Biela pracovná doska v kuchyni a vaše skúsenosti

ahojte, ti co mate bielu pracovu dosku v kuchyni ake mate skusenosti s udrzbou a pod ??.Ak by ste sa mali rozhodnut este raz dali by ste ju opat?? aky odtien umyvadla k bielej doske doladit ?? dik
Odpovedať
@valenca, pouzi vyhladavac. zadaj slova "biela doska" a vypluje ti niekolko linkov na uz existujuce diskusie tu vo fore. nema zmysel zakladat nove a nove diskusie na to o com sa tu uz x krat bavilo...
Odpovedať
@anairda ok dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
my mame bielu pracovnu dosku, ale uz by som to v ziadnom pripade nedala, je na tom vidiet kazda spinka
Odpovedať
Profilova fotka
@valenca je to v pohode, dala som ju pretoze som menila kuchynsku linku v najme a doska je to jedine, co sa uz inde z kuchyne neda pouzit, takze som brala 2,2m za 17€ :-) - uplna spokojnost, jedina nevyhoda je ze ma 2,8cm, co je dost malo a m useli sme ju trosku nadvihovat o ten jeden cm, takze do vlastneho bytu urcite budem chciet aspon 3,8cm hrubu a zhanam prave tiez bielu - som bola prekvapena, ako to skvelo vyzera ;-) spotrebice a uchytky a drez mam ciernej farby. @semela utierat musis kazdu, akurat na bielej je to vidno viac ako na strakatej, ale povedzme si - ak by ta doska bola strakata, to by si ju neutierala tak casto a mala ju spinavu??? :-S
Odpovedať
Profilova fotka
ja pojdem jednoznacne do bielej farby...je nadcasova a aspon uvidim, kde treba utriet .... mam rada poriadok :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam na starom dome bielu a teraz od vcera mam zase len bielu.Spokojnost.Kuk album.
Odpovedať
ja mám tiež čisto bielu, som maximálne spokojná....
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam skoro bielu, je taka jemne smotanova jednofarebna a velka spokojnost :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pri bielej doske sa dá narábať aj s jej štruktúrou - či už bude lesklá, matná alebo 3D povrchom (hrubá štruktúra napodobňujúca kameň atď). Všeobecne platí čím viac štruktúry tým na nej bude menej vidieť škrabance a možno kde tu aj špinu. Podľa môjho názoru z toho vychádzajú najlepšie dosky nie úplne biele ale s jemnou štruktúrou a hladkým povrchom. Umývadlo by som volil nerez - zaleží od prevedenia spotrebičov a ostatných detailov v kuchyni. Existujú aj granitové biele umývadlá ale tie časom zájdu na miestach kde sa dá ťažšie dostať. Vprípade granitového by som dal niečo tmavo šedé až čierne - napríklad v čierno - bielej kuchyni.
Odpovedať
Profilova fotka
@cubica zalezi aj od tvrdosti vody lebo mali sme cierny granitovy a po pol roku dost zle ... kamen bol vidiet napriek vsetkym snaham odstranit ho. uz by som do tmavej preto nesla.
Odpovedať
ano da sa ale potom jedine duropal je to specialna a doska na vysoku teplotu odolna voci poskrabaniu
Odpovedať
Profilova fotka
@andy00011 ten mame my :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Bilou ano, ale ne uplne cistou... Drez granitovy antracit... Tuto kombinaci mame a velka spokojenost
Odpovedať
my mame cisto bielu, v pohode by som si ju dala znova...Drez je granitovy antracit :)
Odpovedať
@cubica vies dat tip na dosku ktora by sa hodila k odtienu slonova kost v lesku v kombinacii s orechom europskym?? mozno nieco strukturovane len mam obavy z porov ci to nie je problem vycistit??a umyvadlo netusim v akej farbe ( tiez jasmin, alebo antracit)..nerezove moj manzel uz nechce. varna doska bude cierna a spotrebice su cierne v kombinacii s nerezom.
Odpovedať
Profilova fotka
Z hľadiska dizajnu je biela super. Z hľadiska údržby záleži z akého je materiálu. Klasická biela pracovná doska je nepraktická (z vlastnej skúsenosti), nedá sa vyčistiť. Lesklá je na údržbu lepšia, ale je háklivá na škrabance. Z umelého kameňa nemajú chybu, až na ich cenu (Polyston, Corian). Sú odolné voči teplote, mastnote, kyselinám, chemikáliam, farbivám. Veľmi ľahko sa udržiavajú (aj vďaka bezšpárovým spojom) a v prípade poškodenia ich stačí brebrúsiť a vyleštiť. Stále sú ako nové :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@valenca možno niečo z odtieňov šedej či spomínaný antracit. Ak by si chcela ostať pri tej bielej tak radšej k tej slonovej kosti ale asi sa to bude zle triafať. Umývadlo vo farbe dosky ak nechcete nerez. K tej štruktúre záleží na materiále - lamino je v pohode - štruktúra nieje až taká výrazná a materiál je nenasiakavý a pevný. Ak ide o technický kameň je zafixovaný už z výroby voskovaním - a tu by som odporúčal len tie najtvrdšie ako sú techniston alebo zodiaq - ale tam sú úplne iné ceny. Zodiaq je možné vyrobiť aj s jednoliatym drezom. K technistonu treba doladiť nejaký granitový drez. napriklad tu je návrh kuchyne orech so sivou doskou - vanilka na podlahe alebo ešte návrh orech a biela lamino doska (jemná štruktúra)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?