Dva rohy v kuchyni, poradte so s nimi

rohove skrinky su dost neprehladne :(
Odpovedať
1
2
11
ta vysoka skrina s rurou a mikrovlnkou je dost rusiva...co tak ju zrusit, ruru dat klasicky pod varnu platnu a mikrovlnku na policu ktora by bola na stene vedla chladnicky? ta polica/police by mohli byt prepojene s otvorenou policovou skrinkou co je vedla v rohu. zvacsili by ste si pracovnu plochu a ten roh by viac dychal. ak sa mozem opytat, kde vam robili navrh?
Odpovedať
Profilova fotka
ten otvoreny roh na spodnych skrinkach by som nedavala...mam ho 10 rokov a bola to najvacsia somarina aku som si mohla vtedy vymysliet.... stale tam treba utierat prach, nic rozumne sa do toho neda polozit...
Odpovedať
@aaandrejka aj ja som mala kedysi taký roh,nie neodporučam.....dnes mám novu kuchynu a všeto skrinky s dvierkami. Nechce sa mi utierať pravidelne mastný prah.@monciqa Nechcela by som ani rohovy dres s vyvýšením...máš dosť priestoru na klasický. Pri vyvýšení ti vznikajú dalšie rohy a kúty na vytieranie a vyšparavanie omrviniek a kadejakej špiny od potravín. Posun trochu varnu dosku do prava a daj si o krok 60cm aj dres na tu istu stranu.Budeš to mať poruke a miesto na MW trebárs v tom rohu,kde máš teraz drez, a suhlasím aj s tým ako ti píšu baby predo mnou.
Odpovedať
Profilova fotka
toto je velmi zly navrh kuchyne,, kto ti to takto navrhol? ta vysoka skrinka s rurou je tam akoby od veci.... nenapojena, nic.... jeden roh zrezany, druhy nie.. to vyzera divne... Cele prepracovať.... ak chces silou mocou mat ruru v tej vyske, tak potom sa to musi napojit inak, napr. tak ze horna skrinka bude aj na tej strane rohova a pokracovat bude do tej vysokej a potom nad chladnicku dať tiež nejaku skrinku, nech je to vyskovo jednotne. tie police dole nevyuzijes, spoj ich dvierkami do skrinky a spojeneho rohu.... ako ti napisem na konci prispevku.... TO umyvadlo je hentak najhorsie ako moze byt... lebo pride o strasne vela priestoru do stran nevyuziteho... zrazaj si , kolko plochy ti od rohu doprava od rohu dolava vezme ten umyvaci roh.. Keby si tam dala klasicky roh a umyvadlo smerom odkvapavanim do rohu, tak vela ziskas..... ako na obrazku, len opacne drez.... inak aj tam je otvaranie rohu rovnake, ako na druhej fotke, len ten druhy diel dvierok je uzky asi 20cm :) A rohy, na ktore sa pytas..... si daj otvaranie tak, aby ti co najviac otvorila skrinku a tym padom roh vyuzijes bez problemov, vid fotka....
Odpovedať
@lucianakoniku Trenab
Odpovedať
Profilova fotka
@monciqa keby si zrusila ten lomeny roh s umyvadlom a dala taky, ako som ti dala fotku, okrem ineho ziskas aj normalnejsi rozmer spodnych skriniek a vyhnes a tym dvom nezmyselnym sližikom popri suflikoch pod varnou doskou....
Odpovedať
@katrin21 :) tie sliziky som tam chcela ja..jedno na korenicky a jedno na utierky. A drez po oknom nechcem, bude zbytocne frkat. Okno je 35 cm od steny..na nakrese nie je rpesna mierka.
Odpovedať
Profilova fotka
@monciqa nic ti frkat nebude, ja mam prene tak drez a vidis , ako mi zacina ookno, ta fotka je moja kuchyna..... drez mozes dat na tu stenu pod horne skrinky.... ked nechces pod okno.... a v rohu by bola len odkvapavacia plocha. kazdopadne, toto nie je profesionalne dobre navrhnuty navrh kuchyne..otrieskala by som im ho v trenabe o hlavu....skaredo povedane.... fakt bez ladu a skladu, kazdy roh iny, ta vysoka skrinka od veci... urcite sa to da aj lepsie. Alebo to len nahadzali ako si im ty povedala, ze to chces? ci ako?
