Hlavná pracovná plocha do L

Profilova fotka
Chcem sa spýtať na skúsenosti alebo poradte. Rozmýšlam nad rozložením kuchyne a jednou z možnosti je vytvorit hlavnú pracovnú plochu o rozmere asi 130cm ale bola by do L (takže 70x60). Nebude to nepraktické?? Vdaka za vaše postrehy.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den myslim ze to nieje neprakticke. Ale par veci by som asi upravil na vami prilozenom navrhu. Doporucoval by som vam dat do rohu spodnu rohovu skrinku s dvierkami, tak aby sa vyuzil a kut, moze mat aj otocny kos. Tieto byvaju v rozmeroch napr. 90x90cm. Tym by sa mohol sporak posunut doprava o 30cm a na lavo od sporaka by vzniklo viac priestoru na bar (predpokladam ze tam chcete barove sedenie kedze su tam stolicky). Teraz sa mi tam zda malo miesta kedze sporak by som aj kvoli bezpecnosti posunul. Na pravo od sporaka by bola 30cm siroka vysuvna skrinka na koreniny, olej, .... na lavo potom supliky na pribory, taniere... Skoda ze nieje na ubrazku vidiet ako linka pokacuje na pravo od umyvadla. Pripajam aj obrazok pre predstavu. Rozmery presne neviem, vychadzal som z vasho obrazku, takze je to len priblizne. Ak je obrazok maly tak je aj v mojom albume, tam by to malo byt citatelnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
..ano vcelku rozumne riesenie Martin,ziet som toho nazoru,vyrabam kuchyne na mieru a tiez by som to riesil takto..ale je to len a len na zakaznicke,niekedy ani rady nestacia a ked je to hotovo,uz je neskoro sa nad tym zamyslat... ale naozaj ta kuchynka by bola praktickejsia ako si to myslel ty..
Odpovedať
Profilova fotka
@ewulka8 ja mam roh, zadny rozmer je 2,15 a druhy 1,9 - v podstate pracovny priestor len 0,6m a vyhovuje... ked sa inak neda ;-) a v roku mam tiez 90x90, potom hned 60- rura a konci to 40cm zasuvkami :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinnagy Dakujem veľmi pekne. Tak ako je to na vašom návrhu by to bolo celkom fajn, len sa obávam že mojim rozmerom by to asi nestačilo. Moja kuchyna má 3x2,35x2m (stena na ktorej je varná doska). Za nou je obyvačka a to sedenie chcem poriešiť nejaké barové sedenie, ktoré by malo byť pod predlženou pracovnou doskou aby som ho využiaa aj ako barové sedenie aj pracovnú plochu. Rozmýšlam či ju urobit podľa plánu A, alebo B vid foto (na fotkách nie je správne barové sedenie, ide iba o to rozloženie či do L alebo do U). V tej pôvodne priloženej fotke som do rohu dala 120 rohovú skrinku s takými tými výsuvnými košmi ale pravda je, že aj podľa mna sú praktickejšie 90x90. K tým úzkym skrinkám hm na spodné skrinky by som rada poriešila nejaké väčšie, širšie nakoľko medzi vysokými skrinkami by som chcela aspon 40cm potravinovú skrinku - pride mi taká praktická aj na ten olej, hádam? Ako hovoríte z toho pôvodného obrazka nebolo vidieť celú kuchynu. Ešte raz vdaka za postrehy :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@ewulka8 tento posledny navrh je rozhodne lepsi, drez daj co najviac ku stene - odkladacia plocha moze byt kludne nad umyvackou... ja mam kuchynu ako som pisala 1,9m - tam je varna doska - na 2,4 - tvoje 3 metre su krasne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 :-) potešila si ma, že moje 3m sú krásne, mám pocit, že mi to bohate bude stačiť :) keď každá alternatíva rozloženia kuchyne má svoje pre a proti, treba sa rozhodnúť, vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ewulka8 zaklad je v takto malej kuchyni vycarovat co najvacsi priestor medzi varnou doskou a drezom - nalepit odkvapkavaciu cast co najviac na stenu a varnu dosku zo strany nechat tak 40cm - to je uz luxusny priestor tam ;-)
Odpovedať
pracovna plocha L je podla mna najpraktickejsia - postavis sa do rozku a siahnes nalavo, vsetko po ruke, siahnes doprava, takisto :-D
Odpovedať
neviem ci je najlepsie mat co najvacsi priestor medzi drezom a varnou plochou-naopak su daleko od seba. naco je ti vkuse velka prac.plocha.
