Indukcia na 220V - skusenosti

Zdravim, ma niekto doma indukciu na 220V ? Neobmedzuje vas to ? Vybral som si zatial tuto http://www.bosch-home.com/sk/produkty... a az teraz som zistil, ze je na jednu fazu (220~230V). Max. prikon 4,6kW, pricom indukcie bezne mavaju okolo 7kW. Co som zistoval, ma to v sebe logiku, ktora reguluje maximalny odber, aby nedoslo k pretazeniu. Vdaka za postrehy.
Odpovedať
1
2
my ju máme doma a žiadny problém. Nemôžem zapnúť všetky zóny naraz na maximálny výkon. Teda môžem ale elektronika to doladí tak aby neyhodilo istič. Ale reálne ma to nijak neobmedzuje. Veď kedy varíte na všetkých zónach na maximálny výkon naraz.
Odpovedať
@majkalevice Vdaka, mas presne tuto indukciu alebo inu ? Tiez som priatelku nikdy nevidel varit 4 hrnce naraz, aj 3 su rarita (raz do roka na vianoce). Zvladne to aspon 2 zony na maximum (boost) a tretiu na cca. polovicu (vykon 5 napriklad) ?
Odpovedať
@jarosujo Aké obmedzovanie? Nikdy sa nestalo, že by nám šli všetky 4 platne a ak by aj šli, elektronika do zariadi. Nič efektívnejšie ako indukcia neexistuje... efektivita plynu v porovnaní s indukciou sa nedá zrovnávať... Úplne bežne sa už predávajú induckie na 230V AC, nemajte strach. Ak vám smiem poradiť, vybere si dosku, ktorá má samostatné ovládanie pre každú platňu, nie ako to má práve vami vybratá.
Odpovedať
máme síce inú ale tiež má napájanie na 220. žiadny problém
Odpovedať
@janulikk "Ak vám smiem poradiť, vybere si dosku, ktorá má samostatné ovládanie pre každú platňu, nie ako to má práve vami vybratá." Samostatne ovladanie coho ?
Odpovedať
@jarosujo aby mala každá zóna vlasté ovládanie, vo vybranom prípade si najskôr musíte vybrať zónu a k nej potom volíte výkon, potom vyberiet o5 zónu a o5 jej výkon atď. o tomto som písal: http://varne-dosky.heureka.sk/electro...
Odpovedať
@janulikk Aha, tak to ma aj ta moja. Vyberie sa platna a potom vykon. To taka snad ani neexistuje, aby sa nedala kazda platna ovladat samostatne.
Odpovedať
@jarosujo ak používate dve platne naraz, pri vretí oboch hrncov oceníte okamžité zníženie výkonu jedným tlačidlom, kdežto u spoločného voliča musíte stačiť tlačidlá až dve (najskôr vyberač zóny a potom zníženie výkonu)
Odpovedať
@jarosujo vsetky indukcie su na 230V, uz sa to tu preberalo hladajte na fore
Odpovedať
@jarosujo zratajte si 2x1,4kW + 2x1,8kW = 7,6kW to vam pisu v navode, ale vo specifikaciach mate prikon 4,6kW takze ta indukcia urcite ochranu pred ''pretazenim'' ako to nazyvate ma. Zapojenie by malo byt na spodnej strane dosky alebo navode ktory ste dostali s doskou, musi tam byt aky prierez kabla a aky istic pouzit!!. Vo vasom pripade kedze som na nete nic nenasiel ohaldom zapojenia budete nusiet pripojit min. 2 istice, a to nie je trojfazove zapojenie ako si to vacsina ludi mysli. A idete to alebo mate to uz zapojene?
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo nezvladne to ani dve platne na boost naraz.
Odpovedať
@janka279 to ste ako vypocitali, ci len pocit?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarosujo navod som nasiel tu http://www.kamennyobchod.cz/files/use... ale naozaj to tam nepisu uz vam ostane len zavolat distributorovy ked nieco predavanu nech daju info. ja mam whirlpool ''len'' 3 zony a mam to zapojene na 2x10A istic privodny kabel je 5x1,5mm2, ked som to mal len na jeden 16A istic a zapol som 3 zony naraz na boost vyhodilo istic lebo doska nema take elektronicke regulacie ako ta bosh co ste si vybrali.
Odpovedať
@jano2007 Este nemam tu indukciu kupenu, len vybratu. Do kuchyne idem tahat tri fazy, takze je moznost kupit aj silnejsiu indukciu. Ale myslim, ze tato by mala stacit.
Odpovedať
@jarosujo preco by nestacila ja mam 3 zony max 4600W, v booste ma najsilnejsia 3200W ale to ked pustite tak len ak vodu zohriat lebo vsetko ostatne by prihorelo v podstate to ani nepouzivame. tu je zapojenie mojej indukcie, tam je jasne ako to zapojit treba http://www.modrastrecha.sk/blog/jano2...
