Dĺžka stola pre 6 osôb

Profilova fotka
Ahojte potrebovala by som poradiť aká by mala byť dĺžka stola pre 6 osôb + rozťahovanie na dokopy 8 osôb. Vypočítava sa nejaká dĺžka na osobu? Ako to máte vy? Ďakujem za radu. ;-)
Odpovedať
zalezi aj od velkoti sedakov na stolickach, ci sa vojdu vedla seba, ale na osobu rataj minimalne 50cm na jedenie. takze idealne stol od 150cmx90 urcite
Odpovedať
Profilova fotka
150cm je pomerne malo pre 3ch ludi , 180cm a viac ,sirka 90cm je ok roztahovanie teda 240 a viac
Odpovedať
tomasforgacs ma pravdu, ak budu tri stolicky vedla seba, ale ak budu dve na dlhych stranach a jedna na strane 90cm, tak staci stol 150 az 160m
Odpovedať
180, roztiahnuty 240.
Odpovedať
@dominant440 môžeš tam usadiť ľudí ako chceš, proste 150 a 160 je pre 6 osôb málo. Je lepšie neradiť keď nevieš v skutočnosti.
Odpovedať
@stolverka zaujimave, ze mame doma stol 160x90 a s prehladom sa pri nom naje 6 ludi, a v strede este aj servirujem jedlo. Ja som napisala, ze stol OD 150cm, cize 150 je min co by mala mat. Ale ak chce usadit 3 ludi vedla seba, uznavam, ze 150cm je malo a musi zacat aspon od 180cm.
Odpovedať
.od stolára viem, že na osobu sa ráta 60 cm, my máme tri stoličky z jednej a tri z druhej strany -máme teda 180 cm dlhý a 90 cm široký stôl a v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
min 60 cm na osobu,ale ak jedia z jednej misy,moze byt menej ;-) sirka stolicky neurcuje pocet ludi.mozno v skolke. pozdravujem
Odpovedať
Profilova fotka
@dominant440 @tomasforgacs @atlaska @stolverka @mishhha @clus Ďakujem , no chceme dve stoličky na dlhých stranách a po jednej na kratšej strane. takže podla toho mi to tu vychádza asi 180 cm a 240 po roztiahnutí. to by sa nám aj vošlo. x-)
Odpovedať
ja nemam rada na jedalenskych stoloch, ze su vsetky rovnako "uzke" ... mne sa proste 90cm zda zalostne malo ... cize ak raz, tak si dam na mieru spravit dlhyyyyyy a sirsi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@abbeylee :-) aj to je možnosť.
Odpovedať
Mame cca 2mx1m a je tak akurat na pohodlne stolovanie. Pod 190 cm by som urcite nesla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
máme teraz nový stôl od Karpiša. Dl.1,8m a 8 stoličiek okolo neho. Uplná paráda. Meter široký. Doteraz som trpela,ked nás bolo viacej. Dá sa rozložiť 2x po pol metri pri iných príležitostiach.
Odpovedať
Profilova fotka
dlžka musi byt min. 180cm... zmesti sa aj na 160, ale to je strasne natesno... tych 180 je akurat pre 6 ludi, ak maju sediet normalne a nie za vrchstolom... to by bolo uz vlastne 8 ludi nas ma 180cm a roztahuje sa na 280 :) z kazdej strany 50cm sa da pridať, nie je v strede prerezany.. je od Karpiša
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@dominant440 6 ludi sa najete, ale asi sedite aj za vrchstolom, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ďakujem a pri tej 280 sa tam koľko ľudí naje? Idem sa mrknuť na toho Karpiša ak majú stránku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominant440 přesně tohle tvrdí moje kamarádka..mají 160 cm..a říká, že se v pohodě vejde i 6 lidí, 3 a 3 naproti sobě....takže to tak také budeme mít..ve výrobě je stůl 160 cm....běžně tam budou 4 židle, při návštěvě 2 přidáme.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetliptay stranku maju v pohode.. no vela sa tam zmesti.. zalezi ako sa potlacia... ale rak rataj min. o 4 ludi viacej, ved na tych 50cm z kazdej strany 1 clovek navyse.. takze asi 12 ludi si tam pohodlne sadne (5 na kazdu stranu a 2 za vrch stola) ono, plati pravidlo, ze na POHODLNE sedenie potrebuje clovek 60cm sirku.... takze ked sa potlacia, sadnu aj za 160cm,ale uz je to natesnejsie..
Odpovedať
Profilova fotka
My mame momentalne 180x90, sedenie pre 6 no 2 za vrch stolom. Ked sme 6, stol nalozeny taniermi pribormi poharmi plus servirovavie misy dake flasky atd stol je plny... Mensi ako 180 by som nedaval. Ak maju ludia sediet 3 vedla seba, stol 200cm s tym ze nohy stola budu v rohoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 Ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si vybrali 180 x 85. Myslite ze tych 85 je malo? Pozeram ze tu mate az meter na sirku.... tak som zavahala.
Odpovedať
Profilova fotka
asi záleží i na druhu stolu...nejlepší,aby nohy nezavazely vůbec, proto máme na míru s jednou středovou nohou..takže se tam i při 160 cm opravdu může najíst i 6 lidí...pokud jsou ale klasicky 4 nohy,které vlastně prostor docela omezují, tak při 160 cm ..no nevím nevím....kdybych měla víc místa,dala bych určitě 180 i 200 cm.....ale ho nemám,tak nám to bude stačit i takhle :-)
Odpovedať
@katrin21 ano. 2 za vrchom a 4 na dlhej strane stola, s tym, ze mame este blbo nohy, lebo to mame pozicany stol a ten je taky rustikalny, cize nohy su dost vo vnutri, takze to obmedzuje. Ale mozno ked by sme mali stredovu nohu, alebo uplne na kraji nohy a nemali take velke stolicky (pohodlne, ale veke podsedaky), tak sa nejak natlacime aj traja vedla seba. Dobrych ludi sa vsade vela zmesti, ci? :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?