Odpovedať
Profilova fotka
Je jasne ze kazdy ma v kuchyni ine zvyklosti a inak by riesil (alebo je zvyknuty) na rozmiestnenie a detaily. Z praktickej stranky si ale myslim ze je najlepsie rozmiestnenie chladnicka > drez > sporak. 1. potraviny z chladnicky alebo spajzovej skrine vyberieme - tu je dobre mat nejaku mensiu odkladaciu plochu ak vyberame viac veci naraz a ak je to priestorovo mozne.aby sme mali kam potraviny polozit 2. potom ich v dreze umyjeme - zelenina, ovocie, maso 3. medzi drezom a varnou doskou je dobre mat vacsiu plochu preto, ze tu umytu zeleninu cistime, krajame, porcujeme a pripravujeme na varenie. 4. varna doska by mala mat po oboch stranach dostatocny priestor na odlozenie veci potrebnych pri vareni, ingrediencie, olej, vyklepane rezne, cesto na palacinky... :) :P 5. dalej je vhodne ak nasleduje servirovaci priestor napriklad barovy pult, pripadne volna pracovna plocha na ktorej je priestor na dokoncenie, upravu jedla. To je samozrejme idealny stav, aspon myslim :), Je to dost obmedzene priestorovymi moznostami kazdej kuchyne. My osobne mame kuchynu v tvare U. Zacina chladnicka potom je 30cm odkladacia plocha, potom odkvapavanie na dreze a drez, potom 120cm pracovna plocha a roh. Dalej v cele U je varna doska a sporak s 30cm po oboch stranach a potom 240 cm volna pracovna plocha kt. je z casti aj ako barovy pult. funguje to :) Netreba zabudnut ani na dobre osvetlenie prac. plochy
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska pri takychto rozmeroch ten drez a varna doska az tak daleko teda fakt nie su ;-) - cca 1,5m, ja mam 0,6m aktualne :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1,5m je dost to sa da pekne rozdelit na 80 a 70 cm, ale ak sa chce niekomu so vsetkym natahovat -dres-sporak....
Odpovedať
Profilova fotka
Po niekoľko hodinovom premýšľaní a asi už aj z únavy som dospela k akému takému výsledku a? ako tak pozerám všetky Vaše rady, príspevky som využila :-) , povzbudili ma do niečoho čo by som inak zavrhla a? som sa zasmiala lebo to čo mi vyšlo sa predsa zhoduje s foto autora martinnagy - Vzdala som sa niektorých vysnívaných prvkov a už to tak dúfam aj nechám! Takže nech sa oteplí môže prísť vodár a ten to "zaklincuje". Ešte raz vdaka všetkým ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte damy a pani. mam mensi problem, chcel by som vyuzit kazducky priestor v teraz uz dost malej kuchyni, ktoru mame.. pripajam obrazky, ako by som to poriesil ja, ked mate akykolvek iny navrh rad ho prijmem, sam som s tym akosi nie stotozneny a neviem ako to ,,poprehadzovat,, do dokonalosti... na prvom obrazku su rozmery - od dveri po stenu 250, dalej od steny po dalsie dvere 170cm. za dverami v rohu je 50 x 60cm priestor ale ten by sme chceli nechat volny, dvere nalavo maju 80cm a napravo 65cm. druhy obrazok - zlava od steny po dvere je 150cm, ale vyuzitelnych je len 130, lebo su tam rury k radiatoru, ten ,,ostrovcek,, nerad to tak nazyvam, ale aby bolo jasne o co ide bude mar rozmery 130 x 60cm ´, bude tam sikmy barovy pult ( ktory sa mi nedal urobit tak je rovny ), a barove stolicky na rychle ranajky a podobne.. este dodam, ze plyn mat nebudeme a voda sa bude prerabat, takze na prvom obrazku moze byt drez s umyvackou kdekolvek v tom ,,L-ku,, . dakujem za kazdy napad, navrh, zmenu a podobne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?