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 z vlastnej skusenosti. Mame taku indukciu doma. Ked dam na dvoch platniach boost zaroven, hodi ma to na najvyssi mozny stupen na oboch platniach.
Odpovedať
@janka279 tak potom pardon, no tohle asi inziniri z NDR nedomysleli :-) , pozeral som manual a tam pisu ze boost sa da nastavit v 3ch urovniach. Ked to clovek nema moznost najskor odskusat tak potom moze byt po kupe nemylo prekvapeny
Odpovedať
@jarosujo treba jednoznacne 400 V, aj za cenu dodatocnej instalacie kabla. 230 V je nudzove zapojenie tam, kde nie je mozne prerobit elektroinstalaciu. Kabel sa da natiahnut dodatocne aj zvonka popri zakladoch domu. Ja som priplatil, elektrikar ma s 230 V niekam poslal :-D .
Odpovedať
@peto99 Ja budem mat 400V v kuchyni. Otazka je taka, ci 4,6kW indukcia staci alebo skor hladat okolo tych 7kW.
Odpovedať
@jarosujo jednoznacne 7 kW, funkcia boost je na nezaplatenie
Odpovedať
@jarosujo tuto janka279 tu vasu vybratu indukciu ma tak sa spytajte jej, ma to 7,6kW(spolu 4 zony) len ci to vie naraz aj dat zo seba, asi nie
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo urcite ak mate moznost, tak hladat 7 kW. Ako som uz pisala, nam napriklad nejde dat naraz ani dvoch platniach boost. Dokonca ani tak, ked na jednej platni mam najvyssi stupen 9, tak uz na druhej neviem dat boost. Viem dat na 3 platniach naraz najvyssi stupen 9. My ale nemame uplne presne ten isty model, ako si pisal, ale PIA 645B18E. Rozdiel vsak vidim iba v ovladani a v oramovani. Inak, este k otazke, ci nas to neobmedzuje. Ani nejako vyrazne nie. Dokonca, to ze nejde dat naraz na 2 platniach boost, som si vsimla len nedavno. 😊 No je to z toho dovodu, ze varime dost malo. Keby som ale bola gazdinka, ktora rada a vela vyvara, asi by to uz bolo trochu obmedzujuce.
Odpovedať
Vdaka za reakcie. Rozhodla moja polovicka - bude jej stacit boost len na jednej platni. A kedze to zvlada stupen 9 (cize maximum) na troch platniach naraz, tak to bude az az. Do kuchyne privediem 400V tak ci tak. Ak by bolo treba v buducnosti vela a rychlo varit, nebude problem indukciu vymenit za vykonnejsiu.
Odpovedať
@jarosujo vsak si predcitajte ten navod na pouzitie co som vam v linku poslal vyssie, ten boost sa da nastavit v 3ch stupnoc, ak ma janka279 nastaveny boost na 3 co ''papa'' 20A teda 3600W a k tomu zapne este druhu zonu na boost zase 3600W to je spolu 7200W samozrejme ze to je sakra velky odber a doska to zreguluje sama aby istic nevyhodilo.
Odpovedať
@janka279 viete nam tu povedat na kolkych isticoch mate zapojenu tu indukciu?
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 to zial neviem.
Odpovedať
:-(
Odpovedať
@jano2007 Cital som manual a mate pravdu, su tam 3 stupne ochrany maximalneho vykonu. 20A/16A/13A co sa rovna 4600/3680/2990W maximalny odber. Ak to dobre chapem, takto sa da vlastne indukcii "povedat", aky mam istic a zabranim tak jeho vyhodeniu. Mensia platna ma na boost mode 1800W a vacsia 2500W. Podla tohto by to malo dovolit zapnut pri 20A nastaveni boost na dvoch platniach naraz, ale aspon jedna platna musi byt ta mensia. Pani/slecna Janka - mozte skusit to tak zapnut ? Ak to pojde, tak to mate nastavene na maximum.
Odpovedať
@jarosujo akurat jedna vec ma prekvapuje, ak sa to nastavy na tych 20A tak ja by som bol mimo hru lebo ja mam hlavny istic domu 3x20A tak zan nemozem dat zase 20A istic. Janka279 nevie povedat na kolko isticov to ma zapojene 1 alebo 2.... Ja to mam na 2x10A istic, pytal som sa manzelky ci ide boost aj na dve zony, ze ano ale nie velka a stredna spolu vtedy vyhodi istic ale zase keby som dal 2x16A tak pojdu na boost vsetky 3. A ked varite verte mi ze ak date boost a nedate si pozor ako dlho tak jedlo vam prihori na 100%
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo skusala som rozne kombinacie platni, ale boost nejde akonahle idu dve platne naraz. Ani v pripade dvoch malych platni naraz. Resp. len v tom pripade ide boost, ze druha platna ide na 5 a nizsi stupen.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?