoznacne silgranit. ten cierny je fakt pekny, ja mam taky pieskovy a som spokojna.Akurat je trochu maly.
Odpovedať
mam skusenost s obomi a oba sa spinia...ale cistenie nerezoveho je lacnejsie ako kameninoveho (na to potrebujes specialny pripravok) Takze pre mna je lepsi nerez.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám doma nerezový a v kráci máme kameninový (béžovej farby). Kameninový sa mi páči viac. Nerezový zostáva z každej kvapky vody škaredý a na kameninovom nič také nevidieť, takže sa tak nenarobíš s čistením a leštením :-)
Odpovedať
Ja mam zrovna Blanco prave v tejto ciernej farbe - rohovy cca 1.2 roka a neviem si vynachvalit. Zatial staci len vyutierat do sucha a je ako novy. Raz za cas ked cistim kanvicu octom prebehnem i drez. Naopak nerez som mala 10rokov a uz nikdy viac. U nas je velmi tvrda voda a ine ako Pulirapid mi nestacil na odstranenie vodneho kamena. Behom tyzdna som to minimalne raz musela cistit. Nehovorim o skvrnach po caji a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
nesuhlasim s janka987, ohladom toho cistenia... ano, mam tu specialnu sadu a pripravok (bola akcia a bolo to v cene drezu) - avsak rovnako krasne granitovy drez vycistim aj obycajnym octom -- tiez mam cierny :) osobne by som do nerezu uz nikdy nesla - ale aj nerezove drezy su krasne, ak sa o ne staras pravidelne - ak sa o ne starat nebudes, je jedno aky si kupis.... vyzerat osuchalo budu obidva :) ale za mna osobne - granit :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som bola happy do nerezu,waw,vyzeralo to vsetko super,krasne,moderne,sviezo a ja neviem co este,aj mikrovlnka,truba...cela som bola stastna :-) :-) :-) ...ale ...to cistenie :-S ]-( =-) a kedze som netuzila byt ostrokom kuchyne,presla som aspon s dresom na silgranit a som spokojna,ani neviem kedy som ho naposledy cistila :-) Nerez je sice pekna,ale do kuchyne ktora sa nepouziva.... :-N :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja som jednoznacne za kameninovy :-)
Odpovedať
nerezovy uz nikdy :-S
Odpovedať
mám nerezový, už nikdy, bude kamenina
Odpovedať
Mne tie granitove a silgranitove drezy pridu celkom lahko poskoditelne a nasiakave - ale neviem, nemam skusenost.. ja som jednoznacne za keramicky drez, aj ked nebol v ponuke :-) samozrejme, nehodi sa do kazdej kuchyne....
Odpovedať
Granit jeumely kamen takze sa poskriabe. Tiezsa nehodi vsade, ak je prac.doska kamen alebo jeho imitacia uztam dalsi druh kamena nevyzera dobre.
Odpovedať
Keramický drez je síce v porovnaní s kameninovým drezom komfortnejší v tom, že nemá pórovitý povrch, na druhej strane má výrazne menšiu odolnosť voči nárazom a poškodeniu. Kameninové drezy sú na stupnici odolnosti hodnotené číslom 8, kdežto keramické drezy stupňom 5. Čo sa týka pórovitosti kameninových drezov, najmenej pórovité povrchy majú drezy značky Schock, povrchová úprava Cristadur.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som za silgranit. Ale keby si mam vybrat este raz, sla by som skor do svetlych odtienov. My mame cierny a dost tvrdu vodu, tak to na nom vidno, aj ked ho poctivo cistim... Kamoska ma ten pieskovy a nevidno na nom nic.
Odpovedať
mam upravu Cristadur od schock-u v ciernej farbe. Zatial sice nebyvame, obcas tam nieco umyjem cez vikend, ale bola som pozitivne prekvapena, ze aj ked ho neutriem do sucha, o tyzden na nom skoro vobec nic nevidiet (vidim to len ja, lebo vyslovene sliedim, ci to vidiet :-D ). A to mame neskutocne tvrdu vodu, na baterii vo wcku to vyzera po jednom pouziti otrasne, okamzite vidiet biele flaky. Takze s drezom som zatial spokojna, dufam, ze nesklame ani pri castejsom pouzivani ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa tiež nedávno rozhodovala a vyhral u mňa nerezový Blanco - klasika. je síce pravda, že na ňom vidno každú uschnutú kvapku, ale raz za čas - keď mám čas - ho dôkladne "naoctujem" a utriem do sucha a vyzerá ako nový... ja osobne som sa bála silgranitového kvôli farebným potravinám a následným škvrnám...
Odpovedať
ja som si objednala tento, do tyzdna som ho mala doma a som velmi spokojna,za super cenu. http://eshop.verodesign.sk/index.php?... velmi dobre sa udrziava , objednala som si od nich aj k tomu bateriu ,
Odpovedať
my mame kameninovy, znacka tusim shock, stal cca 500eur, ale musm povedat ze do nerezoveho uz nikdy viac, k drezu bola aj flaska s cistiacim prostriedkom, ale za dva roky sme ju nepouzili, vzdy maximalne utrieme handrou. Nie suziadne skrabance, ziadne flaky, ziadne nasiakavanie, ziadny vodny kamen.... Proste utrieme handrou a dres je ako novy. A t ho vobec nestrime, nie je problem vylievat horucu vodu rovno do drezu, ci pokladat nan riad rovno so sporaka/rury.Navyse bateria, ktora nam ide z drezu sa nam nevykla,ako v nerezovom(aj ked toto sa da riesit tiez). Esteticky je to tiez krajsie, mozes si zvolit farbu k pracovnej doske, odporucam ale skor neutralnu farbu ako bielu/ciernu, my mame svetlonedu(ale zase az taka svetla nie je).
Odpovedať
Kameninovy, mame prisernd tvrdu vodu, js z nej hrozny vodny kamen, kamenina sa dkbre udrziava aj dobre vyzera.
Odpovedať
Profilova fotka
mala som nerez v podnájme 3 roky a fakt že je to pekne a ked to zladis so spotrebičmi je to super.ale to čistenie mi išlo na nervy.to som musela stale čistiť!teraz mám blanco a keďže mám nerez spotrebiče tak som si dala farbu siva metalíza a je to super:) vôbec sa to farebne nebije a na údržbu je to fakt paráda.ku tomu ho mám oveľa hlbši ako ten nerez a ked chceš blanco ma aj batérie ku drezom takže nemusíš potom hľadať.ja som si ale dala inú,chcela som hlavne vysokú a so sprchou a to som u blanca nenašla.
Odpovedať
ja som tiez toho nazoru ze nerez nikdy viac! moj muz byval 3 roky sam a teda sa mu nejak extra nevenoval a uz 2 roky co som s nim sa snazim dat ho do uspokojivehoho stavu - nemozne!!!! do noveho bytu urcite nieco ine, napr.: http://kuchynske-drezy.heureka.sk/fra...
Odpovedať
nemam skusenost s kameninovym, ale s nerezovym hladkym lesklym - fakt narocne na udrzbu a nerezovym -matny , tkana struktura - skvela varianta, nie je vidiet nic a udrzbu riadi svedomie a nie vizualny stav drezu.
Odpovedať
Profilova fotka
@s_mart v to dufam aj ja, tiez ideme kupit nerezovy s "tkanym povrchom mikrolinen" TEKA Princess, resp. Universo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?