Granitový drez pre a proti

Chcela by som sa opýtať na vaše skusenosti s granitovým drezom , uvažujeme , že si ho zadovážime. Budem rada za akékoľvek pripomienky a skúsenosti ďakujem
Odpovedať
Určite odporúčam, mám. Žiadne negatíva nepoznám. Len pozor na farbu, napr. na čiernej vidieť vodný kameň.
Odpovedať
Najvacsie negativum je krehkost. Jedno posmyknutie hrnca a je po drahom granitovom drese-vlastna skusenost. A to stal 390€.
Odpovedať
myslim ze keramicky je ovela krehkejsi. za mna ano. len pri tmavom pozor na vodny kamen a pri svetlom pozor na flaky :-) staci sa onho len normanle starat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Mám tmavý a nemám problém ,len vytriem...aj napriek tvrdej vode som veľmi spokojná
Odpovedať
Profilova fotka
ti co ho mate dlho, nepozorujete spinu a nejake plesne v okoli zapustenia drezu? upozornovali nas na to, ze to mozno bude po par rokoch problem - ale to mi pride skor ako zalezitost starostlivosti o drez nez o material.. aj pri obycajnej keramike je to skarede po case, ked ma clovek okolo drevenu prac.dosku a vela vody.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja mám biely schock - a môžem potvrdiť, že napriek starostlivosti špeciálnymi prípravkami od výrobcu sú v okolí odtoku nedostatky - nie je to špina, ale je to akoby také zošúchané, vyšedivené - a to sme kupovali najodolnejšiu úpravu - cristadur
Odpovedať
Profilova fotka
treba kupit poriadny = BLANCO, urcite je vysoko odolny voci rozbitiu, nie je krehky, dobre sa udrziava, v starom byte sme mali biely, nebol problem s cistenim, nebolo vidiet ziadne flaky, teraz na dome mame sivy a opat velka spokojnost, jednoznacne odporucam
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Drez :) Je pravda že každý mi hovoril, že granitové sa fajn udržujú, že sú pekné atd.... Ale čo sa stane s tanierom, alebo pohárom keď spadne do nerezového drezu a čo keď spadne do granitového? Známa menila nerez za granit a nieje moc spokojná, pretože už kadečo porozbíjala, alebo "obila" Takže ja som sa po dvojmesačnej úvahe rozhodla pre nerezový. Jednak mám veľký drez 50x55 a nebola som ochotná dať za granitový 400 ci 500 €, pri nerezovom sa nemusím báť, že rozbijem samotný dres, a tiež plus teda aby som stále niečo nerozbila v ňom.... :)
Odpovedať
mam podobny nazor ako rs_nina, tiez som zvazovala ci granit (alebo teda vselijake tie modifikacie) alebo nerez a vyhral nerez, neni este kupeny, ale isto bude :-)
Odpovedať
mám nerez a kvôli údržbe nikdy viac!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?