Digestor a drez

Zdravim. Zariadujem kuchynu a mam medzi dvoma nie idealnymi moznostami medzi ktorymi sa neviem rozhodnut. Prva moznost je ze drez bude kusok od privodu vody a odtoku ale potom sporak s digestorom budu dalej od vyvodu pre digestor. To dalej znamena tak 3 a pol metra a prekonanie jedneho rohu (vnutorneho). Predpokladam ze je mozne tahat odvod digestoru cez horne skrinky (asi by to nebolo nic moc uzasne) alebo rovno polozit odvod na horne skrinky. Digestor je vstavany. Druha moznost je ze sporak s digestorom budu viacmenej pod vyvodom pre digestor. To by ale znamenalo ze drez bude tak 3 metre od privodu vody a odtoku, taktiez treba prekonat vnutorny roh. Dufam ze ide rozumne tahat voda a hlavne odtok aj do cez roh. Neviem pri ktorej moznosti by viac "utrpela" funkcnost, ktora moznost sposoby casom vacsie problemy, pripadne ktora moznost je horsia z hladiska ergonomie a vyuzitelnosti nabytku. Velmi pekne dakujem za pripadne odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@ulukai Pekny vecer co sa tyka rozlozenia tak urcite by som riesil digestor a co sa tyka otvor na odsavanie tak ...digestory uz nepotrebuju odvod nakolko maju filtre ktore sa daju aj prat a urcite je mensie zlo prehodit digestor ako prerabat vodu a odpad...!!!
Odpovedať
Ide o holobyt, takze vodu/odpad by som neprerabal, akurat teda by to trebalo kus potiahnut (plus roh). Nakolko je kuchyna a obyvacka jedna miestnost, tak by bolo odsavanie digestoru celkom vyhodne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ulukai k odsavaniu digestora - aby sa tam potom nekondenzovala para v tom kolene.. a aby medzi digestorom a rurkou nebola ani centimetrova medzera, lebo tadial rady chodia mysky ;-) - odskusane zial na vlasnej kozi :-D :-N osobne si myslim, ze je to o preferenciach, kde co chces mat, ja by som sa rozhodla tak ako ti radi @1stolar - filtrovy digestor, nie s priamym odvodom... ak ale toto chces, tak potom mas len tu druhu moznost, prerobit vodu :) - privod vody nie je vobec problem, problem moze byt akurat odtok, a sice v akej vyske mas teraz umiestneny odpad, pretoze tam na tuto rurku to musis napojit no a ide akurat o to, ci tam bude dostatocny spad... ale 3,5metra je kratky usek, malo by to ist v pohode.... moj otec je instalater- kurenar a teraz mi robil nedavno projekt na rekonstrukciu jedneho bytu, kde sa voda a odpad tahali cca 15metrov az - do inej miestnosti... a slo to ;-)
Odpovedať
Uff, 15m? Tak 3 a pol bude nic :). Dost preferujem ten digestor mat s odvodom do komina. Z toho co hovoris znie lahsie tahat odpad vody ako tahat digestor, nakolko ten spad tam bude dufam dostatocny, odhadom to bude 30-40cm na tych 3 a pol metra. Dufam ze sa to nebude moc zanasat, aj ked neplanujem tam vylievat nejaky strasny bordel :-D .
Odpovedať
Profilova fotka
Ideálny spád na odpad je 3-5%.Voda a odpady sa dajú ťahať aj po povrchu stien za spodnými skrinkami kuchynskej linky.To samé platí o tom odvode z digestoru.Kľudne ho môžete ťahať viesť po vrchu skriniek.Dá sa elegantne zamaskovať kusom sadrokartonu a pod.Nieje problém s kondenzom.
Odpovedať
Cize tahat digestor taky kus neznizi prilis jeho efektivitu? Nebude to nejak hlucnejsie v takej dlhej rure?
Odpovedať
Profilova fotka
@ulukai nie som odbornik, podla mna to efektivitu neznizi, ale ja by som to nerobila :-D - vadilo by mi ako schovat to potrubie, da sa to sice tym sadrokartonom, ale mne sa to nepaci... vizualne by mi to hooodne prekazalo... zato ak sa rozhodnes odpad a vodu viest za linkou, moze sa ti stat akurat to, ze budes potrebovat sirsiu pracovnu dosku, nie obligatnych 62cm..... co v konecnom dosledku nikdy nie je na skodu, mat ju sirsiu ;-) a v podstate ani nemusis nic sekat, ani nic....
Odpovedať
To je pravda, len asi budem musiet zobrat dosku inde ako z Ikei, tam maju len 62cm :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ulukai ikeacka doska nie je to najvhodnejsie, co je na trhu.... aj ked tiez ju teraz mam, lagan, ale to len kvoli tomu ze tento byt nevlastnime a robili sme tu kuchynu - povodna bola des a hroza :-S no a po pol roku pouzivania je tato doska miestami odrata - na tej oblej casti... kedze som to kupovala s tym ze sa to casom vyhodi, tak mi je to jedno, ale ak by mi toto spravila doska v kuchyni kde byt vlastnim tak by ma to stvalo... inak, dosku nemusis kupovat sirsiu (este neviem co to stoji) ale da sa kupit tiez 60tka a rozrezat po dlzke a tak nastavit.....
Odpovedať
Profilova fotka
@ulukai jo a kuchyna z ikea - velmi dobry napad ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?