Odpovedať
@katrin21 ja som mala len predstavu, a su divne dlhe tie steny cize trebalo vela prepocitavat..takto to sedi na milimeter..
Odpovedať
Profilova fotka
@monciqa tebe ta vysoka skrinka a ta chladnicka tam nepride od veci?? len tak polozena, k nicomu nenapojena?
Odpovedať
celé to je odveci, @katrin21 má pravdu. Hlavne čo prepočítavať? Veď je to jednoduchá kuchyňa. Len zmasakrovaná.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 @stolverka asi tak. @monciqa niekedy je dobre vyžiadať si od návrhára jeho nápady, predsa sa tomu venuje pravidelnejšie. Sú ale aj takí, čo zoradia skrinky ako povieš Ty a potom to nemusí byť až tak praktické (bez urážky) Baby Ti radia dobre. Skúste prerobiť tú linku, v tejto nebudeš mať pohodlie...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@prirodokochac ty si fakt myslíš, že niekto kto je schopný namaľovať hento má nejaké nápady?
Odpovedať
no to ste mi dali :(
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka chcem tomu veriť. Z praxe tvrdím že nie vždy prejde, čo navrhujem zákazníčke. Teraz práve robím tiež takú linku, kde jeden roh je diagonál a druhý s tými dvomi dvierkami. Proste lebo tak treba. ( náš zákazník, náš pán) Ale radšej už budem ticho, lebo zase si niekto rypne, že nie som pro...
Odpovedať
@prirodokochac ja viem, že je to tak, poznám to veľmi dobre. Ale hento by mi vypichlo oči keby to mám dať von. To proste nepustíš a to mi nehovor. ;-)
Odpovedať
@prirodokochac ukaz ty co by si tam vymyslel !
Odpovedať
Profilova fotka
@monciqa prepac, ale snazime sa ti povedat, pomoct, nech ta kuchyna vyzera ako ma :) neber to v zlom... mozno to tak ty nevnimas, ale nie je to dobre navrhnute.... a da sa to ovela lepsie. Vies, nie kazdy ma cit pre to, aby navrhol nieco fajn, aj ked robi v kuchynskom studiu a mal by.. bohuzial... stane sa. Ty tam uz mas dané, kde bude voda, plyn, alebo sa da este hybat s tym? ake su tam rozmery stien toho učka? @prirodokochac ano, obcas si ludia nedaju povedat, to mas recht.
Odpovedať
ono to je navrhnute uplnym laikom, je to zly navrh.
Odpovedať
@katrin21 je to len navrh, nic pevne este nemame, preto som to sem hodila aby ste mi poradili..rozmery od oknovej strany 2260, 3900, 2070..este bez omietok vsetko..sme uplne na zaciatku..
Odpovedať
@ohmm co konkretne tram vadi ? dajte konkretne vady..
Odpovedať
Ufff.... Tu mycku na druhu stranu blizsie k varnej ploche. Tam kde je chladnicka dak na celu stenu vysoke skrinky, nad prac.plochu trebars roletu na mixer, chlieb...... Normalny roh ako ti radi @katrin21 korenicky do suplikov, uzky vysuv len preplatis, utierky v nom neschnu. Tazk sa radi,ked clovek nevidi podorys a rozmery.
