Chodbové okno a zároveň aj kuchynské

Ahojte.Vedeli by ste mi poradiť ako rozumne sa zbaviť okna na chodbe ktoré je aj súčasťou kuchyne z jednej strany?V kuchyni máme ešte jedno okno ktoré je menšie,preto keď zamurujeme to chodbové budeme mať tmu.Ako to vyriešiť aby bolo v kuchyni dosť svetla a zároveň aby tam nebolo to chodbové okno.Za rady vám ďakujem.
Odpovedať
@adka2319 celkom nechapem, ako je chodbove okno sucastou kuchyne? to mate kuchynu spojenu s chodbou a niekde na rozhraní je okno?
Odpovedať
a na tej chodbe bude potom svetlo - mate tam este nejake okno, alebo len ziarovkou budete svietit?
Odpovedať
@pepe949 Na jednej strane chodby sú dve okna na druhej je vnútorné jedno okno,ktoré je aj súčasťou kuchyne,ale v kuchyni je ešte aj druhé okno.
Odpovedať

Odpovedať
Možno nejaký sklobetón?
Odpovedať
@adka2319 no to nebude asi take jednoduche, ale je pravda, ze bez toho okna by to bolo krajsie... Mna napadaju tieto moznosti: 1. Neuvazovali ste nad sklobetonom? Mozno nie na celu plochu povodneho okna, ale len v hornej casti nejake 3-4 rady a zvysok domurovat 2. dat tam na presvetlenie podlhovaste okno - plastovy ram s pevnym zaslenim a zvysok domurovat. My sme to tak mali v byte - v kuchyni nad linkou (medzi linkou a stropom sme mali takyto svetlik z plastoveho okna, bolo to medzi kuchynou a kupelkou, kde pôvodne nebolo ziadne denné svetlo (ako v kazdom bytovom jadre). Vôbec to nepôsobilo rušivo. Pripadne nedat tam klasicke cire sklo, ak by sa Vam nepasilo, ze vam vidiet z jednej miestnosti do druhej, ale dat tam "mliecne" alebo nejake vzorove sklo. 3. okno na chodbu uplne zamurovat a to druhe zväcsit Co sa týka tých možností v bode 1. a 2., možno by lepsie vyzeralo, keby ste zamurovali pôvodne okno a ten sklobeton alebo okno s pevnym zaslenim by ste dali az nad to s tym, ze by bolo az po strop. P.S. Skusim pohladat aj foto, ako to vyzeralo, co sme mali v byte a poslem ak to niekde najdem
Odpovedať
erka2 ma tusim predbehla :-)
Odpovedať
@pepe949 Nad všetkými týmito možnosťami aj my rozmýšľame,ale ešte nie sme pevne rozhodnutý.....
Odpovedať
@adka2319 myslím, ze ine sa vymysliet nedá, ak nechcete robit nejake radikálnejsie zmeny, treba len vybrat co bude Vam najlepsie vyhovovat. A ak ten svetlik date tak hore, mozete si na tu stenu kludne potiahnut aj kuchynsku linku do "L" (prip. nieco ine). Nad linkou to nebude tak bit do oci, ako na prazdnej stene
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to okno na chodbu zamurovala,a zvačšila to druhé okno.
Odpovedať
Ja navrhujem okno do chodby nahradit pasom sklobetonu a druhe okno co najviac zvacsit aby ste mali co najviac svetla... x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?