Chýba vám osvetlenie drezu pod oknom?

Profilova fotka
Ahojte. Mame mat na kuchyni umyvadlo pod oknom. Vsemozne som sa tomu chcela vyhnut, ale vzhladom na rozmery kuchyne, velkosti skriniek a fakt, ze chcem pod drezom vysuv, mi inde nevychadza... Som vsak zvyknuta pri umyvaní riadu ( hoci bude aj umyvacka, ale predsa) si posvietit svetlom pod skrinkou. Tu vsak nebude, len v podhladoch v strope( bodove pozdlz linky)... Ako ste to riesili vy? Suseda si dala vyviest kabel na lampu nad oknom, ale ja som skor rozmyslala dat nejake bodove otocne svetlo na pravu, alebo lavu stranu steny hned vedla okna... nemuselo by to vyzerat zle.. ako to mate vy? A este by ma zaujimalo, aku mate vysku linky.. predajca nam nuka na moju vysku 92 a potom tusim až 105. Ja som vysoka 180cm, cize chrbat trpi... ale 105 sa mi zda vela.. ideal by bol 95 -6, tak to ma sestra... Nebude mi 92 malo?
Odpovedať
katrin my mame tiez drez pod oknom. Vyriesili sme to tak, ze sme si kupili tenku neonku a spravili trosku sirsi parapet a namontovali to pod neho. Vobec to nie je rusive a super to sluzi s vyskou linky neviem Ja som krpec a drahy ma 190 tak mame kompromis ale neviem presne kolko to je
Odpovedať
Profilova fotka
pralinka.. my uz parapety mame.. to uz menit nemozem.. ale aj tak dik za tip.. :)
Odpovedať
Ja mám v kuchyni tiež dve okná, obe sú od seba v rozmedzí okolo 15-20cm a mezi nimi je batéria a drez. Navyše dĺžka tých okien je 150 cm, čiže mám doteraz tiež dilemu, či tam nebude tma pri umývaní riadu, aj keď umývačku tiež mám. Sestra to poriešila sadrokartónmi, ktoré kopírovali kuchynskú linku s miernym presahom cez pracovnú dosku a do nich dala zabudovať bodovky. Ja som to chcela tiež, no môj drahý to vylúčil, lebo sa mu to nechcelo dodatočne dorábať. Videla som nkdesi na nete na stene medzi tými oknami takú poloblúkovú lampu, no zdá sa mi to rušivé a akoby z núdze cnosť. Dajte nejaké tipy...
Odpovedať
Profilova fotka
enike: my rozvody robime teraz, takze este sa da. svetlo v kuchyni budem mat ako ty hovoris, podzlz celej linky v strope sadrokartonovom... pojde to do L-- cize aj ponad dres, ale podla mna si to budem hlavou tienit... tak neviem.. asi ste nikto nevideli na boku okna na stene lampu ,co ? no dokelu,.. co mam urobit..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som mozno skusila LED podsvietenie pod parapetnu dosku
Odpovedať
kathrin, ja by som to svetlo moc neriesila ak mas umyvacku - umyvat riady tam nebudes a na naberanie vody vyrazne svetlo nepotrebujes... mozno len na umyvanie potravin. ja mam tiez pod oknom umyvadlo - cez den je to uplne v pohode. Ja mam nad oknom skrinku, kedze okno je sice siroke ale nizke, take pozdlzne, takze svetlo davam tam. Ak by som ho nemala tak by som mozno zabudovala do podhladu nad umyvadlo silnejsiu ziarovku, aby ti to dostatocne osvetlila a mozno na toto svetielko dala osobitny obvod, aby si nemusela rozsvietit cele horne osvetlenie len preto ze chces nieco umyt v umyvadle... k druhej otazke - si dost vysoka, zober si tu vyssiu. Ja mam nieco cez 160 manzel cez 190 - mali sme teraz linku 105 a manzel si velmi pochvaloval, ze ho konecne neboli chrbat... pre mna bola trochu vysoka, ale vedela som na nej pracovat , takze pre teba bude idealna. ( v byte mam teraz samozrejme zase tych 95 mozno viac, lebo kamen ma cez 3 cm, cize tiez nie uplne najnizsiu, ale trosku som vysla v ustrety manzelovi aby sa nemusel tak zohynat a mne sa tiez dobre pracuje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dai: diky:-) to svetlo pod parapetou... neviem,ci by voslo.. kolko bude miesto od dosky po parapet a tiez... ja ked umyvam tak frkam, a bojim sa , ci by to bolo bezpecne....
Odpovedať
Pozri toto: http://obchod.interierstudio.sk/produ...
Odpovedať
ahoj dodog, je to velmi pekne - je nato potrebny transformator, ci sa to zapaja na 230?
Odpovedať
my sme mali len bodovky 50W v sadroši a stačilo. nezdalo sa mi to málo. bodovky nie sú priamo nad hlavou, tak sa mi nezdalo, ža by som i tienila, ale ak ste v štádiu ťahania káblov, určite si tam kábel dotiahni, za top nič nedáš
Odpovedať
Je tam návod na sieti...
Odpovedať
Profilova fotka
dodog: a kam by si to umiestnil? zda sa mi to skor pod skrinky... ci na vysku popri okne?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som to dal pod parapet ak tam je toľko miesta.Ak nie tak by som to zapustil do prac.dosky. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslis, ze je to vhodne do prac, dosky, kde frka voda dat elektriku? keby to nie je pri umyvadle, OK, ale neviem neviem... asi ani nebude miesto.. okno nemame nejak extra vysoko a davam si vyssiu dosku, kvoli vyske postavy... inak je to velmi pekne a moderne..
Odpovedať
Dá sa to zapustiť do dosky, nad to krycie sklo do silikonu a ak to len celé neponoríš do vody tak to je bezpečné. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
toto je sikovny napad na osvetlenie.. co ty na to http://uspornaziarovka.sk/forum/2010/...
Odpovedať

Odpovedať
@miavanhaken uf v jednej som sa sekla. Mne by sa páčilo prepojenie vrchnej časti linky nad tým oknom s bodovým svetlom
Odpovedať
@dodog dik za skvely tip
Odpovedať
dodog, prosím ťa náhodou si v skutočnosti nevidel svietiť to led svietidlo Modus? Jedná sa mi o to, ako silno svieti.
Odpovedať
osvetlenie némam a nechyba mi, na oplachnutie a napustenie vody do hrnca mi fakt nechyba.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@katrin21 mozem sa opytat ako ste vyriesili osvetlene drezu pod oknom? My budeme mat pracovnu dosku zarovno s parapetom, cize ani pod parapet nevieme osvetlenie dat.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomilu nedala som nakoniec drez pod okno a nelutujem.. rozkuskovalo by mi to pracovnu plochu a teraz mam pekne suvislu dlhsiu.... Drez som posunula az ako konci okno a je to fajn, lebo cez den mi tam pada este svetlo od okna a vecer mam presne nad drezom bodovku a vobec si netienim hlavou, kedze nie je daleko od steny, ale asi len 30cm.... a na boku mam pod skrinkou este jedno bocne svetlo, ale to zapinam asi tak raz za rok.... Mam v albume fotky kuchyne, mozes kuknut :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/blog/katri... tu mas umiestnenie umyvadla... http://www.modrastrecha.sk/blog/katri... taketo svetlo mam na oboch stranach pod skrinkami..... ked ho takto natocim, zboku svieti presne na drez.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?