Odpovedať
@monciqa uz som vam pisal konkretne
Odpovedať
@monciqa to co v tejto kuchyni velmi nefunguje, je pracovny trojuholnik medzi chladnickou, drezom a sporakom. ked budes vyberat z chladnicky veci ktore potrebujes umyt (zeleninu, maso,...) budes s nimi cestovat po celej kuchyni. idealna poloha chladnicky by bola vlavo od drezu ale to len v tom pripade, ze by ste volili vstavanu chladnicku, volne stojaca by posobila rusivo. nie je jasne ako vyzera zvysok priestoru, z ktoreho je pohlad do kuchyne robeny, a aky je velky, preto sa tazko radi co s tym. osobne si myslim ze sa treba zamerat na celkovu dispoziciu kuchyne, t.j. rozmiestnenie ploch na umyvanie, varenie, chladnicku a adekvatne pomedzi ne pracovne plochy. urcite by som na tvojom mieste zvolila ine kuchynske studio, nech sa na mna trenab nehneva, ale radsej nez by som mala zakaznikovi odovzdat takyto navrh, radsej kuchynske linky nenavrhujem.
Odpovedať
@lucianakoniku ved to, ze potom je tam velky otvoreny priestor do jedalne, a nechcem chladnicku vycapit na roh ku oknu, a zase drez niekde do tmaveho roha na druhu stranu..
Odpovedať
Profilova fotka
@monciqa je to naozaj nešťastný návrh, ty to možno nevidíš, ale ľudia sa ti snažia poradiť, takže určite pripomienky neber v zlom :-) podľa nákresu mám dojem, že sa ten priestor celkom dosť otvára do obývacej izby. čisto teoreticky, ak by toto bol priestor mojej kuchyne spojenej s obývačkou, snažila by som sa ju čo najviac "uzavrieť", "upratať" aby nepôsobila rušivo. nedala by som žiadne rohy, iba rovnú líniu linky popri stene do ktorej by sa prípadne dali umiestniť vysoké skrinky na vstavané spotrebiče (rúra, mikrovlnka, a áno určite zabudovať aj chladničku). oproti tejto rovnej línii by som dala kuchynský ostrov, ktorý by linku uzavrel smerom k obývačke. na časti linky pri stene by bol aj drez a varná doska na ostrove. a zvážila by som aj tú farebnosť :-) viem, toto je čisto subjektívna vec, ale tá zelená na horných skrinkách by sa ti rýchlo zunovala. ja som dala zelenú tapetu ako zástenu a po 2 rokoch mám chuť ju vymeniť :-D
Odpovedať
@ups pri chladnicke je este jedna stena, ide asi do pol kuchyne a je otvorená len do kosostvorcovej jedalne..cize preto chladnicka a ta vysoka skrina ani nebude vidiet..je narocky skryta za stenou..
Odpovedať
Profilova fotka
@monciqa zakladom v kuchyni je pracovny trojuholnik - proste potraviny treba skladovat (potravinova skrina, chladnicka) potom ich treba umyvat (umyvacia zona) potom pripravit (pracovna plocha) a potom ich upravujes tepelne (rura a sporak). Cize v tomto poradi - a je jedno, ci je kuchyna linearna, alebo do U, alebo do L... nemozes pliest zony, ako to mas ty -- chladnicka na druhom konci ako drez a sporak v prostriedku.... cele zle. Rovnako ako je zle davat vedla seba chladnicku a ruru -- ale ok, toto robi vela ludi, moje energie to nie su... daj sem podorys, okotovany.... ako presne mas steny -- a urcite ti tu poradia.... A na toho cloveka, co robil ten navrh, by som sa zvysoka vytoto..... ak teda nerobil iba to, ze ty si mu diktovala ako to chces a on to kreslil... Ak je toto hore samostatny navrh z kuchynskeho studia - popozerala by som sa po inom. Alebo minimalne po inom pracovnikovi, ak to kuchynske studio chces. (ale pre mna by to bol jasny znak ze nie)
Odpovedať
Profilova fotka
@monciqa ale to na tom tvojom návrhu vôbec nie je vidieť ani si o tom nepísala. ak chceš aby ti tu niekto k veci poradil mala by si hodiť pôdorys s rozmermi celej miestnosti, nielen kuchyne, ale aj zvyšku s ktorým je spojená.
Odpovedať
pridala som podoris..ak by vedel niekto poradit co s tym :(
Odpovedať
1
2
11
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?